Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Футзал. Высшая лига
| Обновлено 02 апреля 2012, 14:58
4556
3

Кардинал-Ровно - Ураган - 3:5 + ВИДЕО

Леандріньо відмічається покером, а «Ураган» четвертою перемогою

| Обновлено 02 апреля 2012, 14:58
4556
3
Кардинал-Ровно - Ураган - 3:5 + ВИДЕО

До звітної гри івано-франківці всі три матчі виграли. Природно, що «кардиналівці» прагнули здобути бодай одну перемогу в Екстра-лізі над «ураганівцями», проте стара хвороба – нереалізація слушних нагод і коротка лава запасних – не дозволили здійснити задумане. Натомість гості, які в цьому сезоні вже втратили нагоду піднятися вище третьої сходинки, не бажали поступатися, а навпаки приїхали в Рівне заради поповнення очкового багажу, адже їм у спину наполегливо дихає «Єнакієвець», і кожна втрата очок може стати на заваді в отриманні таких бажаних бронзових нагород. Отже, ніхто не бажав поступатися.

Перед головним тренером господарів, Сергієм Піддубним, була доволі складна дилема – на звітну гру було важко набрати навіть дві четвірки. До травмованого Танського додалися проблеми зі здоров’ям у Маринюка та Когута. Проте, навіть ця причина не перетворила гру на легку прогулянку для «Урагану».

Гості обрали гру від оборони, напевно свідомо віддавши ігрову ініціативу господарям, в розрахунку на швидкі контратаки. Натомість, господарі, з перших хвилин граючи першим номером, намагалися втілити ігрову перевагу в голи. Але на превеликий жаль довгий час жодній з команд відкрити рахунок не вдавалося. Якщо гості проводили заміни четвірками, то рівняни вимушені були замінювати по одному-два гравці, причину вже озвучували.
У дебюті матчу команди обмінялися гострими випадами. Олександр Бондар пробив здалеку, але його удар парирував Ципун. У відповідь Андрій Сімка пробив вище воріт.

Після цього рівняни на довгий час захопили ініціатив, примушуючи плідно попрацювати Кирила, який цього дня творив справжні дива у воротах. Так, протягом перших п’яти хвилин небезпечно пробивали по його воротам Сергій Піддубний, двічі Олександр Бондар та тричі Володимир Сондак, але успіху жодний з них так і не досяг. М’яч або пролітав в кількох сантиметрах від стійки чи над поперечиною, або надійно діяв воротар. Справжній майбутній герой матчу в складі гостей Леандріньо вперше примірявся до воріт МФК «Кардинал-Рівне» на 7-й хвилині гри, але м’яч просвистів над поперечиною. Проте цей епізод ніби став сигналом для «ураганівців» і після цього Андрій Сімка та Валентин Цвєлих намагалися влучити у ворота, але м’яч вперто пролітав повз стійки. У середині першого тайму на рахунку господарів було вже 4 фоли, здавалося, з таким темпом набирання фолів вболівальники стануть свідками 10-тиметрових, але 5-й фол був лише на 18-й хвилині, а ось шостого «ураганівці» так і не дочекалися. Натомість, гості протягом гри примудрилися напрацювати на два гірчичника – спочатку Сержаю на 11-й хвилині побачив перед собою жовте світло, а на 27-й хвилині його земляк Леандріньо.

Потрібно відзначити, що друга половина тайму була більш цікавою, а ніж перша. І не лише тому що була результативною. Обидві команди додали у швидкості, пресингуючи суперника на його половині, відповідно з цієї причини більш помітними стали огріхи захисників, і гол не забарився, хоча і став справжньою несподіванкою для господарів, адже ніщо не передвіщало неприємностей.

