Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Футзал. Высшая лига
| Обновлено 22 января 2012, 11:51
2771
0

Сергій ПІДДУБНИЙ: «Добре, що сьогодні повлітало»

«Кардинал-Рівне» – «ЛТК» - 7:4. Післяматчеві коментарі

| Обновлено 22 января 2012, 11:51
2771
0
Сергій ПІДДУБНИЙ: «Добре, що сьогодні повлітало»
Сергей Поддубный

Після завершення гри за традицією на післяматчеву прес-конференцію були запрошені головні тренери. Першим стримував «атаку» преси головний тренер гостей.

Головний тренер «ЛТК» Роман Ковальчик:

- Вважаю моїм хлопцям не вистачило відповідальності, щоб довести гру до логічного завершення і заробити свої очки. Вони сподівалися, що легенько виграють у Рівному. Але за рахунку 4:2 на нашу користь примудрилися за 30 секунд пропустити 2 м’ячі. Я навіть не встиг провести зміну. Два цих голи – це просто нонсенс. А взагалі, якщо говорити про нашу команду, то стільки грубих помилок, як сьогодні, було зроблено – цілком вистачило б на 5 поспіль програних ігор. А це було зроблено в одній грі, тому я дуже незадоволений. Але реальну оцінку не можу дати, тому що 10 днів був із збірною і якоюсь мірою мені було важко вести гру. Напевно і хлопцям було нелегко.

Я зумисно покроїв четвірки для того, щоб вони грали по гравцю, побачили свій рівень, порівняли його з рівнем гри суперника. Загалом гра в четвірках трохи не вийшла. Зразу вдалися в результат, але потім зарано повірили, що все буде добре. Окрім того, як можна в останні три хвилини пропускати три голи… Це грубі помилки на які вказувалося до гри, під час гри і так далі. Чому гравці їх допустили?

Уже на 6 хвилині довелося замінити Сухомлинова, бо команда, пропустивши гол, не відчувала гри і робила не те, що я їх просив. І, як бачите, це зіграло свою роль, адже перший тайм завершився з рахунком - 2:2. Ми ще до кінця першого тайму вирівняли гру і мали достатньо моментів. За рахунку 4:2, здається, все було нормально, хоча я десь відчував… Ну тут, знову ж таки, моя помилка, треба було одразу поставити Василя Сухомлинова, який би більше мобілізував тих молодих гравців, які допустили помилки. Що ще сказати? Їм це вказувалось, але бачу цього не достатньо. Вважаю в поразці винний я – загубив нитки управління в цій грі, можливо тому гра і не пішла в потрібному руслі.

- Ви казали за збірну, а в ній грав наш Волянюк, які в нього шанси зачепитися за місце в ній?
- У цих матчах ми проглядали найближчий резерв збірної, переглянули тих хлопців, які справді працюють. Щодо Волянюка, то вважаю це був для нього своєрідний стимул. Адже поїхав, зіграв за збірну і, повернувшись, показав чудову гру – провів три м’ячі. Досить непогану гру Михайло показав і в складі збірної.

- Чим можна пояснити, як на вашу думку, що 6 голів з семи ви пропустили від другої четвірки рівнян?
- Це збіг обставин, тому що ми не грали четвірка на четвірку. Можливо, просто більше грубих помилок ми допустили під час гри другої вашої четвірки, а хлопці їх використали. Така кількість помилок – це просто нонсенс. Так не можна грати в екстра-лізі і я їм це говорив, але вони сьогодні повністю неготові. Чому? Однією з причин вважаю мою відсутність. Другу навіть складно назвати. Здається фізично непогано готові.

- Кого б відмітили в команді господарів?
- Загалом вся команда грала добре. Всі хлопці викладалися, рухалися, грали з великим бажанням. У чисто ігрових єдиноборствах, сам-на-сам, вони виявилися сильнішими. Тому ми програли також і цей аспект. Плюс ми не допрацювали багато моментів, таких як перекриття зони і тому подібне.

- Які настрої на кубкові матчі?
- Як і всі будемо боротися. Думаю в нас буде достатньо часу, щоб відпрацювати всі моменти, розібрати гру, всім вказати на помилки, щоб більше такого не повторювати.

Гравець МФК «Кардинал-Рівне» Віталій Танський:

- Як часто ти у своїй кар’єрі забивав по три голи за гру?
- Це загалом мій другий хет-трик на такому високому рівні і другий у ворота «ЛТК». Перший був два роки тому коли ми грали у Львові, але, на жаль, тоді, на відміну від сьогоднішнього матчу, ми програли.

- Чим можеш пояснити, що 6 з 7 голів забила друга четвірка?
- Можливо через те, що на відміну від першої четвірки, ми мали свіжіший вигляд завдяки тому, що в нас виходило на майданчик шестеро виконавців. Особливо це стало помітно в другому таймі. Ось за рахунок руху і через те, що ми були швидші і свіжіші за гравців «ЛТК», нам вдалося переграти їх.

