Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 11 августа 2012, 22:52
12191
28

Заря – Кривбасс – 0:1

Ювілейний гол приносить перемогу «Кривбасу»

| Обновлено 11 августа 2012, 22:52
12191
28
Заря – Кривбасс – 0:1

Після переможного матчу в Ужгороді наставник «Зорі» Юрій Вернидуб у стартовому складі зробив лише одну зміну – в захисті, повернувши в основу Ярмаша. У складі ж «Кривбасу» відбулося дві зміни і після відбуття дискваліфікації з’явився Бартулович - кращий серед діючих гравців голеадор попередніх поєдинків суперників. А в центр оборони знову повернувся Петров.

Як і належить господарям, луганчани активніше розпочали гру і вже у її дебюті Любенович після передачі Ігнатьєвіча пробив головою над поперечиною. Боротьба за м’яч гравців обох «чорно-білих» суперників точилася в основному на підступах до воріт і до небезпечних моментів справа не доходила. А перший гольовий момент поєдинку виник, коли Ідахор після передачі з глибини поля, вийшов на побачення зі Штанько, але влучив у воротаря. Згодом підвела техніка Худзіка, який після передачі Любеновча, не зумів приборкати м’яча біля воріт криворіжців.

І тут спрацювало неписане у футболі правило, і «Кривбас» змінив нулі на табло «Авангарду». Бартулович ударом зі штрафного повз «стінку» забив свій черговий «луганський» гол. До речі, цей гол став ювілейним, 600-м, за час виступів «Кривбасу» в національних чемпіонатах. Криворіжці перервали також неприємну для них суху серію на полі «Зорі», яка тривала 403(!) хвилини.

Господарі після пропущеного голу активізувались ще більше, атакували різним флангами, проте завершальним ударам досвідчених Галюзи та Любеновича бракувало влучності. Міг покарати криворіжців за неузгоджені дії Худзик, але Лобжанідзе встиг виправити свою помилку, вибивши м’яч на кутовий.
Курйозний епізод виник наприкінці першого тайму, коли Штанько, вибиваючи сходу м’яч, потужним ударом влучив в обличчя Галюзи, відправивши суперника у футбольний «нокдаун». А гол у роздягальню «Кривбасу» міг забити Грицай, який після націленої передачі Ігнатьєвіча з лінії воротарського пробив головою в те місце, де і стояв Штанько.

Після перерви в складі «Зорі» з’явився Ліпартія, який своїми діями збільшив напругу в оборонних редутах гостей, і в одному з епізодів головою пробив поруч з рамкою воріт. Криворіжці на чужому полі продовжували діяти від оборони, при першій нагоді організовуючи контратаки.

А тим часом завершальним дальнім ударам футболістам «Зорі» і далі бракувало влучності, і у «молоко» вистрілювали Каменюка та Ігнатьєвіч. Луганчани часто навішували до штрафного криворіжців, але Штанько впевнено діяв на виходах з воріт. Реальну нагоду зрівняти рахунок втратив Ліпартія, який після довгою передачі увірвався до штрафного, але пробив низом впритул з дальньою стійкою.

Під кінець матчу Олег Таран вирішив зміцнити оборону, замінивши Антонова на Лисицького. Кульмінаційним моментом гри могла стала остання хвилина компенсованого матчу. Ліпартія сам заробив пенальті і сам же взявся його реалізовувати, адже у попередніх двох спробах влучно пробивав з «позначки». Цього разу грузину забракло влучності, і він пробив вище воріт.

Так «Кривбас» здобув довгоочікувану перемогу в Луганську, де востаннє криворіжці перемагали ще у серпні 2008 року. Тож безнічийна серія зустрічей «Зорі» та «Кривбасу», яка розпочалась ще у 1995 році зросла до 15(!) ігор, у яких криворіжці здобули вже восьму перемогу. Збереглася й інша традиція, яка у цьому чемпіонаті притаманна результатам виступів «Кривбасу»: кожного разу арбітри фіксували рахунок 1:0, в тому числі третій раз на користь представників Кривого Рогу.