Швидка контратака гостей, дальня передача на лівий фланг на Леандріньо і останній не роздумуючи пробив. Хтось із захисників, намагаючись завадити бразильцю, підставив ногу, і м’яч за дивною траєкторією влучив у поперечину і опинився за спиною Пітулі, який явно був неготовий до такого перебігу подій. На певний час гол додав впевненості «ураганівцям», вони перехопили ініціативу, але рівняни недовго відходили після голу. Справжнім кошмаром для івано-франківців стала тринадцята хвилина, протягом якої двічі міг відзначитися Бондар і по разу Піддубний і Басич, але вкотре Ципун продемонстрував свою майстерність. Особливо ефектно він парирував удар граючого тренера рівнян, вибивши м’яч у шпагаті, який прямував у дальній правий кут.

Напевно, щоб перевести подих і внести корективу в гру на 14-й хвилині Піддубний взяв тайм-аут, важко сказати, які слова підібрав керманич підопічним, але вже за хвилину рахунок став нічийним. Правда, передувала цьому епізоду поява фанів обох команд, які явно затрималися, очевидно мали на це свої причини… Щойно заговорили барабани і фани ще не встигли як слід розім’ятися, як Сондак вперше засмутив Ципуна. Дальній потужний удар капітана рівнян Паршикова Кирило парирував в падінні, але тут як тут опинився Володимир і добив м’яч у вже порожні ворота.

Нічийний рахунок настільки завів фанів обох команд, що в залі через барабанний гуркіт було важко розчути сусіда-вболівальника. Як не дивно, але більш масована група фанів з Франківська одразу захопила ініціативу, і, видаючи на гора звичну для своєї команди барабанну «мелодію», «погнала» своїх улюбленців в атаку. Знову Леандріньо розпочав з пристрілки. Його удар справа прийшовся повз стійку, але вже за хвилину бразилець виправився. Як не намагався Пітуля парирувати удар, м’яч після рикошету вдруге опинився за спиною рівненського голкіпера. Не встигли ще фанати порадіти виходу своєї команди вперед, як чергова швидка контратака гостей завершилася голом. На цей раз Леандріньо виступив у ролі асистента, передачу партнера замкнув Сержао. Три пропущені Андрієм м’ячі примусили головного тренера замінити воротаря, і на майданчику наприкінці 17-ї хвилини з’явився Дєнюжкін.

Кінцівка тайму пройшла за ігрової переваги господарів, але ні Піддубному, ні двічі Сондаку так і не вдалося реалізувати нагоди. Особливо небезпечним був удар Володимира, м’яч із порожніх воріт вдалося вибити Валенко, перекинувши його через себе і поперечину. Отже, перший тайм завершився з рахунком 1:3 на користь «Урагану».

Вже на початку другого тайму суперники обмінялися швидкими випадами. Спочатку Цвєлих перевірив реакцію Дєнюжкіна, а одразу після цього Бондар в чергове дозволив Ципуну продемонструвати майстерність. Ще двічі, протягом перших п’яти хвилин, Олександр намагався вийти переможцем в дуелі з голкіпером, але змінити цифри на табло так і не вдалося.

Як в дебюті першого тайму, так і в дебюті другого ініціативою володіли господарі. Проте згодом гра вирівнялася, і вже гості почали докучати Дєнюжкіну, який до речі часто залишав свої володіння, розпочинаючи атаки своєї команди.

Чи не перша гостра атака гостей у другому таймі на 26-й хвилині завершилася черговим голом Леандріньо. Але вже за хвилину Піддубний знову вселив надію в серця вболівальників, скоротивши відставання до двох м’ячів. Нещодавній тріумфатор на цей раз виступив у ролі кривдника, нечемно повівшись з рівненським граючим тренером. Штрафний зліва, метра за два до лінії воротарського, взявся виконувати сам постраждалий. Перш його потужний удар Ципуну вдалося парирувати, але прямо на Сергія, який повторним ударом відправив м’яч між ніг Кирила.

