Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Украина
| Обновлено 12 октября 2012, 13:01
2406
1

Олег САЛТОВЕЦ: «Никакой эйфории в команде нет»

Центровой «Политехники-Галычины» - о предстоящем поединке со своим предыдущем клубом, «Киевом»

| Обновлено 12 октября 2012, 13:01
2406
1
Олег САЛТОВЕЦ: «Никакой эйфории в команде нет»
Олег Салтовец

Сьогодні «Політехніка-Галичина» зіграє свій другий виїзний та загалом четвертий матч у сезоні 2012/2013. Суперником львів'ян стане баскетбольний клуб «Київ», за який у цьому сезоні виступають переважно молоді гравці. Саме за «вовків» протягом 11(!) років грав центровий Олег Салтовець, який нині захищає кольори «Політехніки-Галичини». Вчора підопічні Желька Лукаїча провели вечірнє тренування на паркеті київського Палацу спорту. Саме з питання про відчуття Олега при виході на паркет київської арени клубна прес-служба й розпочала розмову з Салтовцем напередодні протистояння.
 
- Палац спорту ніколи не був для мене рідним, - сказав Олег, - хоча там ми грали у Єврокубках. А рідним для мене є  палац спорту «Меридіан», у якому я виступав за БК «Київ». А тепер цей клуб, як і «Будівельник», переїхав до Палацу спорту. Саме на його майданчику ми провели вечірнє тренування, а завтра там само зіграємо свою гру проти «вовків».
 
- Як думаєш, багато уболівальників прийде завтра підтримати ваших суперників?
- Мабуть, не дуже багато, бо це буде п'ятниця, а не вихідний день, та й час не зручний для киян. Думаю, на гру «Будівельника» та «Говерли» прийде більше людей. Хоча, у «Києва» завжди були віддані вболівальники, які, незважаючи на результати команди, приходили та підтримували її. Скоріш за все, вони завтра теж прийдуть та вболіватимуть за своїх.
 
- У перших трьох іграх не пішла гра Владану Вукосавлєвічу і Желько Лукаїч замість нього випускав тебе. У домашніх матчах ти зіграв довше за Вуко, зробив більше підбирань. Якщо так піде й надалі, ти станеш основним центровим?
- Я ніколи не замислююсь над такими речами, адже це не важливо для команди! Для нас зараз важливо, щоб кожен гравець виходив на майданчик і добре робив свою справу. Якщо тренер вважає, що на цьому етапі я повинен виходити у старті, то я виходитиму і гратиму. Причому робитиму це так само віддано, як в усіх попередніх матчах. Головне - це позитивний результат команди.
 
- «Політехніка-Галичина» перемогла у двох останніх матчах, «Київ» натомість програв три гри на виїзді. Який зараз настрій у команді? Нема недооцінки суперника?
- Ніякої ейфорії у команді зараз нема! Так, один матч ми виграли досить впевнено, а от у другому вирвали перемогу   у напруженій боротьбі. Тому гравці розуміють, що ми не «проїждаємо» всі команди і завтра доведеться докласти максимум зусиль, щоб здолати суперника. Також хлопці усвідомлюють, що зараз вони мусять доводити свою профпридатність, те, що можуть бути корисними своїй команді. Тому ніякої недооцінки суперника нема. Навпаки - ми налаштовані на боротьбу! Лише таким чином ми досягнемо необхідного результату та завоюємо прихильність уболівальників.
 
- Гра буде протистоянням молодості та досвіду. Якби тобі доручили зібрати нову команду, на кого робив би ставку - перспективну молодь чи досвідчених гравців?
- Таке питання поставите мені, коли я стану тренером (усміхається). Усе залежить від того, яке завдання стоїть перед командою. Якщо керівництво хоче працювати на майбутнє та розвивати гравців, тоді є зміст набирати перспективну молодь. Якщо ж команда негайно мусить досягати якнайвищих результатів, то таке не завжди вдається навіть із досвідченими гравцями. Команда не формується за місяць. Роками закладається кістяк колективу, до якого лише точково додаються окремі гравці. «Ферро-ЗНТУ» - яскравий приклад такого підходу. Протягом п'яти років керівництво залишає основу, але змінює кількох легіонерів. Це й дозволяє їм досягати високих результатів.

БК «Політехніка-Галичина»

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Таблица коэффициентов УЕФА. Италия опередила Испанию и вышла на 2-ю позицию
Футбол | 03 мая 2024, 23:59 17
Таблица коэффициентов УЕФА. Италия опередила Испанию и вышла на 2-ю позицию

Украина в рейтинге УЕФА заняла окончательную 18-ю позицию

У Байера – не самая длинная беспроигрышная серия. Что нужно для рекорда?
Футбол | 04 мая 2024, 08:01 0
У Байера – не самая длинная беспроигрышная серия. Что нужно для рекорда?

«Бенфика» с 1963 по 1965 год не проигрывала на протяжении 48 матчей

Комментарии 1
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
vasyan86
forza politech