Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Теннис в Украине
|
1794
0

Під Черкасами, де створено суперсучасну тенісну базу, відбулося вже два турніри високого рівня

Парні зірки «Селени»

Під Черкасами, де створено суперсучасну тенісну базу, відбулося вже два турніри високого рівня

За десять хвилин їзди від Черкас уздовж узбережжя Дніпра в чудовому оазисі свіжого повітря і тиші розташувалася база відпочинку «Селена», яку відкрили минулого року під час проведення тенісного турніру «UFC Open-2005». Цікаво, що спочатку тут планували розташувати «мисливський будиночок». Усе змінилося, коли ідею спортивного перепрофілювання підкинув і підтримав депутат обласної ради Павло Костенко. У підсумку приватна «Селена» вже сьогодні претендує на звання улюбленого місця шанувальників тенісу. Найліпші в регіоні корти мають постійний тренерський штат, який працює з клієнтами на чотирьох грунтових кортах, найближчим часом буде добудовано ще два.

Минулої п'ятниці тут відбулося не лише відкриття турніру «UFC Open-2006», а й презентація трьох критих кортів із хардовим покриттям, які будуть доступні спортсменам цілорічно. Турнір, організатором якого виступає «Українська продовольча компанія», проводиться серед любителів у парному розряді під егідою Українського тенісного клубу.

Три дні на кортах змагалися 130 аматорів великої ракетки з різних країн світу. Переважно це були дипломати, політики, бізнесмени. Скажімо, збірна Росії на чолі з віце-губернатором Санкт-Петербурга Михайлом Бродським заявила понад 20 спортсменів. Пітерський посланець подарував оргкомітетові копію статуї на Двірцевій площі й передав лист від губернатора Санкт-Петербурга Валентини Матвієнко, яка запрошує черкаського колегу Олександра Черевка для обговорення планів співробітництва. Валентина Іванівна, до речі, сама родом із Черкащини, тож такий контакт регіонів нікого не дивує.

Переможцями турніру стали Володимир Ковалець із Рівного та Валентин Самохвалов з Алушти — їм голова оргкомітету Павло Костенко, крім відповідних відзнак, вручив спеціальний ваучер на безкоштовний переліт упродовж року літаками авіакомпанії «Донбас-Аеро». Загалом, на заключній церемонії роздали багато призів у різних номінаціях. А найоригінальнішим чином було відзначено «Джентльмена турніру»: нагороджуючи пітерця Сергія Костенка, чотириразовий чемпіон з пауерліфтингу Володимир Іваненко виконав свій коронний трюк — надув гумову грілку, яка луснула.

Останній чемпіон СРСР і перший український професійний тенісист Дмитро Поляков, маючи власний досвід проведення професійних турнірів, відзначив надзвичайно високий рівень організації тенісного свята під Черкасами. У свою чергу народний депутат України Володимир Олійник відзначив, що за вісім років на посаді мера Черкас ще не бачив події такого рівня. Але, слід гадати, далі буде більше. Принаймні пан Костенко нагадав, що на кортах «Селени» нещодавно вже було проведено перший в історії Черкас професійний турнір серії «ф'ючерс», в якому практично в повному складі взяла участь чоловіча збірна України (Орест Терещук та Михайло Філіма тоді довели, що є найсильнішою нашою парою). У майбутньому ж черкащани прагнутимуть за сприяння національної федерації прийняти в себе і турнір більш поважної серії — АТП.

Ігор КОРОЛЬОВ, Україна Молода 

теннис
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.