Забитий гол додав натхнення підопічним, і рівняни кинулися на штурм воріт «Урагану». Бондар – вище воріт, Сондак – Ципун з-під поперечини витягує м’яч і переводить на кутовий. Піддубний – Кирило парирує перед собою, але першим до м’яча встигає Кіндратів і вибиває на кутовий. Розрядити ситуацію намагався невгамовний Леандріньо, але пробив вище воріт. Знову до м’яча приклався Піддубний, але на цей раз пробив в кількох сантиметрах над поперечиною. Фатальне невезіння примусило граючого тренера взяти тайм-аут.

Після хвилинної наради рівняни продовжили штурм. Найбільш надокучливим у ці хвилини був Бондар. Олександр намагався бити за будь-якої нагоди, але м’яч вперто оминав сітку воріт. Не відставали і партнери – Сондак, Піддубний і Паршиков. Лише на хвилину рівняни перевели подих і цим одразу скористалися гості. Спочатку всюдисущий Леандріньо влучив у захисника, а згодом м’яч після удару Сержао просвистів над поперечиною.

Це ніби підштовхнуло і знову пробудило господарів, і вони кинулися в атаку. Басич отримав передачу на лівому фланзі, виманив на себе голкіпера і, побачивши Паршикова, який вривався у воротарський по центру, зробив націлену передачу. Кирило відповідно був готовий парирувати удар рівненського капітана, але той не поскупився і повернув м’яч Олександру, якому вже нічого не залишалося, як спокійно відправити м’яч у незахищені ворота. Не встигли вболівальники рівнян, як слід посмакувати голом, як надії на порятунок гри поховав нестримний цього дня Леандріньо. Валенко пройшов правим флангом, Дєнюжкін вийшов на перехоплення, але не зміг завадити Євгену зробити передачу на дальню праву стійку, де своєчасно опинився бразилець, і спокійно підставивши ногу, допоміг м’ячу вп’яте опинитися в воротах «кардиналівців».

Заключні хвилини пройшли в сумбурних атаках обох команд, але більше голів глядачі так і не побачили. За півтори хвилини до фінального свистка, намагаючись допомогти партнерам виправити становище, Дєнюжкін залишив ворота і почав виконувати роль п’ятого польового гравця. Але окрім шансу, наданого Сержао – той після перехоплення м’яча пробив сходу вище порожніх воріт, нічого суттєвого команді не дало. За 47 секунд до сирени головний тренер гостей Сергій Гупаленко взяв тактичний тайм-аут, щоб охолодити запал суперника, а після відновлення гри запам’ятався хіба що удар з близької відстані Бондара – вище воріт.

Отже, фінальний свисток арбітра зафіксував не лише покер Леандріньо, але й четверту в сезоні перемогу «Урагану» над МФК «Кардинал-Рівне».

Кращими гравцями матчу було визнано Леандріньо і Піддубного.

Юрій РАЧКОВСЬКИЙ

«Кардинал-Ровно» - «Ураган» - 3:5

Владимир Сондак, 15, Сергей Поддубный, 27, Александр Басич, 37 - Леандриньо, 11, 17, 26, 37, Сержао, 17
«Кардинал-Ровно»: Андрей Питуля (Виталий Денюжкин, '17) - Александр Басич, Александр Бондарь, Андрей Паршиков, Сергей Поддубный - Владимир Кручок, Владимир Сондак, Дмитрий Сытник, Тарас Прислупский
«Ураган»: Кирилл Ципун, Андрей Симка, Роман Ярый, Валентин Цвелых, Максим Павлюк - Евгений Валенко, Карлиньос, Леандриньо, Сержао - Максим Аветисян, Сергей Крыкун, Тарас Королишин
 Леандриньо, 27. Сержао, 11.

Удары (в створ): 37 (18) - 15 (6)

НАША ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦИЯ МАТЧА

Sport.ua

Александр Тишура
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 3
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Andrey_87
Необовєязкові голи зовсім пропускали. Особлиов 2 і 3. Та й 5 теж можна було непропускати. Але враховуючи, що грало тільки 6 гравців польових то ще нормально грали.
vovann33
да,6 ударів 5 голів !!!
ukraine1989
Звіт про матч українською мовою,а склади команд - російською...