Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Футзал. Высшая лига
| Обновлено 12 января 2012, 01:05
4821
11

Ураган – Кардинал-Ровно – 2:1 + ВИДЕО

Вимучена, але перемога

| Обновлено 12 января 2012, 01:05
4821
11
Ураган – Кардинал-Ровно – 2:1 + ВИДЕО

Третє побачення «Урагану» з рівненським «Кардиналом» у цьому сезоні вийшло найменш видовищним, аніж два попередні, однак знову завершилося перемогою івано-франківців. Нехай вимученою чи вистражданою, але все ж перемогою, а це – турнірні три очки. Особливо драматичною видалась кінцівка матчу, коли гості, відквитавши один м'яч у більшості, до самої сирени намагались зрівняти рахунок і врятувати гру. Проте підопічні Сергія Гупаленка зуміли вистояти і відстояти свій мінімальний успіх...

Саме у цій грі в Екстра-лізі дебютували одразу три футболісти. Якщо «кардиналівець» Дармовіс довго відновлювався після травми і лише в другому таймі з'явився на майданчику, то два «ураганівські» гвардійці, минулорічні чемпіони України – Максим Павлюк та Роман Ярий – вийшли у стартовій четвірці. Першу ж їхню появу місцева публіка зустріла гучними оплесками. І треба сказати, що обидва футзалісти, покликані на допомогу у скрутний час, виглядали не гірше, ніж партнери по команді.

Місце у воротах «Урагану» зайняв Колток, який вперше вийшов зі старту і відстояв весь матч. А вивів господарів на гру Євген Валєнко, що дебютував у якості капітана команди. Саме йому і судилося відкрити рахунок в матчі. На четвертій хвилині Сержао на звичній позиції стовпа прийняв передачу від Королишина і відпасував під удар Валєнку, котрий з 12-и метрів по-більярдному відправив м'яча у дальній кут воріт - 1:0.

Як виявилося згодом, це був єдиний гол у першому таймі, адже до перерви на кожному квадратному метрі майданчика точилася жорстка боротьба. Господарі, включивши пресинг, намагалися розвинути свій успіх, однак Валєнку, Сержао і Королишину трохи забракло точності при завершенні атак, а Цвєлих втратив кілька хороших нагод збільшити перевагу. То він з гострого кута пробив над поперечиною, то Пітуля «прочитав» вихід Валентина сам-на-сам і врятував свою команду.

Вистачало роботи і в Колтка, якого гості турбували в основному ударами здалеку та із середньої дистанції. Загалом «кардиналівці» більше руйнували, аніж створювали, розраховуючи на контратаки. Господарі теж діяли досить обережно, додавши у швидкості і гостроті лише наприкінці тайму. Однак забити «гол у роздягальню» Цвєлих і компанії не вдалося, незважаючи на декілька хороших моментів.

На початку другого тайму м'яч вдруге побував у сітці воріт «Кардиналу». Це Карліньос на лівому фланзі розхитав Маринюка і прострілив на «п'ятачок», де Піддубний зрізав м'яча у власні ворота – 2:0. Після цього суперники з новими силами кинулись вперед: господарі намагались збільшити свою перевагу, а гості прагнули відквитати пропущений м'яч.

Команди відповідали атакою на атаку, і тут свою майстерність демонстрували обидва воротарі. Колток тягнув м'ячі після ударів Бондара, Басича і Піддубного. В «Урагану» двічі здалеку вистрілив Королишин, а Цвєлих на добиванні з п'яти метрів пробив над перекладиною, втративши черговий шанс. Згодом він з 15-и метрів цілив у «дев'ятку», але Пітуля перевів м'яча на кутовий.

До середини тайму команди діяли в такому ж ключі, після чого рівненці перехопили ініціативу, і з кожною хвилиною біля воріт Колтка ставало все більш гарячіше. Підопічні Сергія Гупаленка стали грати за рахунком, розраховуючи на гострі контрвипади. На останньому рубежі надійно діяв голкіпер, а в деяких епізодах «Урагану» просто пощастило, адже «кардиналівці» не реалізували декілька виходів 2 в 1. На 33-й хвилині Волянюк виходив на побачення з Колтком, однак в боротьбі пробив у кіпера, а на добиванні Танський не влучив у ворота.

За п'ять хвилин до завершення Денюжкін змінив Пітулю і почав підключатися до атак своєї команди. «Кардинал» довго перепасовувався, а до логічного завершального удару справа так і не дійшла. Тож через дві хвилини Танський одягнув воротарську футболку, і майже одразу гостям вдалось реалізувати більшість. Саме «літаючий голкіпер» на 38-й хвилині і скоротив розрив до мінімуму - 2:1. Наприкінці у Маринюка було дві нагоди, щоб вирвати нічию, але впевнено зіграв Колток. Останнє слово у грі могло бути за Сержао, але гарматний удар Танський парирував, як справжній воротар.

