Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Футзал. Высшая лига
| Обновлено 24 апреля 2012, 13:44
4641
11

Кардинал-Ровно - Локомотив - 2:2 + ВИДЕО

Рівняни відбирають у гостей «золоті» очки

| Обновлено 24 апреля 2012, 13:44
4641
11
Кардинал-Ровно - Локомотив - 2:2 + ВИДЕО

До звітної гри всі три матчі виграли харків’яни. Напевно і в цьому матчі гості розраховували на перемогу, адже наприкінці сезону кожне очко на вагу золота. І для залізничників це не прості слова, а реальність, адже напередодні гри їх відділяли від «Енергії», яка очолює перегони, 5 очок. У разі перемоги над рівнянами відставання скорочувалося до двох очок, адже львів’яни звітний тур за календарем пропускали. У такому випадку, враховуючи те, що в передостанньому турі «Локомотив» прийматиме головного суперника, шанси на здобуття золота зростали.

Але ж і «кардиналівці» прагнули здобути бодай одну перемогу в Екстра-лізі над «залізничниками», яка б для них була не зайвою, а дозволяла б поборотися за 5 місце. Отже ніхто не бажав поступатися.

До проблем рівнян останнім часом потрібно віднести коротку лаву запасних, адже перед головним тренером «Кардинал-Рівне» чи не в кожній з останніх ігор стояла доволі складна дилема –зібрати на гру бодай дві четвірки. На щастя у звітній грі змогли повернутися до лав Віталій Танський та Юрій Когут, хоча їм, після тривалої перерви, ще важко грати на належному рівні. Завдяки цьому з горем пополам вдалося нашкребти футболістів на дві четвірки. Проте не змогли допомогти команді Олександр Басич, який пропускав звітну гру після червоної картки, отриманої в попередньому матчі, травмований Тарас Прислупський і Дмитро Ситник, який хоча і був заявлений на гру, але в матчі участі не брав. Головний тренер рівнян не ризикнув випускати хлопчину на майданчик зі спицею в руці, а вирішив поберегти молодого футболіста.

Як і личить, господарі з перших хвилин захопили ініціативу і почали диктувати свої умови, намагаючись втілити ігрову перевагу в голи. Згодом стартовий запал господарів поступово згас, гра вирівнялася. І хоча матч проходив на високих швидкостях і за постійного пресингу, але загрози у воріт виникали досить рідко. Роботи в голкіперів майже не було. Надмірне хвилювання гравців обох команд і висока ціна матчу ставали на перешкоді в намаганні наблизитися до воріт суперника, і тому боротьба загалом тривала в центрі майданчика.

Так, чи не перший удар по воротам відбувся на 5-й хвилині гри, Федорченко пробив у метрі від лівої стійки воріт Дєнюжкіна. Рівняни не примусили себе чекати з відповіддю – Піддубний, Бондар, Маринюк, Когут наносять удари по воротам суперника, але влучність підводить господарів. У середині тайму непогану нагоду мав Дмитро Сорокін. Проте, отримавши м’яч в безпосередній близькості до воріт, він так і не зміг влучно пробити. Після цього реакцію воротарів послідовно перевіряють Микола Білоцерківець і Володимир Сондак.

Друга половина тайму проходить у більш гострій боротьбі, але жодному з футболістів так і не вдається відкрити рахунок у матчі. Найнебезпечнішим можна назвати хіба що постріл у виконанні Максима Вороніна на 15-й хвилині, коли Дєнюжкін в шпагаті парирував удар. Отже, перший тайм так і не виявив переможця. Захист і голкіпери обох команд виявилися сильнішими за напад.

У порівнянні з другим таймом перший виглядав наче розминка, все найцікавіше для вболівальників футболісти приберегли на другу половину гри. Уже на двадцять другій хвилині Дмитро Сорокін небезпечно пробиває, але Віталій Дєнюжкін забирає м’яч. І одразу розпочинає атаку своєї команди, яка завершується ударом Паршикова в руки Литвиненка. Це ніби стало попереджуючим сигналом для гостей.

За хвилину рівняни відкривають рахунок. Маринюк у центральному колі перехопив м’яч, відкинув його назад Бондарю і той по дузі відправляє його на половину поля суперника. Де на лівому фланзі атаки в боротьбу з Віталієм Кисельовим вступає Маринюк, але заволодіти м’ячем Мар’яну не вдається. Йому на допомогу приходить граючий тренер Сергій Піддубний, який підхоплює м’яч, робить кілька кроків у напрямку воріт і скидає м’яч під удар Мар’яну. Маринюк пробиває, Литвиненко в падінні ногою відбиває м’яч на набігаючого Піддубного, який з меж воротарського майданчика спокійно переправляє його в порожні ворота – 1:0.

