Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 10 июля 2012, 11:11
5074
4

В честь Льва Броварского в Самборе назвали стадион +ФОТО

Ветерана «Карпат» провели товарищеский матч

| Обновлено 10 июля 2012, 11:11
5074
4
В честь Льва Броварского в Самборе назвали стадион +ФОТО

8 липня у Самборі урочисто відкрили та освятили гранітну меморіальну таблицю з написом: «Стадіон названо іменем Лева Броварського – майстра спорту, заслуженого тренера України, багаторічного тренера команди «Спартак» (Самбір)». З цієї нагоди відбувся футбольний матч між ветеранами львівських «Карпат» і самбірського «Спартака». Матч закінчився внічию 2:2, причому господарі поля зрівняли рахунок на передостанній хвилині.

 Трохи раніше на сесії Самбірської міської ради було прийнято рішення про присвоєння міському стадіону імені Лева Броварського. Цим самим депутати виконали волю групи шанувальників його спортивного таланту. Майстер спорту, володар Кубка СРСР після розставання з великим футболом та львівськими «Карпатами», за які провів 12 сезонів, сім років поспіль був граючим тренером тодішнього самбірського «Спартака». Стільки часу під його керівництвом команда була незмінним лідером обласної першості та багаторазовим володарем кубка.

 «За нашу команду відіграли зокрема Олег Гула, Володимир Вільчинський, Степан Крупей, трошки і я у воротах постояв, а капітаном був Степан Юрчишин. Усе це свято відбувалося під патронатом мера Самбора, який і сам у другому таймі вийшов на поле. Взагалі на цей матч прийшло дуже багато людей, яким вдалося забезпечити святкову атмосферу. Я вважаю, що Левко Броварський заслужив такої честі, бо він був легендарним гравцем. 412 матчів у футболці однієї команди – це багато про що говорить. На моїй пам’яті було лише кілька гравців, які мають схожі показники. В «Зеніті» грав Лев Бурчалкін, якого називали Бурчалкін-виручалкін. За пітерців він відіграв за 15 років 402 матчі. Галімзян Хусаінов провів за «Спартак» 347 матчів, він грав з 1961 по 1973 роки. Ну і Віктор Шустіков – легенда московського «Торпедо». З 1957 по 1973 роки він зіграв 427 матчів», – розповів колишній воротар «Карпат» Габор Вайда.

Інформаційний центр ФК «Карпати», Sport.ua

Фото - Високий замок

Источник Sport.ua
Оцените материал
(2)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 4
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Artyom_I
Ультра-современная арена
fiorentina10
САМБІР-АРЕНА!!!
paket_travu
Главное что табличка есть, а стадион то такое.
ivtretyak
где стадион?