Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Футзал. Высшая лига
| Обновлено 01 апреля 2012, 17:58
2826
3

Сергій ГУПАЛЕНКО: «Проблеми зі складом у нас однакові…»

«Кардинал-Ровно» – «Ураган» – 3:5. Послематчевая пресс-конференция

| Обновлено 01 апреля 2012, 17:58
2826
3
Сергій ГУПАЛЕНКО: «Проблеми зі складом у нас однакові…»

Головний тренер НФК «Ураган» Сергій Гупаленко:

- Проблеми зі складом у МФК «Кардинал-Рівне» і «Урагану» однакові, ми ніби один за одним повторюємо це. А стосовно гри, то звісно, що очікували від рівнян бойового настрою, адже «кардиналівці» – це серйозна команда, і зараз слабких команд не має. Хоча загалом їх практично взагалі немає, а ті що є – всі серйозні. Тому ми налаштовуємося на гру з любим суперником, враховуючи ще й м’яко кажучи нашу невиразну гру. Сьогодні все-таки ми перемогли, і дякувати Богу. Я сказав своїм хлопцям, що вони молодці, адже здобули важливі три очки. Але від самої гри у мене двояке враження. З однієї сторони – молодці, а з іншої – нічого хорошого.

Не дуже добре, і знову ж таки, м’яко кажучи, зіграла наша перша четвірка. З чим це пов’язано? Пояснити важко, тому що помилки одні й ті ж, і це все-таки не добре. Але ми працюємо, стараємося. Відверто кажучи, на тренуваннях і в грі - це абсолютно різні люди. Ось що погано! Людина повинна те, що напрацьовує на тренуваннях, переносити в гру. Ну можна сказати, що дещо специфічний зал для нас, у нас дещо інший - побільше. Але ми це знали, і вже неодноразово тут грали. Проте, на мою думку, зал можливо і має значення, але це лише якихось 5 відсотків. Тому що людина технічно грамотна, мисляча – їй все одно на якому майданчику грати.

Правильно відкриватися у міні-футболі – це дуже важливий фактор. Якщо ти на секунду раніше стартував, то відповідно ти вже й отримав м’яч. І після цього жодний суперспринтер тебе не наздожене, тому що це все йде на 2-3 метрах. Через це на зал не потрібно нарікати.

Ми знали, що МФК»Кардинал-Рівне» хороша команда, ми готувалися до гри з нею. І якщо говорити про моменти, то обидві команди їх створили немало, тому й така рівна гра. Просто ми використали більше слушних нагод. Отже в окремих моментах зіграв клас наших футболістів, тому ми й перемогли.

Якби там не було, молодці. Просто в нас зараз дуже складний період – дуже багато травм і важко психологічно. Потрібно перебудовуватися, заново награвати зв’язки, адже нові люди і тому подібне. Проте ми стараємося, працюємо, і я сподіваюся, що ми все-таки прийдемо до того, до чого хочемо.

Леандріньо сьогодні забив свій перший гол за нашу команду в чемпіонаті. Звісно ми чекали від нього. І ось він сьогодні забив 4 голи – молодець, і я його привітав. А загалом, легіонер, який приїздить грати на Україну – повинен бути на порядок вище за українця. І звісно ми сподіваємося, що новоспечений легіонер, який поповнив ряди нашої команди, все-таки займе гідне місце в основному складі і робитиме «погоду» та результат. Чекаємо!
Леандріньо в нашій команді вже майже два місяці. Але вам відомо, як ці гравці проходять адаптацію – там літо, тут зима. Але, якщо брати Леандріньо, то він прийшов до нас із російської суперліги, але, правда, півроку був без ігрової практики. І все-таки я сподіваюсь, що він вже розпочав демонструвати хорошу гру.

Кілька слів хотів би сказати і за наших фанатів. Вони, справді, молодці і багато допомагають нам. Ми з ними тісно співпрацюємо, але, як показує практика, «Ураган» дома і «Ураган» на виїзді – це абсолютно дві різні команди і, повторюся, пояснити це неможливо. Напевно це все-таки заключається в фанатах і глядачах, які приходять на ігри. Але це погано. Я вважаю, що результат дома і на виїзді не повинен суттєво відрізнятися.
Стосовно фанатів, то тут питань немає. Вони в нас хороші, і ви чудово знаєте нашу домашню атмосферу. Тому ми завжди раді їхній підтримці, але це відверто кажучи, перша їхня поява, яка зламала стереотип. Раніше вони приїжджали не на фарт. Але не потрібно шукати проблему там, де її не має. Адже все залежить від нас, а вони просто нам допомагають. Це ніби п’ятий польовий на полі, і ми за це їм дуже вдячні.

