Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
|
1029
0

«Нельвівські» тренери «Карпат»

Новопризначений головний тренер “Карпат” Олександр Іщенко в історії клубу став вже одинадцятим немісцевим тренером

«Нельвівські» тренери «Карпат»

Новопризначений головний тренер “Карпат” Олександр Іщенко в історії клубу став вже одинадцятим немісцевим тренером, якому довірено основне місце на тренерському містку “зелено-білих”.    
 
Після створення “Карпат” наставників команди часто запрошували з різних куточків Радянського Союзу. Команду тренували Олег Жуков (1963 р.), Сергій у(1964 р.), Mикола Дементьєв (1965-1966 рр.), Євген Лемeшко (1967 р.). У 1968 році новий наставник “Карпат” Василь Васильєв вивів команду до фінальної пульки клубів, які боролися за вихід до вищої ліги (львів’янам тоді забракло лише одного очка). Проте в наступному, 1969 році, під керівництвом нового головного тренера – киянина Ернеста Юста, “Карпати” здобули Кубок СРСР , а в 1970 році вибороли путівку до вищої союзної ліги.

У 1972 році відбулася чергова тренерська зміна. Командою почав керувати Анатолій Полосін, згодом естафету перейняв Валентин Бубукін, і у 1972-1973 роках “Карпати” ледь не вилетіли з вишки, посідаючи 14-те місце. У вересні 1974 року Ернеста Юста знову призначили новим-старим наставником “зелено-білих” (у 1976 році клуб досяг свого найбільшого успіху у союзних змаганнях - четверті місця у весняному та осінньому чемпіонатах-1976).

У наступному сезоні за Юста “Карпати” вилетіли з вищої ліги, а у вересні 1978 року команду очолив ще один немісцевий тренер Іштван Секеч, з яким у 1979 році “Карпати” вибороли перше місце у першій лізі і повернулися до вищого дивізіону. Після відродження, у 1989 році, команду “Карпати” очолювали вже місцеві фахівці футболу, і лише у 2003 році на тренерському містку перебував серб Іван Голац.

Новий наставник “Карпат” Олександр Іщенко, якому 3 вересня виповниться 53 роки, родом із Запоріжжя. До приїзду до Львова він очолював “Зірку” (Кіровоград), “Ниву” (Вінниця), “Таврію” (Сімферополь), “Прикарпаття” (Івано-Франківськ), а також казахську команду “Актобе-Ленто” (Актюбінськ).

Газета Високий Замок

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Источник: друг Милевского пытался подкупить не только 2 игроков Миная
Футбол | 23 апреля 2024, 16:36 19
Источник: друг Милевского пытался подкупить не только 2 игроков Миная

Но футболисты закарпатской команды отказали в «сотрудничестве» Сергею Третьяку

Букмекеры назвали еще одного неожиданного претендента на трансфер Довбика
Футбол | 23 апреля 2024, 03:55 0
Букмекеры назвали еще одного неожиданного претендента на трансфер Довбика

Наиболее вероятным следующим клубом у букмекерских контор является Челси, дальше – Арсенал...

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.