Головний тренер МФК «Кардинал-Рівне» Сергій Піддубний:

- Гра для вболівальників була веселою, а ось для тренерів не дуже. Тут є над чим подумати, адже по ходу гри вигравала то одна, .то інша команда. Ми то вигравали, потім програвали і в решті-решт вдалося переломити цю гру. Найголовніше це те, що ми здобули три очки, хоча самою грою я незадоволений. Було багато браку, не кращою була і реалізація, адже ми забили 7 голів, а створили моментів на всі 20.

- Нам так здалося, що сьогодні друга четвірка виглядала сильніше за першу…
- Не хочу зараз нічого коментувати з цього приводу. Спочатку треба передивитися всі ігри, тоді щось аналізувати. А якщо говорити по гарячих слідах, то перша четвірка слабо зіграла, а друга десь за рахунок руху мала перевагу, а найголовніше, що реалізувала свої моменти.

- Від’їзд Волянюка до збірної позитивно вплинув на його гру, чи він випадково сьогодні забив три голи?
- Я думаю, що виклик до збірної це вже якийсь плюс, адже відбувається піднесення в психологічному плані, отримуєш впевненість. Але разом із тим, Михайло приїхав зі збірної і, як бачите, поставився до гри так, як треба. Ще хочу додати, що не малу роль грає везіння. М’яч відскочив, гравець опинився в потрібний момент, у потрібному місці і гол. А загалом ми багато награємо, моменти створюємо, але… Добре, що сьогодні повлітало.

- У другому таймі, після двох пропущених м’ячів, на початку тайму ви замінили Дєнюжкіна. Вважаєте його винним у пропущених м’ячах?
- Потрібно подивитися ці гольові ситуації, тоді можна буде щось сказати. Звичайно, є елемент його вини, якщо він пропускає. Вважаю, третій і четвертий голи, а також другий, Віталій десь міг підчитати. Ще раз наголошую, у нас два рівноцінних воротарі. Якщо не пішла гра в одного, то інший виручив. Думаю, вихід Пітулі пішов нам на користь.

- Як тепер налаштовуєтеся на кубкові матчі з «ЛТК»?
- «ЛТК» загалом хороша команда і все буде залежати від того, як ми зіграємо дома. У нашому залі грати важко будь-якій команді. Найголовніше, зіграти вдало в обороні, адже я впевнений, що моментів ми створимо достатньо, а якщо ще й їх реалізуємо, то все буде добре. Ну а якщо гра не піде, то доведеться вирішувати все в Луганську. Вважаю, сьогодні ми пропустили 4 голи – це забагато. А так «ЛТК» - це команда, яку все-таки можна пройти. Вона мені нагадує «ТВД». Багато рухаються, не дають грати супернику. Правда є в них мастеровитий гравець – Рось, який може віддати передачу. Але сьогодні він «підламався» і нам одразу стало легше грати. Хоча це погано, що він пошкодився, адже краще грати проти сильних суперників. Більше користі отримають гравці, ще й хороший досвід.

- Наскільки складно було перебудуватися, поступаючись - 2:4?
- Звісно, що потрібно було щось міняти. Тому я випустив Сондака. Він у нас гравець атакуючий. Захист у нього дещо «накульгує», а в атаці він хороший, може і віддати, і пробити. Це їхній зал, його і Басича. Вони тут кожний горбочок знають. Окрім того, ще й Пітуля вдало вийшов. Тобто все склалося так, що в кінцевому варіанті вийшов позитив.

- За три хвилини до завершення гри Ви взяли тайм-аут. Це був тактичний хід?
- Так, я десь пересмикнув гру, дав Маринюку перепочинок, адже в нього вже не було тієї свіжості. Взагалі, мабуть, позначилося те, що наша четвірка більш вікова. І я очікував того моменту, що ми будемо грати не так, як би цього хотілося. В Івано-Франківську я не був задоволений грою першої четвірки, але знав, що ще буде гірше. І добре, що Танський і Волянюк взяли на себе лідерські якості і позабивали. Я їм дуже вдячний.

- Сьогодні не брав участі в грі Ситник. З чим це пов’язано?
- Ситник у нас більше гравець оборонного плану. А по ходу гри, навпаки, потрібно було розкривати їхній захист. Тому необхідні були швидкі, креативні гравці, які могли б на фінтах забивати голи. До таких якраз і відноситься Сондак. Хоча Володимир після травми і йому ще важко. Але побачимо, як він буде далі грати. Ось сьогодні Сондак вийшов, і я б не сказав, що він відіграв так, як би мені хотілося. Ні, своє він зробив, але Володимир може більше. Це неординарний гравець, який може показати набагато більше. Подивимося, як він буде рости. Загалом, все залежить від нього. У нас в команді, хто сильніший – той і грає. Буде Прислупський сильніше – буде він грати.

Юрій РАЧКОВСЬКИЙ

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.