Одразу після пропущеного голу Дмитра Литвиненка у воротах замінив Євген Іваняк. Пропущений гол примусив гостей діяти більш агресивніше. Микола Білоцерківець пробиває в кількох сантиметрах від лівої стійки. Дмитро Камеко над поперечиною. Удари Максима Вороніна, Олександра Сорокіна, Дмитра Камеко не без труднощів парирує Віталій Дєнюжкін. На 30-й хвилині Олександр Бондар пробиває штрафний в кількох метрах від воротарського майданчика, але влучає в руки Іваняку. Проте довгий час змінити рахунок харків’янам не вдається, і на 33-й хвилині головний тренер «Локомотиву» Євген Ривкін бере хвилинну перерву.

Майже одразу після відновлення гри на майданчику з’являється 5-й польовий гравець. Іваняк поступається місцем Вороніну. «Локомотив» намагається розіграти м’яч до вірного, а рівняни за першої слушної нагоди відповідають ударами по порожнім воротам. Протягом 35-ї хвилини господарі записують до пасиву 4 і 5 фоли. Гра досягає апогею. Не витримують нерви у Максима Вороніна, і судді охолоджують його запал гірчичником. На це одразу реагує Євген Ривкін і в ролі п’ятого на майданчику з’являється Дмитро Клочко.
Не проходить і хвилини, як рахунок стає нічийним. Кондратюк з центра направо на Камеко, той далі по флангу на Білоцерківця, який під гострим кутом пробиває у дальній лівий кут повз прикритого своїми гравцями Дєнюжкіна – 1:1. За три хвилини п’ятдесят дві секунди до закінчення гри рахунок стає нічийним.

Тут уже граючий тренер МФК «Кардинал-Рівне» Сергій Піддубний вирішує взяти хвилинну перерву. Гості продовжують грати з п’ятим польовим гравцем. У центрі майданчика помиляється Камеко і Бондарю вдається проштовхнути м’яч вперед. Дмитро, намагаючись наздогнати втікаючу кулю, послизнувся і проїхався по підлозі. Користуючись цим Сергій Піддубний випередив «залізничника», дотягнувся до м’яча і з лівого флангу влучно пробив по порожніх воротах у дальній правий кут, вдруге за гру примусивши харків’ян розпочинати з центра майданчика – 2:1. Намагаючись врятувати ситуацію до м’яча так і не встигли Кондратюк, Камеко і Дмитро Сорокін.

До завершення гри залишалося дві хвилини і чотири секунди. Тобто майже дві хвилини відділяло господарів від заповітної перемоги, але втримати перевагу їм так і не вдалося. Коли секундна стрілка почала відлік останньої хвилини харків’яни, наче під копірку, повторили гольову комбінацію. З тією різницею, що на цей раз м’яч із центру майданчика на право скинув не Кондратюк, а Дмитро Клочко. Передача на право на Камеко, той далі по флангу на Білоцерківця, який під гострим кутом пробиває у дальній лівий кут. Знову Дєнюжкін на ближній правій стійці не зміг завадити м’ячу потрапити у сітку – 2:2.

Після цього змінити рахунок на користь своєї команди за 16 секунд до свистка втратив Маринюк. Мар’ян отримав м’яч на лінії воротарського майданчика. Але Іваняк вийшов на перехоплення і завадив йому точно пробити по воротах. Ледве не шокував на заключних секундах суперника Дєнюжкін, пробивши від своїх воріт під поперечину, але не надто потужний удар, за неймовірним збігом, головою вибив у майданчик Олександр Кондратюк. У цей час Іваняк намагався встигнути повернутися у ворота, замінивши Дмитра Клочка. Фінальний свисток арбітра зафіксував бойову нічию – 2:2.

Після гри виникла дещо неприємна ситуація, коли вся команда гостей на чолі з тренером кинулася до суддів, щось доводити, але швидко їхній запал згас, лише Дмитро Камеко яро кидався висловлювати своє незадоволення, чи то через отриману картку, чи через епізод з другим забитим голом у ворота залізничників, сказати точно складно. Але його почергово стримували Дмитро Сорокін і Мар’ян Маринюк, так і не дозволивши запальному футболісту наблизитися до суддів. Такі випади зі сторони футболістів звичайно не прикрашають гру, але на щастя хтось таки розумний у команді гостей знайшовся і процедура «імпічменту» суддям була короткостроковою.

Після гри на прес-конференції головний тренер «Локомотиву» приніс свої вибачення за свою нестриманість і гарячкуватість команди. Загалом залізничників зрозуміти можна, адже цілком можливо, що у цій грі вони поставили хрест на можливості здобути золоті нагороди. Адже їхнє відставання від львівської «Енергії» тепер складає 4 очки і навіть у разі перемоги над суперником у рідних стінах ліквідувати відставання не вдасться. Потрібно сподіватися лише на те, що львів’яни спіткнуться в домашніх іграх з «Ураганом» і «Єнакієвцем», натомість самим не втратити жодного очка в заключних трьох матчах відповідно в Єнакієвому, Харкові і Луганську.

