Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Футзал. Высшая лига
|
3389
9

Євген РИВКІН: «Руки ми опускати не збираємося»

«Кардинал-Рівне» – «Локомотив» - 2:2. Післяматчеві коментарі

Євген РИВКІН: «Руки ми опускати не збираємося»

Головний тренер «Локомотиву» Євген Ривкін:

- Напевно в першу чергу треба вибачитися за емоційну кінцівку, але футбол це гра емоційна і часом просто не витримують нерви, тому потрібно вміти тримати себе в руках. Хоча я досить спокійна людина, але сьогодні теж зірвався. У зв’язку з цим приношу свої вибачення арбітру, з ним вийшла досить жорстка розмова, а також всім кореспондентам та вболівальникам. Був не правий.

Потрібно віддати належне команді «Кардинал», яка зіграла сьогодні одну зі своїх найкращих ігор. Рівненські футболісти старалися і змогли протистояти нам та нав’язати таку гру, що в нас нічого не виходило. Це справді заслуга команди суперника і їм потрібно віддати належне та привітати з такою грою.

Ми приїхали і знали, що тут абсолютно нелегко грати всім, окрім того, гостям важко грати в цьому залі. Але справа не в залі, не в покритті, грати потрібно в будь-яких залах. У даному випадку МФК «Кардинал-Рівне», як мінімум, була не слабшим за нас. І те, що гра так склалася – це їхня заслуга і наше недопрацювання.

Зараз «Локомотив» веде боротьбу за чемпіонське звання, ніколи раніше ми в такій боротьбі участі не брали, тому можливо відбувся певний психологічний збій. Але разом із тим нічого не втрачено, адже відставання від «Енергії» 4 очки дозволяють сподіватися нам на подальшу боротьбу і руки ми опускати не збираємося. Головне зараз – зрозуміти причини настільки невиразної гри нашої команди і намагатися провести кінцівку максимально зібрано.

Що стосується моїх емоційних слів, то тут я просто не пред’являю жодних претензій, а просто підкреслю суху статистику, яку я не придумав – її можна спокійно простежити за протоколами чемпіонату. Я беру до уваги лише цей чемпіонат, тому що раніше теж є цікаві речі, але це вже історія, а ось дану я хотів би просто навести, щоб не бути голослівним. І ще раз підкреслю – жодних претензій до арбітрів нема і бути не може. Команда «Локомотив» зіграла не кращий свій матч, але статистику я наведу. І заключається вона в наступному, якщо не помиляюсь, після 20 ігор команда «Енергія», наш суперник у боротьбі за звання чемпіона, пробила в ворота інших команд – 16 десятиметрових, при цьому, якщо не помиляюсь, то ще й 5 пенальті, а ось «Локомотив» пробив – 0 десятиметрових і 0 пенальті.

Я не буду розповідати про моменти – були вони чи ні, я просто намагаюся для себе зрозуміти – невже «Локомотив» менш технічний, менш швидкий і на ньому не фолять. Тоді я не можу зрозуміти – за рахунок чого ми знаходимося в верхній частині турнірної таблиці і боремося за звання чемпіона. Я можу сказати про європейський футбол, який був під час Євро, так ось, там всі команди пробили не більше двох десятиметрових. Тому хочу зазначити, якщо це боротьба за чемпіонство, то я хотів би, щоб вона була більш логічною. Адже я ніколи не повірю, що дві команди практично рівні за складом і ось така різниця в статистиці. Я навіть не знаю, з чим це пов’язано, окрім того, це і не мої питання.

Відверто кажучи, я б це на публіку і не виносив, адже це чисто внутрішня статистика. Але вийшло так, що після цієї гри я не витримав, тому що сказав «А», то вже потрібно казати і «Б». І ще раз підкреслю – це не претензії до арбітражу сьогоднішнього матчу чи в цілому. Команда повинна відіграти так, щоб ні які питання після гри не виникали. Ми сьогодні так не зіграли.

Хочу ще додати, що сьогодні «кардиналівці» билися, як леви і не програли жодного єдиноборства, і в цьому в них дуже великий плюс. У нас, навпаки, сьогодні в плані боротьби не вийшло. Потрібно переглядати гру, шукати причини. Сьогодні одна команда нав’язала свою гру іншій, хоча я не думаю, що рівняни нас переграли, тому вважаю рахунок закономірним. Для того, щоб вигравати, потрібно забивати не з пенальті, не з 10-метрових, а просто з гри, а ми це сьогодні не змогли зробити. Хоча можливості були, небагато, та все ж були. Це футбол, і я б зараз посипати футболістам голову попелом не став.

Завжди команди, які знаходяться нижче, гальмують команди, які знаходяться вище. Звідси росте інтрига і чемпіонат стає більш цікавішим. Можливо, для когось сьогодні він став менш цікавим, але не для нас. І ще раз наголошую – ми будемо боротися до останнього і ось таких невиразних, як сьогодні, ігор у нас не так багато в сезоні. Тому не хочу не ображати футболістів, нікого не-будь відмічати. Але ще раз наголошую – нічого надзвичайного не відбулося, і наші суперники не зітхнули сьогодні так легко, як їм би цього хотілося.

Головний граючий тренер МФК «Кардинал-Рівне» Сергій Піддубний:

- До факту, що ми сьогодні майже подарували золото «Енергії», ставлюся позитивно. І це не дивно, адже я провів у цій команді – 8-9 років, точно вже не пригадую. Тому, як не крути, «Енергія» залишилася в моєму серці, і я ніби частинка цієї команди. І навіть коли не в їхній лавах, я все одно їм допомагаю, так виходить.

