Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Другие новости
|
1080
0

З 9 по 11 червня цього року на території кінноспортивного комплексу Магнат пройдуть міжнародні змагання з кінного спорту

Етап Кубку світу з виїздки (CDI***-W/CDI**)

З 9 по 11 червня цього року на території кінноспортивного комплексу Магнат пройдуть міжнародні змагання з кінного спорту

З 9 по 11 червня цього року на території кінноспортивного комплексу „Магнат” (Київська обл., с. Чубинське) пройдуть міжнародні змагання з кінного спорту – Етап Кубку світу з виїздки (CDI***-W/CDI**).

З кожним роком виїздка стає більш популярним видом кінного спорту в Україні. Зростає кількість змагань, що проводяться в країні, як національного так і міжнародного рівня. Зокрема, в цьому році в Україні вперше пройшли міжнародні змагання з виїздки у закритому приміщенні. І ось тепер шанувальники цього витонченого виду спорту стануть свідками боротьби найкращих вершників у змаганнях Етап Кубку світу (CDI***-W).

Етап Кубку світу з виїздки вперше проводиться в Україні. Це вельми престижні в світі змагання. Кожен спортсмен мріє стати володарем Кубку світу. Але шлях до омріяного трофею досить складний. З поміж великої кількості спортсменів, що беруть участь в Етапах Кубку світу в різних країнах лише 18 найкращих зустрічаються у Фіналі.

Загалом весь світ поділяється на шість Ліг, а саме:
–       Західноєвропейську;
–       Центральноєвропейську;
–       Тихоокеанську;
–       Канадську;
–       Лігу Сполучених Штатів Америки;
–       Південноамериканску/Азійську

В межах кожної ліги протягом року поводяться Етапи та Фінал, за підсумком якого певна кількість вершників (від 1 до 8) потрапляє безпосередньо до Фіналу Кубку Світу.

Україна відноситься до Центральноєвропейської Ліги. Окрім Києва Етапи Кубку світу проводяться у Ліпиці (Словенія), Капошварі (Угорщина), Брно та Мар’янських Лазнях (Чехія), Ксьонжі (Польща), Мінську (Білорусь) та Москві (Росія). Фінал Центральноєвропейської Ліги протягом багатьох років проходить у Варшаві (Польща). У Фіналі Ліги беруть участь лише 10 найкращих спортсменів. Українські вершники є постійними учасниками як Етапів Кубку світу, так і безпосередньо Фіналу Ліги. Зокрема в минулому році заслужений майстер спорту, Олімпійський чемпіон Юрій Ковшов за підсумками Етапів посідав перше місце у Центральноєвропейській Лізі. А в Фіналі Ліги з 10 учасників 3 були представниками України. Це Юрій Ковшов, Юлія Наумович-Швабовська та Інна Цидренкова.

Особливістю змагань Етапів Кубку світу є те, що необхідні бали та переможці визначаються за результатами КЮРу Великого Призу. Отже окрім техніки виконання елементів вищої школи верхової їзди неабияку роль відіграють якість підібраної музичної композиції, виправданий ризик та складність програми КЮРу.

Для України змагання Етап Кубку світу мають велике значення. Окрім можливості отримати необхідні бали для виходу у Фінал Ліги даний турнір надає українським вершникам шанс здобути ліцензію на участь у Всесвітніх кінних Іграх, які цього року пройдуть в німецькому Аахені. Аби отримати бажану ліцензію вершнику у певний проміжок часу необхідно у міжнародних змаганнях рівня *** щонайменше двічі мати 64% позитивних бали за офіційним суддею. На сьогоднішній день ліцензію на участь у Всесвітніх кінних Іграх мають Юрій Ковшов та Ольга Климко.

Окрім українських вершників у змаганнях приймуть участь спортсмени з Росії, Білорусі, Польщі, Угорщини та Німеччини. Судити змагання буде колегія авторитетних міжнародних судій у складі: Ізабель Джудет (Франція), Войцех Марковскі та Малгожата Хансен (Польща), Ігор Коган (Росія), , Пітер Ханшагі (Угорщина), Віра Кириченко та Лариса Велика (Україна). Загальний призовий фонд турніру – 25 000USD.

ПРОГРАМА ЗМАГАНЬ

9 Червня (П’ятниця)
10-00 Малий приз CDІ2*
15-00 Середній приз № 2 CDІ-W

10 Червня (Субота)
10-00 Середній приз № 1 CDІ2*
15-00 Великий приз CDІ-W

11 Червня (Неділя)
10-00 КЮР Середнього призу № 1 CDІ2*
13-00 КЮР Великого призу CDІ-W Кубок Світу

Анна Чех, прес-аташе Федерації кінного спорту України

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Тренер сборной Украины оценил игру Лунина и слухи про переход в Баварию
Футбол | 18 апреля 2024, 21:20 1
Тренер сборной Украины оценил игру Лунина и слухи про переход в Баварию

Рустам Худжамов высказался о последних успехах кипера сборной Украины

Женская сборная Украины узнала соперников на ЧЕ-2024 по гандболу
Другие виды | 18 апреля 2024, 21:23 6
Женская сборная Украины узнала соперников на ЧЕ-2024 по гандболу

В группу F также вошли Нидерланды, Германия, Исландия

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.