Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Футзал. Высшая лига
| Обновлено 16 сентября 2012, 06:27
3253
4

Станислав ГОНЧАРЕНКО:«Що ми тут робили, в корні неправильно»

«Кардинал-Ровно» – «Энергия» – 2:2. Послематчевая пресс-конференция

| Обновлено 16 сентября 2012, 06:27
3253
4
Станислав ГОНЧАРЕНКО:«Що ми тут робили, в корні неправильно»

У різному настрої прийшли на традиційну післяматчеву прес-конференцію представники команд. Головний тренер «Енергії» Станіслав Гончаренко був явно незадоволений результатом гри і не приховував свого розчарування:

- Щоб я зараз не сказав, як би не охарактеризував гру, я знаю, що те, що ми тут робили, в корні неправильно. Правильно чи неправильно, закономірно чи ні. Але ви своє очко тут взяли і я з цим вітаю вашу команду. За умов, в яких ви існуєте, це все – тут дрібниць не буває. А це і подані вами вчора м’ячі нам на тренування – на які просто жахливо було дивитися. Це ваш майданчик, на якому неможливо грати. Це ті, що мені постійно твердять, що я завжди шукаю причини. І я це кажу тим, хто це постійно говорить. Це ті аути, які відбирають і в нас, і у вас через ваші бортики. Тому лише заради революції, щоб в Рівному існувала команда, ми будемо закривати очі на правила і на умови гри.

Щоб я не казав проти реальних умов, є ще сама гра і ось тут я хочу вас привітати з нею. Ви розробили стратегію і використали тактику. Способи і методи, які були застосовані у вашій грі, складаються з трьох складових: це, якщо впорається ваш голкіпер з нашою навалою і кількістю проникнень та ударів; якщо ми помилимося на підступах до ваших воріт і ви підете в атаку; і насамкінець, якщо вам допоможуть умови, в яких ви себе почуваєте краще, ніж ми. Та кількість браку, яка була допущена нашою командою, не може виправдати ні мене, як тренера, ні гравців, які мають колосальний досвід. Мені здавалося, що ми стоїмо вище – умов за яких доводиться грати, тобто вашого майданчика та обраної вами тактики. А виявилося, що ні.

Тому я сміливо і впевнено можу привітати вас із завойованим очком. Воно було стратегічно вами вироблено і ви цього досягли. За це вам честь і хвала. Все інше, на мій погляд, для всіх скептиків, які мене не люблять і ненавидять, я кажу «Потрібно покращувати все, а не святкувати успіх, коли в городі засіяно неправильно».

Тільки не ображайтеся на мене. Я вас вітаю з успішною грою, я вас вітаю з результатом, але більше ні з чим. Ціна вашого досягнення сьогодні – це палке бажання вашої команди у досягненні своєї цілі, висока майстерність гри, маю на увазі безпосередньо сьогоднішній матч, вашого голкіпера. Якби він не зіграв на тому рівні, на якому провів сьогоднішню гру, у мене не має сумнівів стосовно нашої перемоги.

Що ж стосується особисто моїх помилок, то їх є дві найважливіших. Мені не вдається переконати людей, що футбол будується на забитих м’ячах. І також не вдається довести, що назад потрібно догравати. Ми в Чехії на турнірі Кубка УЄФА з восьми шість пропустили в аналогічних, типових ситуаціях до сьогоднішніх. Ми не вміємо реагувати на повернення. Моя помилка ще заключається в тому, що за рахунку 1:1 я не продовжив грати з п’ятим. Хотів протримати дві хвилини, можливо агресивною грою досягти 5-го фолу зі сторони вашої команди. Але в цей момент я не відчув сам градус і сценарій подій, які відбувалися на майданчику. Я визнаю, що це моя ключова помилка. Схиляюся до думки, що якби продовжили грати з п’ятим, то, скоріш за все, не пропустили б другий гол. Але зараз можна казати, що завгодно.

Узагальнюючи сьогоднішню гру не хотів би переходити на особистості, а зупинюся лише на окремих її фрагментах. Ключовим на мою думку моментом був той, в якому гравець 1976 року народження, маю на увазі вашого граючого тренера, свистячого, нейтрального м’яча в один дотик прокидає собі на дистанцію, а другим дотиком лише наздоганяє його в межах штрафної, а всі наші гравці за цим спостерігають, до речі в цей момент у нашому складі на майданчику було три гравці збірної України. І звичайно, що в цьому моменті невдало зіграв Кардаш. Тому ключовим моментом вважаю дії вашого граючого тренера, тому ми і не здобули перемогу. Адже якби рахунок не змінився, а залишився – 1:1, все б склалося по-іншому. А в своїй команді не можу когось відзначити, тому що рахунок – 2:2 для команди «Енергія» рівноцінний поразці. Нам за нічиї ніхто не платить.

Дещо з іншим настроєм, ніж у головного тренера суперників, підійшов до прес-конференції вихованець рівненського футзалу, гравець МФК «Кардинал-Рівне» Дмитро Ситник:
- Налаштовувалися, як на звичайну гру, особливо не задумуючись над тим, що граємо з чемпіоном. Завдання на гру було максимальним – здобути три очки. Грою задоволений, так справді, нам трошки не пощастило. Завдання було перемогти, але що трапилося, те трапилося. Зауважу, що перед нами в домашніх іграх стоїть лише одне завдання – перемагати, і якщо цього не сталося, значить десь ми до кінця не допрацювали. Зараз важко про це сказати – буде перегляд, тоді стане все зрозуміло.