Олег ЛАНЯК, спеціально для futsal.sport.ua

«Ураган» - «Кардинал- - 2:1

«Ураган»: Роман Колток - Максим Павлюк, Роман Ярый, Валентин Цвелых, Никита Тменов - Карлиньос, Евгений Валенко, Тарас Королишин, Сержао
«Кардинал-Ровно»: Андрей Питуля (Виталий Денюжкин, 35) - Марьян Маринюк, Сергей Поддубный, Андрей Паршиков, Александр Бондарь - Виталий Танский, Юрий Когут, Михаил Волянюк, Александр Басич - Дмитрий Сытник, Павел Дармовис
 Евгений Валенко (4), Сергей Поддубный (22, автогол) -  Виталий Танский (38)
 Карлиньос (15) - Марьян Маринюк (2)

Арбитры: Николай Подранный (Винница), Сергей Конюхов (Житомир)

Удары (в створ): 25 (13) - 22 (16)

НАША ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦИЯ МАТЧА

Sport.ua

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

ЛЧ все ближе! Жирона с голом Довбика обыграла Лас-Пальмас и обогнала Барсу
Футбол | 27 апреля 2024, 17:05 6
ЛЧ все ближе! Жирона с голом Довбика обыграла Лас-Пальмас и обогнала Барсу

Каталонцы победили со счетом 2:0

Прощайте, еврокубки? Похоже, Днепр-1 отказывается от прежних амбиций
Футбол | 27 апреля 2024, 10:28 24
Прощайте, еврокубки? Похоже, Днепр-1 отказывается от прежних амбиций

Год назад команда рвалась в ЛЧ, а сейчас может и вовсе остаться без континентальных турниров

Комментарии 11
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
vrevera84
Піддубний іди геть. 10 номер напялив, "мега форвард". Дай місце молодим та ігровий час. З мячем возиться по пів години "супер 10", вже своє відіграв. Відстій повний...
trancelife
судя по моментам игра было хорошая. Цвелых, видимо, уверенность вообще потерял - столько моментов у него было...
rys75
точно.еще в сентябре!голодные-жалко....
AmatorGiga
Про що ти пишеш , Гончаренку взагалі рот стидно було б відкривати на пресконфереції , а просто вибачитись перед своїми фанами команди . Беручи до уваги фінансові можливості команди то Кардинал грає , як може ..
AmatorGiga
Спитайте у гравців Кардиналу коли вони останній раз отримували зарплату , а то ми гарно пишем як хто зіграв !!!
korish77
Смотрел игру,полный отстой.Болтун тренер,ровенский космонавт,опять будет говорить о медалях.На конферухе в Ровно Гончаренко отметил- а где ваша игра с другими командами.Какие вы вчера были убогие.Вернули двух ветеранов урагановци:переодели спортивного директора и обыграли вас болтунов. Потолок ваших успехов-0отобрать очки у Енергии. Два месяца вы об этом говорили,готовились,зборы провели и у вас это получилось,а где ж ваши очки,голы с другими командами.Словосрачный Пиддубный через пару туров будет со своими космонавтами на последнем месте,вас и Монолит обойдет скоро.Втирает своему президенту Валявке и Мише,сидящему на скамейке-туфту.То судьи у него виноваты,то травмы,то не повезло,то исполнения не хватает,то Ровенская Атомная пары выпустила...Последнее скорее всего самое правельное.
fiorentina10
Когут! Ти, якщо боїшся мяча(див.1гол), то переходь на щось інше, що більше підходить бздунам.
FAN-URAGAN
ахах. по ходу ти путаєш футзал з баскетболом
sasha-rv
1-ша четвірка Кардинала взагалі грати не хотіла,Піддубний який дуже довго думав що робити з мячом,Маринюк купа помилок, у четвірки одна і та сама комбінація розіграшу мяча,яка призводить до нічого.
2-га четвірка більше сподобалася була швидкість,але зміна гравців Ситника,Дармовіса тільки погіршувало ситуацію.
Могли здобути нічию і навіть виграти,Ураган не вражав грою,але не було настрою на гру у команди,як з Енергією.
Дуже влучне побажання висловив Гончаренко:"Щоб ви налаштовувалися так на гру на всі команди як на Енергію"
Поки що 6 місце є закономірним результатом.
sepult
Ну ничег и так круто ... ;)