Юрій НАЗАРКЕВИЧ

«Заря» – «Кривбасс» – 0:1

«Заря»: Виталий Постранский, Виталий Вернидуб, Илья Галюза, (Максим Игоревич Белый, '72), Никола Игнатьевич, Тони Шунич, Александр Грицай, Григорий Ярмаш, (Иван Родич, '62), Никита Каменюка, Павел Худзик, Желько Любенович, (Джаба Липартия, '46), Лаки Идахор
«Кривбасс»: Артем Штанько, Богдан Шершун, Алексей Антонов, (Виталий Лисицкий, '84), Виталий Федорив, Кирилл Петров, Уча Лобжанидзе, Джаба Канкава, (Дариан Матич, '64), Денис Дедечко, Павел Пашаев, (Михель Бабатунде, '46), Младен Бартулович, Ринар Валеев 
Судья: Константин Труханов (Харьков)
 Младен Бартулович, 18.
 Никола Игнатьевич, 15. - Богдан Шершун, 26.
На 94-й минуте Джаба Липартия не реализовал пенальти (мимо).

Удары (в створ): 12 (3) – 4 (2).
Угловые: 11 – 2.
Офсайды: 2 – 1.

Зрителей: 13.985
Оценка поля: 4
Честная игра: 8,250 - 8,000.

ЗАРЯ – КРИВБАСС. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦИЯ МАТЧА

Протокольные данные сверены с официальными.

Sport.ua

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 28
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
conquistador
100% подумалося, що коментатори, після гри, не переживуть поразки Зорі й повісяться... так, бідолашні, переживали за Зорю
igorvt
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
dimonchik22
Как же тошнит от комментаторов ТК "Футбол".
Darinka
Что ж ты,Зоренько ясная,так лопухнуласи? ...
lllloundrat
Прям себя любимого описал)) ну а насчёт моего комента прости, не мог сдержаться и не написать после того бреда что вы перед матчем орали.
lexxkr
Валидольненько было, особенно в конце... пеналь бомба, понимаю Липартию .... жесть
akkuna
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
kibaken77a
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
za.krivbass
кривбасс МОЛОДЦЫ !!!!!!!
kum_Poltava
А чого відео голів перестали давати?
Hawkins
Наркоман что ли? Судейка-чмошник мог бы твоим кривым пару карточек дать спокойно, но не дал. Когда Канкава тупо пешком уходил на замену, а судейка отвернулся и типа не видел ничего, это вообще весело было. Да вообще посоны из Кривбасса молодцы. Два раза так было, что после простого собственного (!) удара по мячу ложились на газон так, как будто по кирпичу, а не по мячу били. Ой, а как один упал, а следом лег второй на ровном месте... Это просто-таки новое слово в затягивании времени изобрели ребята.
za.krivbass
молодец Бартула и конечно же ШТАНЬКО !!! с победой любимые!!!
Hawkins
Кривбасс ничем, кроме физической подготовки не удивил. Моментов у них и не было по сути, гол на совести Постранского, хотя дальше он играл отлично. Ну а два выхода 1 на 1 и пенальти Джабы... Слов нет просто, давно я так не ругался.
Methodologist
Труханов плавил как мог ,чтоб его Хорьки обошли Зарю.
dimon1006
Кривбасс молодцы! Хотя от них в гостях этого не ожидал. А вообще могли бы попозже гол забить. Ведь ставил, что первый гол будет после 31 мин. Впринципе хорошо продуманная ставка.
alwel-73
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
leofromncity
У меня тот же крик души...
Админы, Ваш ход
lllloundrat
Я лишь отплачиваю болелам Зари их же монетой, не более. А то что ты на личности перешёл, говорит о том что ты ничуть не лучше.
Николай(Донбасс)
А сколько вони было - Заря... Заря... Какая там Заря!
Кривбасик с Зари сделал Закат, что с принципе и ожидалось.
Dmytro Oliveyra
на валидоле с карявой игрой, но победили! Победителей не судят! Молодцы! Заре удачи в следующих играх!