Хочу сказати, що по грі сьогодні було дуже важко, не те що вона мені не сподобалася, просто ми виходили з того, що мали. Багато виконавців сьогодні грали після травм, після хвороб, тому не набрали ще кондиції. Команда не була в оптимальному складі і в оптимальній фізичній формі. Я знав, що буде дуже важка гра і просив хлопців, щоб вони зіграли на грані можливого, дали бій «Локомотиву» і це вдалося. Важко грати після хвороби, а нещодавно грипом перехворіли: я, Бондар, Басіч, Дєнюжкін, Когут. Тобто, велика кількість гравців, які тренуються лише 4 останні дні.

Але ви бачили, що в грі все більш-менш виходило, ми двічі вели в рахунку. Звичайно, було б у такому випадку приємніше здобути перемогу, але нічия теж непогано. Не все в нас вдавалося, але, чесно кажучи, «Локомотив» мене сьогодні здивував не з кращої сторони. Раніше я казав, що це команда вже більш європейська, яка демонструє європейський футбол. То сьогодні вони грали настільки просто… Можливо, це сталося через те, що в них молоді гравці, і вони вперше борються за золото, тому їм не вистачає психологічної стійкості. Велика відповідальність за результат, хвилювання даються взнаки.

Я не даремно казав, що гра в Луганську нас уже не цікавить, тому що не має різниці посядемо ми 5 чи 6 місце – головне завдання керівництва клубу – завоювання медалей, ми не виконали, все інше не має суттєвого значення. Звісно, дома з «Єнакієвцем» ми гратимемо лише на перемогу, але в турнірному плані для нас поїзд уже пішов. Тепер у нас залишився лише кубок.

Тому необхідно буде плідно підготуватися, налаштуватися, і я вважаю, що в нас є шанси. До кубкової гри сподіваємося, що Дмитро Ситник познімає штирі з пальців і ввіллється в колектив. Гратиме після картки Басіч, думаю він теж допоможе нам. Тобто, буде вже більш-менш боєздатний колектив, і ми докладемо всіх зусиль, намагатимемося пройти далі, щоб взяти участь у фіналі чотирьох. «Ураган» – суперник достойний, вони в нас чотири рази перемогли в чемпіонаті, але, я вважаю, що по грі ми їм нічим не поступалися, просто, як кажуть, футбольний Бог був більше на їхній стороні, більш вдало діяв воротар.

Перед нами президент поставив задачу – медалі або кубок. Медалей нам уже не завоювати, залишається – кубок. Звичайно, це не говорить, що ми з «Єнакієвцем» не будемо боротися за перемогу, але тримати кулаки за те, щоб «ЛТК» обов’язково програв ми стовідсотково не будемо. Нам цього не треба.

Сьогодні на грі був присутній президент клубу, але ми цього навіть не знали. Лише після гри він прийшов до нас у роздягальню і подякував за гру. Але саме головне для нас, щоб ходили вболівальники. Відверто скажу, чим більше людей, тим приємніше грати. Якщо повний зал, то хочеш, не хочеш мусиш бігти. Це ж гра для людей. Ми програли «Урагану» – 3:5, але ми віддали всі сили і ніхто нам не дорікне, що ми вийшли і відбували номер. Звісно, погано, що програли, але грали ж ми непогано.

Юрій РАЧКОВСЬКИЙ

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Украина – Бразилия – 2:7. Фиаско на турнире в Литве. Видео голов и обзор
Футзал | 16 апреля 2024, 06:10 0
Украина – Бразилия – 2:7. Фиаско на турнире в Литве. Видео голов и обзор

Смотрите видеообзор матча 2-го тура международного турнира в Литве

Лунин отреагировал на предложение от топ-клуба. Он принял важное решение
Футбол | 16 апреля 2024, 00:02 1
Лунин отреагировал на предложение от топ-клуба. Он принял важное решение

Украинский вратарь не хочет переходить в «Баварию»

Комментарии 9
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
zaznakom
Не плачь. Тебе и так, Лиса из лужи вон аж куда подняться помог.А ты хочешь еще и 10 метровые пробивать.Всему свое время, стой в очереди и жди.
starter90
Статистика - удел слабых. Можно еще посчитать количество угловых, аутов и т.п. Места в таблице - вот главный показатель.
Andrey_87
Незнаю як там в інших іграх. Але в цій грі судді дали досить спірний 4-й і 5-й фол. а далі вже в аналогічних спірних єпізодах несвистіли, та й гравці Локомотива дуже вже картинно малювали порушення правил.
leon_70
Евгений Семенович,Енергия силнее,не надо нести бред
alekberov
З ким грав Локомотив:мабуть з рівнянами,а тренер команди розповідає про Енергію. Не витримав пан Ривкін,чомусь почав "АКАТИ" і "БЕКАТИ".Якщо судді не винуваті,чому тоді зволікати? Солідності не вистачає? Статистика ніщо інше як закономірність!!!
vanbasten1977
У Энергии,Рывкин,команда более атакующая чем у тебя.Поэтому такая статистика.
ялен
"...якщо не помиляюсь, після 20 ігор команда «Енергія», наш суперник у боротьбі за звання чемпіона, пробила в ворота інших команд – 16 десятиметрових, при цьому, якщо не помиляюсь, то ще й 5 пенальті...."
А хто ж вам не дає пробивати7