А ось граючий головний тренер МФК «Кардинал-Рівне» Сергій Піддубний не приховував свого задоволення:
- Вважаю, що ми сьогодні здобули очко. Адже одне очко – це теж результат, якби програли, то було б значно гірше. Звичайно, що коли команда по ходу гри веде у рахунку, а згодом втрачає здобуту перевагу – це неприємно. Але по сьогоднішній грі скажу, що результат закономірний. Хоча, як на мене, по самій грі, то мені здається, що нами було більше створено гострих моментів, аніж суперником. Як кажуть, стійка, товариш голкіпера, сьогодні була на боці «Енергії». Окрім того, в грі з п’ятим польовим позначився суттєвий досвід «енергетиків», адже ці гравці ще у львівському «Таймі» чудово награвали п’ятого зайвого, що і сьогодні продемонстрували. На жаль, мушу констатувати, що нам ще є над чим працювати. Суперники в грі з п’ятим були сильнішими, десь вони нас переграли. А взагалі команда грає так, як їй дозволяє суперник, і те, що ми зіграли з «Енергією» внічию – це для нас добре.

Ми готувалися до цієї гри, розробили відповідну тактику і вона себе виправдала. Я спочатку думав застосувати в грі проти львів’ян пресинг, тому, що для них гра за таких умов, це не їхній коньок. Але ми все-таки вирішили свідомо віддати ігрову перевагу «енергетикам» і відповідно зберегли сили, а наприкінці гри знайшли свої моменти та забили голи. Проте, на жаль, перевагу не втримали.

Хоча ще раз наголошую нічия – це теж позитивний результат. А стосовно розмов про неякісний майданчик…, на мій погляд, це лише слова виправдовування. Адже ми поїдемо до Львова і теж можемо сказати, що для нас їхній майданчик не такий – рівніший чи більший. Як на мене, то якщо команда сильніша, то вона повинна перегравати суперника за будь-яких умов.

Стосовно гри новачків, то тут знову можу похвалити Чернієнка. Приємно грати з Андрієм в одній команді. Він зірок із неба не хапає, чудово робить свою роботу, справжній трудоголік, і взагалі, відмінний хлопець. Бажаю йому, щоб він ще до всього й голи забивав, а ось травми щоб оминали його стороною. Це справжня знахідка для нашої команди.

Фаренюк ще молодий гравець. Він, звичайно, сьогодні старався, але його фізичні кондиції поки що не дозволяють йому вийти на пік форми. Тобто, він ще може прогресувати, йому є куди «рости», а загалом скажу, що Артем сьогодні непогано відіграв.

Про голкіпера Івана Гурка поки що нічого не можу сказати, адже він на майданчику не з’являвся. Можливо гратиме в наступній грі, ось тоді і поговоримо.

Перший гол ми забили після награної комбінації. Це не була контратака – це ми їх просто підловили і забили гол. Другий гол ми справді забили після контратаки. Було в нас і ще кілька небезпечних моментів. Ми справді ловили суперника на помилках, такою була наша тактика, і, як бачимо з результату – вона себе виправдала.

Потрібно сказати і кілька слів на рахунок Дєнюжкіна. Справді Віталік хороший воротар, сьогодні молодець, добре відіграв, виручив, коли треба. Хоча два голи він пропустив. Хотілося, щоб він все-таки грав на нуль.

Сьогодні в другій четвірці грали шість гравців. І якщо Паршиков, Когут і Ситник відіграли весь матч, то їхні партнери – Танський, Фаренюк і Басич – виходили на майданчик почергово. Віталій перед грою, через травму, майже десять днів не тренувався. Я його випустив, думав, він навпаки зіграє свіжо, але ... Те саме можна сказати і за Олександра, який вийшов лише у другому таймі. І Танський і Басич грали сьогодні на уколах.

Юрій РАЧКОВСЬКИЙ

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Сборная Украины растеряла перевес в 3 мяча и сыграла вничью с Францией
Футзал | 16 апреля 2024, 18:46 3
Сборная Украины растеряла перевес в 3 мяча и сыграла вничью с Францией

Сине-желтая футзальная команда вела в счете 4:1, но затем пропустила трижды

ОФИЦИАЛЬНО. УАФ дисквалифицировала ведущего игрока Шахтера на 2 матча
Футбол | 19 апреля 2024, 20:58 96
ОФИЦИАЛЬНО. УАФ дисквалифицировала ведущего игрока Шахтера на 2 матча

Зубков получил наказание за грубую игру

Комментарии 4
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
cl09
это все весело, а вот в новости почитайте комментарии... http://futsal.sport.ua/news/166425 реальный ржач про собаку и Гончаренко
alekberov
Для покращення гри та поліпшення ігрової,функціональної готовності,для руху в сучасному напрямі футзала,для відлагодження "слаженної" стратегіі гри.щоб не було "тяп-ляп" та цілесності прогресу,пропоную оформити перехід і зробити гучний трансфер-залучити за команду Енергія гравця 1976 р.народження Підддубного Сергія!Перший гол забив,другий створив!Серед двох команд-найсильніший гравець!!!
utilizator777
Энергия остановилась,на старом багаже не уедешь,нужно двигаться в современном направлении футзала,нужна слаженная стратегия игры,на "тям ляп" уже не прокатит,ниже уровнем команды начинают прогрессировать...
Vovasss
Відмовки, відмовки...Просто "Енергія" зараз не сильніша за "Кардинал"