Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Футзал. Высшая лига
|
2651
4

Ураган до кінця сезону підписав Леандріньо

Чемпіон України зміцнює свої лави екс-гравцем ЦСКА

Ураган до кінця сезону підписав Леандріньо

35-річний бразильський гравець Леандріньо, відомий своїми виступами за російські команди «Тюмень», «Сибіряк» і ЦСКА, відтепер став «ураганівцем».

У п'ятницю, 27 січня, в офісі івано-франківського клубу Лео (повне ім'я - Леандро Бенто Де Олівейра) уклав контракт з «Ураганом». Співпраця розрахована до завершення цього сезону з можливим продовженням.

У новій команді легіонер виступатиме під улюбленим 14-им номером. Завтра Леандріньо проведе перше тренування у складі чемпіонів України, а дебютуватиме за «Ураган» бразильський новобранець зможе вже в найближчому матчі - 14 лютого в рамках 1/8 фіналу Кубка України проти ковельського «Шанс-Авто».

Після підписання контракту Леандріньо з радістю відповів на кілька запитань клубної прес-служби...

- Ти тільки вчора прилетів до Києва. Перші враження від перебування в Україні. Що знав про «Ураган» до цього?
- Україна дуже схожа на Росію. Зима, сніг, морози... Для мене це звично, адже я п'ять років до цього встиг пограти в командах російської Суперліги. Зокрема, не один раз зустрічався на майданчику проти Біро Жаде, коли він виступав за «Спартак-Щолково». Саме від мого товариша Біро надійшла пропозиція перебратися в український чемпіонат, тому я зараз тут - в Івано-Франківську.

- Тобто ініціатором твого переходу до «Урагану» був саме Біро Жаде?
- Ще до нового року ми часто спілкувались з ним по інтернету, я дивився матчі «Урагану» в онлайн-трансляціях. Добре знаю українців Попова, Ситіна, Корідзе, котрі вже довший час виступають у Росії. Тож про рівень українського футзалу мені трохи відомо. Тим більше, що ваша збірна - постійний учасник фінальних частин чемпіонатів Європи та світу.

До того ж, «Ураган» є чинним чемпіоном України, знаходиться у трійці кращих команд. Якщо б це була слабка команда, я б сюди не поїхав. Я звик грати в амбітних командах, які мають на меті лише найвищі завдання.

- А яке у тебе особисте завдання тут в Івано-Франківську? І в якій формі ти зараз перебуваєш?
- Після останнього сезону в ЦСКА прийшов новий португальський тренер і мені довелось повернутись додому. Я відпочивав два місяці, а потім грав за місцеві команди на регіональному рівні в першості штату, підтримуючи форму. Гадаю, з адаптацією в «Урагані» особливих проблем не виникне. Мені потрібно два-три тижні, щоб набрати оптимальну форму і призвичаїтись до манери гри разом з новими партнерами по команді.

Я завжди відповідально ставлюсь до своєї роботи. Головне - професійно відноситись до тренувань, показувати результат в офіційних іграх, допомагати своєю грою команді, а тоді і подивимось наприкінці сезону - чи вдасться виконати усе заплановане.

ДОВІДКА
Леандро Бенто Де Олівейра (1 травня 1976, Ріо-де-Жанейро, Бразилія), більш відомий як Леандріньо, або просто Леандро - бразильський футболіст, гравець у міні-футбол. У нещодавньому минулому захисник московського клубу ЦСКА.

У 1999 році Леандро дебютував в іспанському чемпіонаті. Протягом шести років він грав за клуби нижчих ліг, поки в 2005 році не став гравцем клубу «Плайас де Кастельон». Через сезон він перейшов в інший клуб Почесного дивізіону «Сельта де Віго», де також відіграв один рік.

У 2007 році Леандріньо перебрався в російську Суперлігу, ставши гравцем «Тюмені». У тюменському клубі він провів два сезони, відзначившись високою результативністю - у 72 матчах Леандріньо забив 60 голів. У сезоні 2008/09 він став сьомим у списку кращих бомбардирів російського чемпіонату. Після цього Леандро перебрався в новосибірський клуб «Сибіряк», проте там у нього не склалося, і через півсезону бразилець дебютував у складі московського ЦСКА, де провів 30 матчів за півтора сезони і забив 15 голів.

Після того, як влітку 2011 року ЦСКА очолив португальський наставник Паулу Тавареш, і москвичі зробили ставку на зіркових легіонерах з чемпіонату Португалії (Рікардіньо, Кардінал, Діваней), місця для Леандріньо у складі оновленої команди не знайшлося...

ЛЕАНДРІНЬО
Повне ім'я Леандро Бенто Де Олівейра
Народився 1 травня 1976 (35 років)
Ріо-де-Жанейро, Бразилія
Громадянство Бразилія / Іспанія

КЛУБНА КАР'ЄРА
іспанські клуби:
1999-2000 Валенсія Віхуса
2000-2001 Максон Монткада
2001-2002 Манакор
2002-2005 Колехіо Аренас Гальдар
2005-2006 Плайас де Кастельон (Почесний дивізіон)
2006-2007 Сельта де Віго (Почесний дивізіон)

російські клуби (Суперліга):
2007-2009 Тюмень (72 матчів, 60 голів)
2009-2010 Сибіряк (10 матчів, 2 голи)
2010-2011 ЦСКА (30 матчів, 15 голів)

Олег ЛАНЯК, прес-служба НФК «Ураган»

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Источник: Баранка сегодня покинет УАФ
Футбол | 29 марта 2024, 11:38 7
Источник: Баранка сегодня покинет УАФ

Контракт с итальянцем истекает и не будет продлен

Фавориты? Стали известны коэффициенты на первый матч Украины на Евро-2024
Футбол | 28 марта 2024, 17:15 0
Фавориты? Стали известны коэффициенты на первый матч Украины на Евро-2024

17 июня подопечные Сергея Реброва проведут поединок против Румынии в 1-м туре группы Е

Комментарии 4
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
parazityk
Я теж. Бо складається досить цікава закономірність: Біро Жаде поки залучив до команди гравців явно слабших за себе.
trancelife
надеюсь, что это не вторая часть Мукадо
Naum1221
давайте ще пенсіонерів всіх скупим!!!
Referee
В очках???)) улыбнуло, похоже как в "Наша Раша" "ГазМяс" купил "быстроногого бразильца Абелардо"... с одной ногой)))
А если серьезно - то удачи, очень бы хотелось чтоб наши игроки смотрели на таких вот легионеров и набирались опыта, и чтоб футзал рос, как вид спорта, не только в Ивано-Франковске...