Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Украина. Премьер лига
| Обновлено 06 октября 2012, 16:59
33787
163

Заря - Карпаты - 2:1 +ВИДЕО

«Заря» прерывает полосу неудач

| Обновлено 06 октября 2012, 16:59
33787
163
Заря - Карпаты - 2:1 +ВИДЕО

Обидва суперники підійшли до цього поєдинку із затяжними безвиграшними серіями. «Зоря» не перемагала вже шість турів поспіль, при цьому не набравши в останніх трьох турах жодного очка, а «Карпати» не знали радості перемог чотири гри, у минулому турі перервавши триматчеву програшну серію. Додаткової мотивації гравцям додавало і турнірне сусідство, адже в разі перемоги «Карпати» обходили «Зорю».

Порівняно з минулим туром у стартових складах обох суперників відбулися певні зміни. В основу «зелено-білих» повернулися захисник Озарків та нападник Пучковський. У «чорно-білих» на лаві запасних несподівано опинилися Ярмаш та Каменюка, який  в березні цього року в Луганську оформив хет-трик у ворота «Карпат». Тож вперше у лізі в основі з’явився Даніло, повернулися в стартовий склад луганчан Чайковський та Любеновіч, а капітанська пов’язка перейшла до Галюзи.

Вже у дебюті гри кращий бомбардир «Карпат» Лукас здійснив рейд лівим флангом, але пробив над поперечиною. Господарі відповіли небезпечним ударом екс-карпатівця Ідахора, якому встиг завадити  влучно пробити захисник.

Обидві команди заробляли чимало кутових, після розіграшів яких гравці часто намагалися сходу завершувати подачі, але Ліпартії та Озарківу бракувало влучності. Пожвавлення на трибунах викликав і простріл з лівого флангу Даніло, але партнери не встигли на добивання. Напруга на полі поступово зростала, і арбітр Жабченко з допомогою жовтих карток намагався втихомирювати гравців.

Суперники швидко переходили середину поля і небезпечних моментів не бракувало. Захисники «Карпат» не дозволили Даніло завдати завершального удару з близької відстані. Над поперечиною «вистрілив» Любеновіч, а Лукас на ударній позиції у штрафному не зумів обіграти захисника. Під кінець тайму на поле таки вийшов Каменюка, замінивши пошкодженого Чайковського. Гольових же моментів біля обох воріт не виникало, в основному через неточні завершальні передачі та удари.

Другий тайм активніше розпочали господарі, які виконали декілька кутових, проте Богатінов надійно діяв на виходах. Міг відзначитись і Худоб’як, але з вигідної позиції не влучив у рамку воріт. Ключовим моментом гри стало вилучення Богатінова, який намагався зіграти на випередження проти Ідахора, але на думку арбітра діяв надто грубо. Так «Карпати» вже четверту гру з початку чемпіонату догравали у меншості. Крім цього, суддя призначив і пенальті, який, до речі, став 100-м, призначеним у ворота «Карпат» в національних чемпіонатах. Тож місце у воротах вперше у чемпіонатах зайняв Мисак, який хоч і відгадав напрямок польоту м’яча після удару Галюзи, але врятувати команду від голу не зумів. Зрештою, досвідчений Галюза у лізі ще жодного разу не схибив, пробиваючи вже четвертий пенальті.

До честі «Карпат» вони, граючи у меншості, досить швидко відновили рівновагу. Після пасу Лукаса на вістрі атаки опинився захисник Ощипко, який не довго думаючи, пробив низом впритул з вихованцем львівського футболу Постранським. «Зоря» ще більше активізувалась, і також швидко змінила рахунок на табло стадіону. Галюза з правого краю атаки прострілив низом вздовж воріт на дальню штангу і неприкритий «джокер» Юрія Вернидуба Худзік добив м’яч у порожні ворота.

«Карпати» продовжували шукати шляхи взяття воріт Постранського, і захисники «Зорі» часто порушували при цьому правила, заробляючи жовті картки. Після однієї з атак м’яч після удару Лукаса опинився в воротах луганчан, але асистент арбітра зафіксував сумнівний на думку деяких фахівців офсайд. Під завісу матчу Мисак двічі рятує команду – спочатку після удару Даніло та потім рикошету від голови Ідахора. Міг зрівняти рахунок і екс-гравець «Зорі» Кас’ян, але після подачі з кутового пробив головою поруч з хрестовиною воріт.

