Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Теннис в Украине
|
1846
0

Львівські тенісисти задавали тон змаганням в одиночних розрядах на національній першості до 14 років

Маленькі зірки великого тенісу

Львівські тенісисти задавали тон змаганням в одиночних розрядах на національній першості до 14 років

Львівські тенісисти задавали тон змаганням в одиночних розрядах на національній першості до 14 років, що проходила минулого тижня на кортах ПС “Україна”.

Несподівану, а відтак ще більш радісну, перемогу здобула Юлія Шиндер. Срібним призером став Остап Ткач, підтвердивши звання одного з фаворитів турніру. Обоє вихованці ДЮСШ “Спартаківець”.

У парному розряді можна виокремити хіба що виступ Ярослава Лакусти та Дмитра Возного. Господарі кортів у матчі за третє місце доволі впевнено перемогли Данила Данильченка (Дніпродзержинськ) і Максима Димирова (Селідово) – 6:0, 6:2. “Львівським тенісистам бракує досвіду виступів на змаганнях у парному розряді”, – пояснив “Газеті” головний секретар першості України Анатолій Стасюк. Загалом упродовж тижня на львівських кортах виступило близько ста юнаків і дівчат.

Остапові Ткачу, якого вважали одним із головних претендентів на перемогу, було значно складніше, ніж його суперникам. По-перше, хлопець дуже втомленим повернувся з нещодавньої командної першості континенту, де він виграв усі зустрічі (українці посіли там п’яте місце). По-друге, він виходив на корти в ранзі чинного чемпіона України. Не кажучи вже про те, що батьки, друзі та всі місцеві вболівальники очікували лише перемоги від учня заслуженого тренера України Ярослава Заторського. Остап малою кров’ю дістався фіналу, де на нього чекала зустріч із п’ятим номером посіву киянином Дмитром Мамедовим. Останній надзвичайного тенісу не показав, побудувавши перемогу здебільшого на помилках суперника (6:3; 6:1). “70% моєї поразки – це справа психології. Вдома, як виявилося, дуже важко грати! – Дещо розчаровано пояснив “Газеті” Остап Ткач. – До речі, я переміг Мамедова у фіналі зимового чемпіонату України в Дніпродзержинську”. Юний львів’янин зацікавлено спостерігає за подіями у світовому тенісі, тож зазначив, що силу волі хотів би запозичити в Надаля, а техніку – у Федерера.

Дмитро Мамедов зібрав усе “золото” чемпіонату, додавши до особистого тріумфу перемоги в парі з Владиславом Манафовим, а також у міксті з Анною Пятецькою.

Якщо від Остапа Ткача всі сподівалися успіху, то сходження на першу сходинку п’єдесталу Юлії Шиндер стало цілковитою несподіванкою. “Якби мені хтось сказав, що я виграю, я не повірила б”, – зізналася “Газеті” учениця Петра Яреми. Впродовж турніру Юлія демонструвала раціональну та різнопланову гру, не помилялась із вибором тактики поєдинків, найбільш напруженим із яких виявився чвертьфінальний – із першою ракеткою турніру одеситкою Еліною Світоліною (7:5; 6:1). Тенісистки мали приблизно однаковий стиль гри, відтак долю поєдинку вирішила фізична та психологічна витривалість. Юлія намагалася грати розумом, беручи приклад з однієї зі своїх улюблених тенісисток француженки Амелі Моресмо.

У парному розряді серед дівчат перемогу святкував київсько-одеський дует Анастасія Мельниченко/Марина Журба.

Анна Савчик, Львівська газета

теннис
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

ВИДЕО. Костюк 1.5 часа тренировалась со Свентек на кортах Штутгарта
Теннис | 16 апреля 2024, 21:15 0
ВИДЕО. Костюк 1.5 часа тренировалась со Свентек на кортах Штутгарта

Марта на старте соревнований сыграет против Лауры Зигемунд, Ига будет защищать трофей

У кого 10? Стали известны оценки Мудрика и Миколенко за очный матч в АПЛ
Футбол | 16 апреля 2024, 00:35 2
У кого 10? Стали известны оценки Мудрика и Миколенко за очный матч в АПЛ

«Челси» разгромил «Эвертон» со счетом 6:0

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.