Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
|
1691
3

Милетий БАЛЬЧОС: «Нужна региональная лига»

Президент ПФЛ провел рабочее собрание по вопросам создания Региональной футбольной лиги

20 серпня 2012 року у приміщенні прес-центру інформаційної агенції «RegioNews-Суми» відбулася робоча нарада з питань утворення Регіональної футбольної ліги, яку проводив президент ПФЛ Мілетій Бальчос за участі першого віце-президента Асоціації аматорського футболу України Олександра Каденка, керівників професіональних футбольних клубів та очільників і представників федерацій футболу Сумської, Полтавської, Харківської Черкаської та Чернігівської областей. Про підсумки проведеної наради щодо Регіональної Ліги розповів президент ПФЛ Мілетій Бальчос, який, власне, виступив ініціатором такої новації у системі футболу.

– Наразі необхідність утворення такої структури продиктована вимогами сучасності. Якщо проаналізувати стан справ як в Аматорській асоціації, так і ПФЛ, то стає зрозумілим, чому ми вирішили виступити з такою ініціативою. По-перше, це дозволить суттєво розширити географію Всеукраїнських змагань з футболу. Подивіться на мапу України: без професіонального футболу залишився майже весь західноукраїнський регіон. Немає команд-професіоналів, що представляють свій регіон у чемпіонатах серед команд першої та другої ліг у Рівненській, Житомирській, Івано-Франківській та Вінницькій областях. Причина банальна – елементарна відсутність коштів на фінансування професіональної футбольної команди. А якщо розібратися детальніше, то в областях більш ніж достатньо команд, які могли б виступати в Регіональній лізі. На моє переконання, ми б змогли залучати більшу кількість перспективної молоді до занять футболом та у подальшому зміцнювати резерв для команд вищих дивізіонів. А загалом, Регіональна ліга має стати базовою структурою для всього професіонального футболу. Одним з основних завдань ліги стане підготовка кваліфікованих футболістів і конкурентоспроможних команд до змагань серед команд-професіоналів та набуття ними ігрової практики.

– Які команди Ви плануєте залучити до участі у змаганнях під егідою утворюваної ліги?
– До Регіональної ліги входитимуть команди, що посіли перше та друге місця чемпіонатів областей. Це перший етап. На другому етапі ми плануємо поділити мапу України на 6 зон по 8 команд, тобто, за територіальним принципом. А самі змагання проводитимуться у два кола за системою «осінь-весна». Наразі ми вже розробили пілотний проект територіального розподілу учасників та формату змагань і надали його на розгляд зацікавленим сторонам. Якщо казати більш детально, то за нашим проектом змагання стартуватимуть у серпні-вересні 2013 року, одразу після закінчення Чемпіонату серед аматорських команд сезону 2013 року. Перше коло змагань планується провести протягом вересня-жовтня 2013 року, а друге – у квітні-травні 2014 року. На виході до третього етапу отримаємо 6 команд, які посіли перші місця у своїх групах. У свою чергу, ці 6 команд ділитимуться на 2 групи по 3 команди в кожній, а ігри проводитимуться у два кола. В результаті за підсумками сезону до другої ліги ПФЛ переходять команди, що посіли перші місця в групах третього етапу.

– Окрім спортивного принципу, які інші вимоги для виходу у другу лігу?
– Звичайно, перехід до ПФЛ здійснюється виключно за умови виконання відповідних вимог Положення про атестування професіональних клубів другої ліги.

– А якщо переможець області не має можливості виконати всі вимоги?
– У такому випадку путівку до другої ліги отримує команда, яка посіла наступне місце у турнірній таблиці. Для заохочення аматорських колективів ми пропонуємо встановити вимоги щодо процедури оформлення заявкових документів, спортивної інфраструктури, проведення змагань тощо на рівні вищих ліг обласних чемпіонатів України. Я глибоко переконаний, що це значно збільшить шанси таких колективів на участь у змаганнях серед команд клубів другої ліги. Таким чином, у результаті утворення Регіональної Ліги ми плануємо поступово залучити всі регіони України до змагань з футболу більш високого рангу.

www.pfl.ua

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 3
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
odiniznashix
В этой стране столько богатых людей. Просто нужно чуть меньше фейерверков запускать и деньги найдуться.
odiniznashix
В этоПросто нужно чуть меньше фейерверков запускать и денег хватит на футбол.
shaxtar1996
Я тільки за!!! Але потрібне також фінансуання. І потрібно щоб багатії зацікавились цим проектом. І фінансували команди. Без фінансування ніякі змагання не пройдуть на високому рівні.