Юрій РАЧКОВСЬКИЙ

«Кардинал-Ровно» - «Локомотив» - 2:2

Сергей Поддубный, 23, 39 - Николай Белоцерковец, 37, 40
«Кардинал-Ровно»: Виталий Денюжкин - Александр Бондарь, Марьян Маринюк, Андрей Паршиков, Сергей Поддубный - Виталий Танский, Владимир Сондак, Павел Дармовис, Юрий Когут - Владимир Кручок, Дмитрий Сытник
«Локомотив»: Дмитрий Литвиненко (Евгений Иваняк, '23) - Виталий Киселев, Максим Воронин, Николай Белоцерковец, Дмитрий Федорченко - Александр Кондратюк, Александр Сорокин, Дмитрий Камеко, Дмитрий Сорокин - Дмитрий Клочко, Евгений Серый, Сергей Журба
 Евгений Серый, 11. Сергей Журба, 30. Максим Воронин, 36.

Арбитры: Николай Подранный (Винница), Сергей Конюхов (Житомир)

Удары (в створ): 20 (11) - 31 (17)

НАША ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦИЯ МАТЧА

Sport.ua

События матча

40’
ГОЛ !
Камеко и Николай Белоцерковец(Локомотив (Харьков)) повторили первое взятие ворот: Николай с острого угла нанес точный удар.
39’
ГОЛ !
Пока игрок Локомотива доказывал арбитру, что против него было нарушение правил, Сергей Поддубный(Кардинал-Ровно (Ровно)) подхватил мяч и точно пробил по пустым.
37’
ГОЛ !
Камеко сделал передачу по флангу на Николая Белоцерковца(Локомотив (Харьков)), который с острого угла точно пробил в дальний угол.
23’
ГОЛ !
Сергей Поддубный(Кардинал-Ровно (Ровно)) сыграл в "стенку" с Маринюком и точно пробил из пределов штрафной.
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Карлос ЭСПИНДОЛА про Лунина: «По-прежнему прекрасная игра вратаря «Реала»
Футзал | 18 апреля 2024, 12:54 0
Карлос ЭСПИНДОЛА про Лунина: «По-прежнему прекрасная игра вратаря «Реала»

Вратарь сборной Бразилии по футзалу отметил игру Андрея Лунина против «Манчестер Сити»

Анчелотти оценил матч с Ман Сити, в котором Лунин дважды отразил пенальти
Футбол | 18 апреля 2024, 07:15 1
Анчелотти оценил матч с Ман Сити, в котором Лунин дважды отразил пенальти

Карло прокомментировал победу «Реала» в ответном матче 1/4 финала Лиги чемпионов

Комментарии 11
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
goalkeeper89
Да, в этом чемпионате все ясно. Надеемся в следующем сезоне чемпионат изменится, а если нет то два года простоя чемпионата и все, футзал останется только в чемпионатах городов ну и во всяких там бизнес- лигах.
keegan
поживем, увидим!!!
Andrey_87
yara.goldcoding - Так матч був для Локо надпринциповим. Але неповинна команда. що ставить такі завдання так розхлябано грати перший тайм. Видно було що вони недооцінили суперника. Та й по розвитку подій на майданчику я б ннавіть сказав би. що Локо більше придбав 1 очко, а Кардинал 2 втратив. адже Кардинал 2 раза вів у рахунку, плюс вилучення було 100% у Локо, шкода шо суддя ненаважився. Але впринципі результат по грі.
Ще додам, що такій команді як Локо треба думати як забивати а не про те. як заробити 6-й фол. Гравці відверто малювали порушення і за це були покарані.
Vorobentus
згоден на всі сто.
yara.goldcoding
эх, ценнейшие очки потерял Локо
Vorobentus
ну після втрати очок Урагану, у Львові обіцяє бути цікавий поєдинок. Якщо Енергія втрачає, то Локо-Енергія бути, але не забуваймо з ким грає Локо. Єначка буде битися.
Andrey_87
Гра дуже нервова вийшла. Таке враження що в першому таймі Локомотив вирішив виграти малою кров'ю, принаймні дуже вяло вони виглядали. В другому вже досить активно грали і достатньо потужно атакували. Впринципі результат закономірний. Нічия лгічний підсумок того. що було на майданчику. але жодна із команд не була задоволена результатом. Локомотив зрозуміло. що будь-яка врата очок фактично позбавляє команду надії на чемпіонство. А кардинал двічі вів у рахунку і шкода, що невтримав перемогу.
Хоча було декілька спірних моментів. Після 5-гшо фолу під самий кінець гри гравці Локомотива дуже вже відверто малювали порушення правил і в одному із таких епізодів були за це покарані. А ще при рахунку 1-0 мав Журба отримувати червону картку. якщо в таких епізодах вже не вилучати то в яких тоді?... відверто сфолив, коли ворота були порожні...
keegan
не верим
Vorobentus
Енергія може втратити лише у матчі із Локо. Всі решта їм не суперники, повірте.
trancelife
та нифига. у обоих тяжелый календарь - все еще возможно
Vorobentus
Ну все, на цьому інтрига завершена. Енергія - чемпіон