Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Футзал. Высшая лига
| Обновлено 29 мая 2012, 13:23
13094
36

Львовская Энергия становится чемпионом Украины по футзалу!

«Энергетики» – сильнейший клуб Украины во второй раз в своей истории + ВИДЕО

| Обновлено 29 мая 2012, 13:23
13094
36
Львовская Энергия становится чемпионом Украины по футзалу!

Обігравши «Єнакієвець» в останньому турі та водночас зігравши один з кращих матчів у сезоні, львівська «Енергія» стала чемпіоном України.

Найголовніше, мабуть, те, що в останньому турі, який і визначав кращу команду України за підсумками усього чемпіонату, «Енергія» продемонструвала чемпіонську гру, саме той футзал, який хотів бачити львівський вболівальник. І є правда у тому, що «Енергії» у Харкові не треба було ставати чемпіоном. Рівень та якість гри львівської команди у двох останніх матчах суттєво відрізняється. Золоті медалі гравцям та керівництву можна вішати за матч останнього туру…

На старті поєдинку з «Єнакієвцем» неозброєним оком було помітно, що на цей матч «Енергія» мотивована серйозно. Все-таки на кону була не проста перемога в чемпіонаті, а друге чемпіонство команди. Хоч і гравці «Енергії» у представленні особливо не потребують, однак не усі гравці команди раніше ставали чемпіонами України. Для когось у суботу було перше чемпіонство (Струк, Рогачов, Вершинін, Ільків), а для когось – четверте поспіль (Чепорнюк). Інші «енергетики» уже по кілька разів ставали найкращими в Україні у різних командах.

«Енергія» настільки потужно розпочала поєдинок, що, мабуть, цим і здивувала сама себе та вболівальників. Одразу й не пригадаєш, коли востаннє так сильно починали матч гравці «Енергії». Небезпечні моменти біля воріт Андрія Мельника посипалися з перших хвилин. Не забарився і гол від Ільдара Макаєва на початку матчу, однак, як сказав після гри гравець, гол після прострілу Тригубця забив не він, а гравець «Єнакієвця» у власні ворота.

Забивши перший м’яч, господарі мали ще кілька моментів для того, аби забити і вдруге, і втретє, однак воротар «Єнакієвця» Андрій Мельник грав вище усіляких похвал. Утім, коли атакувала одна команда, забила інша. Проста помилка гравців «Енергії» на власній частині майданчика завершилася втратою м’яча та влучним ударом Михайла Волянюка.
Попри це, «Енергія» у першому таймі демонструвала високий рівень гри. Найбільше сподобалося те, що своїм пресингом підопічні Станіслава Гончаренка залишали суперника без м’яча, відповідно і без атак. З пресингу «зелено-білої» команди підопічні Олега Солодовника виходили з великим трудом. В позиційній атаці львів’янам також вдалося багато. Хтозна, який би був рахунок після першого тайму, якби не вдалі дії воротаря Андрія Мельника.

Попри свою вдалу гру у рамці, Мельник у першому таймі пропустив ще двічі. Спочатку Коваль потужно пробив у дальній від воротаря кут, а наприкінці першого тайму «енергетики» закрутили таку комбінацію біля воріт «Єнакієвця», що й складно було запам’ятати хто розпочав гольове дійство біля воріт суперника. Легко лише було констатувати радість львівських вболівальників та черговий гол в чемпіонаті Максима Павленка.

У другому таймі малюнок гри не змінився. Позиційні атаки «Енергії» зазвичай мали своє завершення, однак розвинути перевагу львів’ян не дозволяв уже другий воротар «Єнакієвця» Олексій Сагайдаченко. Гості відповідали хоч і рідко, однак небезпечно. З усіма вистрілами команди Олега Солодовника справлявся досвідчений Владислав Лисенко. Впевнена гра кіпера львів’ян у ключових епізодах передавалася і на гравців.

Рахунок 3:1 у другому таймі протримався до того часу, коли «Єнакієвець» пішов рятувати гру з п’ятим польовим гравцем. Хоч і «катали» гості доволі непогано, однак пропустили у власні ворота. Ще одну хвилю емоцій у Палаці спорту «Галичина» подарував Дмитро Бондар. Він відправив м’яч у порожні ворота. Справу із чемпіонством на певний час відтермінував Хурсов. Олександр метрів із 14-ти відправив гармату прямісінько у дев’ятку. При рахунку 4:2 гості продовжили грати з п’ятим польовим, однак Дмитро Бондар забив вдруге. Що цікаво, коли забив Бондар, Дмитро знову зробив дружній жест на трибуни Сергію Якуніну та Валерію Легчанову. Останні двоє пропускали через ушкодження.

