Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Футзал. Высшая лига
|
1364
0

Сергій ГУПАЛЕНКО: «Перемога в КУ може нас трохи порятувати»

Наставник «Урагану» визнав, що його хлопцi майже позбавили себе мрій захистити звання чемпіонів

Сергій ГУПАЛЕНКО: «Перемога в КУ може нас трохи порятувати»
Сергей Гупаленко

Чемпіон України з футзалу iвано-франкiвський «Ураган» зазнав найнищiвнiшої поразки у сезонi. Команда у гостях поступилася з непристойним рахунком 2:6 «Єнакiєвцю». У розмовi з кореспондентом «Експресу» наставник «Урагану» Сергiй Гупаленко визнав, що його хлопцi майже позбавили себе мрій захистити звання чемпiонiв.

- Що ж коїться з вашою командою? Якi причини такого фiаско?
- Маю претензiї до всiх нас, до колективу. Ми невдало граємо на виїздi. Iз семи гостьових поєдинкiв ми виграли лише два. П'ять програли. Чому? Бо ми допускаємо тi помилки, якi у рiдних стiнах не робимо. По сутi, ми робимо подарунки супернику на його ж майданчику. Чемпiон України не має дозволяти собi допускати таких елементарних помилок. Чомусь ми не робимо таких промахiв на рiдному майданчику.

- Про якi саме помилки ви говорите?
- Я б не сказав, що ми просто робимо неточнi паси i даруємо м'яч супернику. Насправдi ж проблема в iншому. Ми напрацьовуємо певнi тактичнi схеми. У певний момент гравець має перебувати у потрiбному мiсцi. Один iз гравцiв порушує тактичну схему, вона ламається, ми не встигаємо за опонентом. Це проблема номер один. Iнших причин не бачу. Фiзично готові усі, кожен має велике бажання працювати, ніхто не байдикує. Можливо, одна iз причин кризи в тому, що ми починали сезон в одному складі, а тепер команда інша. Нині в «Ураганi» грає восьмеро виконавцiв, якi через рiзнi причини не виступали в основному складі на початку сезону.

- «Ураган» вiдстав вiд «Енергiї» аж на 11 очок, а вiд «Локомотива» - на шiсть. Певно, керiвництво клубу має великi претензiї...
- Звiсно, що претензiї великi. Перед сезоном нам поставили цiль пiдтвердити звання чемпiона. Цього завдання ми не виконуємо.

- Штрафами вас не лякають?
- Треба конче застосовувати певнi санкцiї. Однак, я не певен, що штрафи допоможуть. Але якщо команда сьогоднi виграє в «Локомотива» (вiн на другому мiсцi), а завтра програє четвертому колективу України з рахунком 2:6, значить проблема у гравцях та в тренерi. Якщо програємо, то з великим рахунком. Так не можна. За це слiд вiдповiдати. Можливо, доведеться штрафувати пiдопiчних. Треба щось робити, адже одна розмова не допомагає. Шкода, що так сталося. Поразка «Єнакiєвцю» звела нанiвець нашi чемпiонськi амбiцiї.

- Ви вже вiдмовилися вiд боротьби за золотi медалі?
- Нi, ми просто старатимемося наздоганяти «Енергію» та «Локомотив». Для цього у наступному турі конче потрібно вдома переграти «Енергію». Ну i перемога в Кубку України може нас трохи порятувати.

Олег ЗУБАРУК, газета «Експрес»

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.