Так «Зоря» перервала свою безвиграшну домашню серію з чотирьох матчів і здобула 90-у перемогу у чемпіонатах. На «Карпати» ж після двотижневої перерви тепер чекає відповідальна гра з не лише турнірними, але й географічними сусідами з ужгородської «Говерли».

Юрій НАЗАРКЕВИЧ

«Заря» - «Карпаты» - 2:1

Илья Галюза, 56, с пенальти, Павел Худзик, 68 - Игорь Ощипко, 59

«Заря»: Виталий Постранский, Джаба Липартия, (Григорий Ярмаш, '85), Максим Игоревич Белый, Никола Игнатьевич, Тони Шунич, Александр Грицай, Илья Галюза, Игорь Чайковский, (Никита Каменюка, '39), Желько Любенович, (Павел Худзик, '62), Данило Де Оливейра, Лаки Идахор
«Карпаты»: Мартин Богатинов, Тарас Пучковский, (Роман Мысак, '55), Грегор Балажиц, Игорь Ощипко, Игорь Пластун, Игорь Озаркив, Игорь Я. Худобяк, Семир Штилич, Муртаз Даушвили, (Александр Касьян, '87), Лукас, Павел Ксенз, (Михаил Кополовец, '76)
Илья Галюза, 10. Тони Шунич, 70. Никита Каменюка, 74. Данило Де Оливейра, 89. - Игорь Пластун, 4. Муртаз Даушвили, 19. Игорь Ощипко, 53. Игорь Я. Худобяк, 62.
 Мартин Богатинов, 53 - грубая игра.

Арбитр: Анатолий Жабченко (Симферополь)

Удары (в створ): 8 (4) - 7 (2)
Угловые: 8 - 2
Оффсайды: 1 - 2.

Зрителей: 7.000
Оценка поля: 5
Честная игра: 6,500 - 5,500.

ЗАРЯ-КАРПАТЫ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦИЯ МАТЧА

Протокольные данные сверены с официальными


Sport.ua

События матча

68’
ГОЛ !
Данило запустил в штрафную Галюзу, который в касание прострелил из 54-го сектора и Павел Худзик(Заря) из 36-го сектора отправил мяч в пустые ворота.
59’
ГОЛ !
После разрезной передачи от Лукаса Игорь Ощипко(Карпаты) в касание низом точно пробил из 30-го сектора - Постранский под собой пропустил мяч.
56’
ГОЛ !
с пенальти забил Илья Галюза(Заря). Мысак угадал угол, но не сумел достать мяч
52’
Мартин Богатинов(Карпаты) получает красную карточку.
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Как Лунин отреагировал на игру Кепы, вышедшего вместо него в старте Реала
Футбол | 27 апреля 2024, 08:43 3
Как Лунин отреагировал на игру Кепы, вышедшего вместо него в старте Реала

Украинский вратарь впервые за 16 матчей остался на скамье для запасных

Новый шанс сборной Украины. Анонс чемпионата мира по хоккею
Хоккей | 27 апреля 2024, 12:15 5
Новый шанс сборной Украины. Анонс чемпионата мира по хоккею