Після другого гола Бондаря можна спокійно було бігти за шампанським. Уже не вірилося в те, що «Єнакієвець» може зробити свято «Локомотиву». Дива не сталося. Показавши чемпіонську гру та водночас зігравши один з кращих матчів у сезоні, «Енергія» в турнірній таблиці залишила усіх позаду. Друге чемпіонство «Енергії» вболівальники вітали стоячи…

Богдан ПАСТЕРНАК

«Энергия» (Львов) – «Енакиевец» (Енакиево) – 5:2

 Сергей Тригубец, 4, Сергей Коваль, 14, Максим Павленко, 20, Дмитрий Бондарь, 34, 38 - Михаил Волянюк, 9, Александр Хурсов, 34
«Энергия»: Владислав Лысенко - Денис Овсянников, Максим Павленко, Степан Струк, Сергей Коваль - Дмитрий Бондарь, Ильдар Макаев, Сергей Тригубец, Сергей Чепорнюк - Евгений Рогачев, Александр Вершинин  
«Енакиевец»: Андрей Мельник, (Алексей Сагайдаченко, '20) - Виталий Нестерук, Евгений Юнаков, Валерий Замятин, Александр Хурсов - Анатолий Доманский, Виталий Скорый, Дмитрий Сильченко, Михаил Волянюк - Вячеслав Чуднов
 Виталий Нестерук, 16.
Арбитры: Сергей Туржанский (Запорожье), Виталий Поляков (Кривой Рог)

Удары (в створ): 26 (14) - 11 (6)

ТУРНИРНАЯ ТАБЛИЦА

РЕЙТИНГ БОМБАРДИРОВ

ЭНЕРГИЯ – ЕНАКИЕВЕЦ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦИЯ МАТЧА

Sport.ua

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

МАРКЕВИЧ: «Ребров не прогадал с заменами Зинченко и Довбика»
Футбол | 27 марта 2024, 11:49 1
МАРКЕВИЧ: «Ребров не прогадал с заменами Зинченко и Довбика»

Бывший тренер сборной – о выходе украинцев на Евро-2024

Блуждающая роль Бражко, проблема с флангами, лидерство Цыганкова и Судакова
Футбол | 27 марта 2024, 14:33 29
Блуждающая роль Бражко, проблема с флангами, лидерство Цыганкова и Судакова

Алексей Сливченко анализирует вчерашний успех сборной Украины в матче против Исландии (2:1)

Комментарии 36
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
alekberov
Співчуваю Локомотиву,мобільна команда.Хай її тренер відкрито розповість:щоі хто та якими методами заважали йому перемогати! Він в усіх коментаріях наголошує що не всевирішувалося на майданчиках.Особливо,коли після гри у Донецьку з єначкою Лисенчук 15 хвилин кричав на суддів.Після нічиї у Рівне Ривкін почав розповідати про якісь штрафні,пенальті,нити як баба,шукати винних.ЦЕ дуже слабкі аргументи.Розкажи краще всій країні,скільки ваше керівництво залишило даремних грошей в кишенях Іванова,Коваленка,Дарагана.Найприкріше,що всіх вас обдурила брудна Лисенчуковська морда.Скільки таких команд вже це пройшли.Оце найголовніше.
san68-68
Лично деньги заносил в клуб "Энергия"? Или так, потролить решил для порядку? А то как же без дерьмеца на ветке? Непорядок! Относится не только к тебе, а и ко всем, кто только по клаве стуча, всегда поговнить готов. Не важно по какому поводу. Главное, чтоб посильнее воняло!
san68-68
Тайм тут при том, что и в тяжёлую минуту эти команды объединились и из этого получилась Команда (именно с большой буквы)Да, кому-то удалось закрепиться, кто-то сейчас играет в других командах, кто-то из тайма работает в структуре команды. Любой клуб - это не только игроки, а и те, кто их тренирует и помогает во всём, это структура. От уборщика, до игрока и до владельца команды.
keegan
а тайм здесь причем, забудьте, нет уже этой команды
totum
Даааа,куда катится спорт,если все заранее известно???Енакиевец,лег по Энергию дже без особого сопротивления!Денег хотят все,тут уж ребят не обвинишь!Энергию с "победой"!
Grif.exe
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
fartuna8
Никому из команд не пожелаю такого первого места!Какого это спать, зная что все купили??!!лучше уж занять любое место в чемпионате,чем такое первое!!!О каком спорте может идти речь,интересн??!
hamas777
Львів у футзалі без питань рве!!!!!
правда ще б у ЧУ місце б так 4 або 3 було б взагалі за*б*сь!( КАРПАТИ)
шось я *Б* вельми багато застосував)))) алкоголь дає своє)))
Лисенчука заграти падла за *лєвий двіж* у 1 лізі !!!!!!!
futsalvolk
Уряяяяяяяяяя, Энергия с очередным чемпионством!!!!!
parazityk
Наступного року такої халяви не буде.
san68-68
Пацанов с победой и Чемпионством!!! Удачи в Еврокубках и без травм. А "дорожелателям" - кто Шахте мешал играть в чемпе и выигрывать? Где они? Где так команда с традициями? И не при таком составе грех не выигрывать, а при таком тренере, который умеет и делает из набора игроков Чемпионов. Ещ раз с победой Энергию-Тайм!
SLAboda
А позор був і буде, то тільки дома вони грамотні!
keegan
поздравляю, теперь осталось в Европе не опозориться как в былые годы
а Донбасс еще будет первым,не переживайте
ChMP
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
SLAboda
Це точно!
tato_88
типа были бы все игроки челси или барсы в шахтере он бы тоже всё выиграл ?)) к чему твоя фраза?)
SLAboda
Є гроші, зібрали всіх кращих гравців - стидно не вигравать! Були б у команді Рівне вони, тоже чемпіонами б стали!
rewa
Львов всегда был столицей мини-футбола или футзала, и чемпионом будет всегда!
topgear
Почему нету новостей о сборной Португалии, они вроде сегодня играют с Македонией
SashOK_St_pop
Віитаю чемпіонів з Львава!!!