Голкіпер команди «Ураган» Кирило Ципун:

- Складно було грати. По-перше, на виїзді грати завжди важче, адже інший майданчик. А по-друге, ми очікували серйозного спротиву від «кардиналівців», тим більш, що ви чудово знаєте, що гра в нас останнім часом не ладилася, звідси і багато поразок. Тому ми налаштовувалися. І не має значення, чи в них виходить на майданчик 5 чи 6 чоловік. Вони – молодці билися до останнього. Ми теж боролися, можливо, щось вийшло, щось – ні. Справа в тому, що через травми і хвороби в складі відбуваються зміни, тому кожного разу доводиться по новому награвати ігрові схеми, різні варіанти четвірок. Сьогодні перша четвірка вирішила грати від захисту, а друга пресингувала.

Свою особисту гру оцінив би на трієчку з плюсом. Правда, загалом не погано, але все це через такий «розбитий» чемпіонат і відсутність практики. То граєш, то ні, то потрапляєш до складу, то ні. Сьогодні розпочав не погано, потім допускав механічного плану помилки – м’яч від рук відлітав. Перший гол на моїй совісті, десь виходило виручати команду, в якихось епізодах ні.

Головний тренер МФК «Кардинал-Рівне» Сергій Піддубний:

- Багато ігор було складних і сьогоднішня не виняток. А щодо гри, то що тут скажеш, коли вже не вперше в наші ворота влітають такі необов’язкові м’ячі. Так, суперник у першому таймі п’ять разів пробив по воротам і тричі влучив. Так не повинно бути. А в нас реалізація знову шкутильгає. Ми забити не можемо, хоча, як на мою думку, створюємо достатньо моментів. Так грати тяжко. І взагалі хочу сказати, що гра була більш-менш рівною. Хіба що команда, яка перемагає, спеціально дозволяє супернику більше атакувати, щоб підловити на контратаці. Зараз по гарячих слідах сказати важко, потрібно переглянути гру.

Ми плідно працювали, готуючись до матчу. Але хочу сказати, що ті гравці, які зараз залишилися в команді, не можуть ще грати так, як ми попередньо плануємо перед грою, а більше грають так, як у них вийде. Моментами нам вдавалося, щось створити, коли один одному підігрували я, Басич, Паршиков, Бондар, але більшість гри в нас не виходила. На майданчику був якийсь сумбур.

Відверто кажучи, сьогодні ніхто не порадував, адже те, що я їм казав, те, що просив, щоб вони себе проявили, вони себе не проявили. Тобто, на даний момент можу сказати одне, що сьогодні в нас грали три ветерани. Плюс четверо, які не грають – травмовані, хворі. Ці люди ще можуть щось робити. Звісно, не враховуючи Ситника, який хоча сьогодні і вийшов. Але як грати, коли в руці спиця, який з нього толк. Тобто, є в нас 7-8 чоловік, які ще можуть грати. Але вони в команді є, а на полі їх нема. Тому будемо чекати, поки вони одужають. Ми робимо ставку на те, що до кубка вони все-таки відновляться: Маринюк, Танський, Когут, Ситник, Дєнюжкін. До речі, Віталій також цілий тиждень не тренувався і сьогодні вимушений був грати з травмою, на уколах. Хоча голи, які йому забили, це скоріше втома гравців, а ніж провина воротаря. Адже складно грати весь матч без замін – не та концентрація уваги. Так само її не вистачає, щоб після пропущеного голу прийняти правильне рішення. Але як кажуть: що є, то є.

Сподіваюсь, що Маринюк на кубок вже гратиме. Це ж стосується і Когута. А ось Танський – навряд чи. Ну і звичайно Ситник, думаю, гратиме, коли йому виймуть спиці. Ну ось, хоча б ці три гравці повернулися в стрій, тобто, хочу сказати, що, якщо ці гравці відновляться, у нас буде боєздатний колектив. А що казати про гру, коли ми навіть не можемо назбирати вісім чоловік.

І все ж я сподіваюсь, що сьогоднішня гра вболівальникам сподобалася. Але, як тренер, я грою незадоволений повністю. Сьогодні ми грали так: або ми їх, або вони нас. Можна з ними зіграти на класі, але тримати подовгу м’яч можна лише тоді, коли дозволяє рахунок. А якщо ні, то потрібно йти на авантюру. Можливо, це і помилково, але…

Юрій РАЧКОВСЬКИЙ

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Повесила баранку, но проиграла. Известна первая финалистка турнира в Майами
Теннис | 28 марта 2024, 23:46 1
Повесила баранку, но проиграла. Известна первая финалистка турнира в Майами

Елена Рыбакина в трех сетах переиграла Викторию Азаренко в полуфинале соревнований

Фавориты? Стали известны коэффициенты на первый матч Украины на Евро-2024
Футбол | 28 марта 2024, 17:15 0
Фавориты? Стали известны коэффициенты на первый матч Украины на Евро-2024

17 июня подопечные Сергея Реброва проведут поединок против Румынии в 1-м туре группы Е

Комментарии 3
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
keegan
100%, а Кардиналу надо хорошего тренера, а не Я,Я,Я
100%, а Кардиналу надо хорошего тренера, а не Я,Я,Я
bodistr
а шо е якийсь новий легионер в Урагана
Dizel27
Якщо Ураган на виїзді не вміє грати то найлегше сперти всю вину на "нефартових" фанатів.Смішно чути такі слова.Гандьба!!!