Команда Дмитрия Христича попробует выйти в Дивизион 1A

Комментарии 163
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
jurij99
я чето не слишал, что би во Львове болели против Зари, там болеют За Карпати. И на последок: ето не банер несет отторжение и раздор, ето в голове у тебя "неприятие".Извини, обидеть тебя и твоих друзей не желал и не желаю.
wind
1.Мы говорим про одного и того же Степана,тоб то Бандеру? 2."Болей не против Карпат" - пока вы будете мешать футбол с политикой....и т.д.
3.Может малолетки понимают этот прикол,а вот мне и моим друзьям не понятен банер с Бандерой,он несет какуе то угрозу-раздор,антипатию,неприязнь,отторжение,неприятие,при том что он не имеет отношения к футболу.
jurij99
для тебя, лично: Степан учился и играл ДСЮШ-4 "Карпати" в школьном возрасте. Болей не против Корпат, люби Зарю- и будет тебе счастье.
wind
Если серьезно,то до конца не понятно трактование правил:вне игры в пользу атаки,игра рукой или мяч попал в руку,симуляция, ... и т.д.Все на усмотрение арбитра
wind
Нет все таки я ощибся
conquistador
схоже, що кроти й фарми тягнуть за вуха...
wicha1954
не буде порядку в суддівстві до того часу поки не будуть наказувати суддю що зробив помилку штрафом. а коліна буде байки розповідати всій Україні. а ми дурні слухаємо .
wind
Прочь руки от Зари,I_LOVE_UKRAINE - тебе можно,ты адекватный.
I_LOVE_UKRAINE
1. Яку ти відповідь хочеш почути від мене?
2. твої перші коментарі були неадекватні, як і переважна більшість наступних. Твій троллінг судді, твої ляпи нарахунок Лукаса, твій троллінг нарахунок адекватизму (ти ж бачив, я по Пенальті і ЧК нічого не мав проти), потім твої пости нарахунок Бандери в сторону срача...
----------------
Не відповідай мені, маєш -jasonshevchuk-, то якраз для тебе співрозмовник.
wind
1.Про Степана мне просто интересно.
2.Мои первые коменты были в противовес вашим, ведь вы на 100%уверены в своей правоте.
I_LOVE_UKRAINE
Все тобі треба "розжувати", бо бачу до тебе інакше не дійде... Але я не буду, даремна трата часу, ти коментарі свої почитай, але від початку і мої теж, лиш тоді може зрозумієш про що мова йшла.
На твої питання:
1. Так програвали.
2. Так це ж ти згадуєш уже вкотре тут про Бпндеру, заміть не я!
3. Так ти ж казав, що оффсайд був в Лукаса, вже тепер кажащ, що момент спірний.
------------------------
"Відстань..." (Скрябін)
wind
Когда команду собирались расформировывать(снимать с ЧУ),зная как важна команда для города ПР подняли команду,почему это не сделала вона.... Я себе не могу представить ситуацию на пред матчевой установке, где команде говорится что надо играть в пол силы и пропустить пару - тройку мячей. Я конечно понимаю,что у всех надежда только на Зарю,больше никто не может остановить ШД.Думаю деньги Ахметовские в команде,но кроме финансовых вопросов есть еще и политические,ПР не простили бы расформирования.А Ахметов всю партию финансирует, вот удивил.
wind
Комментировать то что ты сам поставил в кавычки ? Ты вот скажи,Карпаты,кому нибудь проиграли без помощи судей ? А вот еще разъясни,какое отношение имеет Степан к Карпатам да и вообще к футболу? Теперь о матче 1.пенальти и карточка чистые(или вам надо для назначения штрафного,чтобы голова отдельно от тела лежала?) 2.Гол Лукаса.Момент действительно спорный,нет полной уверенности в офсайде,даже если после рассмотрения этого эпизода под микроскопом,окажется что его не было - значит Заре наконец то повезло! 3.В ЧУ я болею против ШД и Карпат с кем бы они не играли,болею за Зарю и ДК,за Зарю всегда,а за ДК со времен противостояния с СМ.Против карпат, основательно болею с прошлого сезона,когда команда вместе с фанами поймала звездочку,помну коменты типа -"у кого еще выигрывать,если не у Зари..."
Hawkins
Желтую Лукас не получил, можешь статистику проверить. ;) Вне игры не было, согласен. Пенальти и удаление стопроцентные, а вот по игре ничейка.
triana
Например мне нравится когда играют в футбол две команды и в борбе выигрывает одна из них .ключевое слово борьба. и пусть они будут играть в обороне но это проблема сильнейшего а не судей. И я не понемаю тех болел которые видят что судья явно свестит в одну сторону. кричат что попало.Ведь мы и любили спорт за то что победа даётся в борбе и блрбе честной.Вот так и жизне народ кричит то что им скажут по телику а не то что они сами видели. Нафиг такой спорт или футбол или политика или такие болельщики.
Rusol
С больной головы на здоровую ? Не смеши людей.. Когда вы хоть раз признали, что например, да была ошибка в матче Шахтера? Никогда!Вы всегда говорите что все чисто, даже если это не так. А тут на чистый момент говорите, что там офсайд!Вас в Донецке видимо зомбируют или же вы все родом из Молдавии, и как Молдавани говорите все наоборот Если Шахтеру нечайно где то там заслуженый аут не дадут то писку будет на всю страну. Как Шахтер тупо тянут так все окей.
t2_romario
А кто отчёт писал? На думку деяких фахивцив не було офсайду. При чём тут фахивци если офсайда не было и судья тупо вам помог.
Zair
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил