Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Европы
|
1786
0

На шляху до Євро-2012

Інспекторів УЄФА прийматимуть у палаці Потоцьких

У приміщенні Львівської ОДА відбулась прес-конференція директора Виконавчого комітету “Євро-2012” Івана Федоренка (на фото), міського голови Львова Андрія Садового та першого заступника голови ЛОДА Валерія П’ятака, присвячена підготовці України та міста Лева до тендера на проведення чемпіонату Європи 2012 року.    
 
 Невтомний Іван Федоренко продовжує свою невдячну справу пропаганди футбольного форуму у Львові – учора він зустрівся з керівництвом міста та області. Федоренко розповів, що 13 вересня до Львова знову завітають представники УЄФА, які інспектуватимуть підготовку міста до тендера. У палаці Потоцьких відбудеться фешенебельна презентація львівського досьє-заявки. Нагадаємо, заключна презентація трьох претендентів (Україна і Польща (спільно), Хорватія і Угорщина (спільно), Італія) на проведення Євро-2012 відбудеться 7 грудня у штаб-квартирі УЄФА, а наступного дня стане відомою країна-організатор континентального форуму. Найбільше занепокоєння викликає стан Львівського аеропорту, який, за словами Федоренка, має приймати по 5-10 тисяч футбольних туристів і фанів щодня.

Андрій Садовий запевнив, що участь у тендері є пріоритетом номер один для Львова: “Це новий стадіон, реконструкція летовища, нові транспортні розв’язки і готелі. Це можливість виходу міста на нову якісну орбіту розвитку”.

Валерій П’ятак вважає, що презентація Львова “має здивувати Європу”, однак для цього потрібно ще просити фінансової підтримки на рівні уряду. Німецька фірма “Хохтіф”, яка збудувала шість стадіонів для Мундіалю-2006 і зараз займається спорудженням арени у Дніпропетровську, підготувала концепцію побудови стадіону у Львові. Його вартість сягатиме 60 мільйонів євро. Проте наразі не відомо, чи у разі поразки українсько-польської заявки в тендері місто погодиться будувати цей стадіон...

Наостанок Іван Федоренко розповів, що корупційні скандали у польському футболі не вплинуть негативно на шанси України та Польщі. Іван Никифорович також зізнався, що загальна вартість бюджетних коштів, витрачених на різноманітні презентації, польоти українських футбольних чиновників у Швейцарію та в гості до польських колег вже становить шість мільйонів євро... 

Газета Високий Замок

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.