Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Футзал. Высшая лига
| Обновлено 04 января 2012, 15:36
3050
4

Кардинал-Рівне – Енергія. Анонс

Матч «найбільшого значення», або Справа честі

| Обновлено 04 января 2012, 15:36
3050
4
Кардинал-Рівне – Енергія. Анонс

Матчі між львівською «Енергією» і «Кардиналом-Рівне» – це свого роду західноукраїнське дербі між командами сусідніх областей. В обох командах є гравці, які свого часу захищали кольори суперника. До таких можна віднести гравця «енергетиків» і разом із тим вихованця рівненського футзалу Сергія Тригубця, а також «кардиналівців» Сергія Піддубного, Андрія Паршикова, Олександра Бондара, які свого часу виступали за львівську команду, перейшовши до неї з Рівне. Можливо, з цієї причини матчі між цими колективами завжди проходять у гострій і безкомпромісній боротьбі, тримаючи вболівальників до останніх секунд в напруженні, адже навіть за хвилину до гри назвати переможця майже нереально.

Так, у попередньому чемпіонаті суперники зустрічалися двічі у регулярному чемпіонаті. У 2-му турі 11 вересня 2010 року «Кардинал-Рівне» поступився в рідних стінах СК «Енергії» - 2:3 (голи: Піддубний, Паршиков – Струк, Рогачов, А.Бондар). А у матчі відповіді в 13-му турі 22 грудня 2010 року команди завершили гру бойовою нічиєю – 4:4 (Рогачов-2, Романов, Тригубець – Чеботарьов, Піддубний, Когут, Сондак). Окрім того, жереб звів обидва колективи у фіналі Кубку України, де знову сильнішими виявилися енергетики, здобувши перемогу з рахунком – 2:1 (Голи: Романов, Легчанов – Паршиков).

В Екстра-лізі в поточному чемпіонаті команди зустрічалися двічі в 2011 році. Спочатку в Рівне вже у першому турі 4 вересня. У грі непримиренних суперників львів’янам вдалося в досить непростому матчі здобути важку перемогу з рахунком – 3:1 (Голи: Волянюк –  Якунін, Павленко, Рогачов). Доля поєдинку була вирішена лише на заключній хвилині гри після голу Рогачова, причому на 19-й хвилині Танський у «кардиналівців» і Овсянніков у львів’ян побачили перед собою «червоне світло», і вже до закінчення гри не змогли допомогти своїм командам.

Матч 8-го туру у Львові відбувся 29 жовтня і був не менш цікавим та безкомпромісним, аніж рівненський. І знову «енергетики» першими відкрили рахунок, а згодом «кардиналівці» відновили рівновагу. Аналогічним був і рахунок першого тайму – 2:1 на користь львів’ян. Про запеклість боротьби свідчить і кількість жовтих карток – аж чотири, правда цього разу обійшлося без червоних. Майже не змінився сценарій гри і після відпочинку, хоча на цей раз, випустивши п’ятого польового гравця, рівнянам вдалося зрівняти рахунок. Проте втримати нічийний рахунок не судилося. Спочатку спірний пенальті, призначений у ворота кардиналівців, примусив Піддубного забрати команду з майданчика, і лише вмовляння керівництва МФК «Кардинал-Рівне» дозволило продовжити гру. Після чого Легчанов без клопотів реалізував нагоду.

Але на цьому інтрига матчу не завершилася і головними дійовими особами знову були судді. Спочатку на заключній хвилині побачив перед собою гірчичник граючий головний тренер рівнян Сергій Піддубний, як виявилося це був 6-й фол, а отже десятиметровий у ворота гостей. На цей раз Легчанов влучив у поперечину. А за 10 секунд до сирени, після удару по воротах «Енергії» м'яч влучив чи то в руку, чи то в корпус Овсяннікова. Головний арбітр матчу Олег Коваленко вказав на шестиметрову позначку, але нарада з асистентом Сергієм Літвіновим привела до відміни рішення і призначення спірного моменту. Хтозна чим би завершилося пробиття пенальті, але це все-таки була б непогана нагода в рівнян зрівняти рахунок. А так гра так і закінчилася мінімальною перемогою господарів майданчика львів’ян – 3:2 (голи: Чепорнюк, Легчанов – А. Бондар, Маринюк).

Отже, підсумовуючи вище наведене, потрібно констатувати, що незважаючи на місце, яке команди посідають у турнірній таблиці, боротьба між географічними сусідами точиться неабияка. І хоча в чотирьох зіграних матчах чемпіонату та в одному кубковому – чотири перемоги на рахунку львів’ян і лише одна нічия, це аж ніяк не свідчить про їхню беззаперечну перевагу. Адже всі чотири перемоги були з мінімальною перевагою, а переможця в тих матчах можна було з упевненістю назвати лише після фінального свистка. Фортуна, яка до цього була на боці енергетиків, може змінити свою думку і переміститися до рівнян, яким і справді вже час перемагати. А отже звітний поєдинок має бути не менш принциповим і захоплюючим, а ніж попередні.

У своєму інтерв’ю граючий головний тренер рівнян зауважив: «…Перш за все у нас попереду дуже принципові матчі з «Енергією». Ще раз підкреслюю, що для нашої команди ігри з цією командою на вагу «золота». Звісно, потрібно вигравати і в «Локомотива», і в «Урагану», але матчі з львів’янами для нас мають найбільше значення. Перемога в цих матчах – справа честі. Тому ми віддамо всі сили, щоб перемогти енергетиків».

І звісно, рівняни засиділися на 5-му місці, хоча по грі не поступаються лідерам, а в деяких матчах навіть переважають. Проте «кардиналівцям» до останнього матчу з «Єнакієвцем» катастрофічно не щастило і лише з донбасівцям прорвало. Відставання від команди з Єнакієвого всього 2 очки, а отже одна перемога може ліквідувати відставання.

Напевно, з неменшим завзяттям готуються до звітного матчу і «енергетики», які теж не мають бажання втрачати очки, адже відрив від переслідуючого їх «Локомотиву» складає усього 4 очки. А це не так багато, щоб дозволяти собі роздавати очки наліво і направо. Тим більш, що на лідера налаштовуються всі.

Правда, на відміну від рівнян, які нарешті пристрілялися до воріт суперника, з прицілом у львів’ян, навпаки, не все гаразд. Про що свідчить результативність в останніх матчах минулого року все з тим же «Єнакієвцем» та «Локомотивом».

Юрій РАЧКОВСЬКИЙ

4 января, среда
«Кардинал-Ровно» (Ровно)  «Энергия» (Львов)  
Ровно. Спорткомплекс ДЮСШ-4. 13.00
Результаты предыдущих матчей – 1:3, 2:3 
 Арбитры: Вячеслав Дараган, Сергей Гроховецкий (оба – Киев)
 Прогноз Sport.ua – 4:2

 

Опрос

Голосов 28
С каким исходом завершится матч «Кардинал-Ровно» - «Энергия»?

Победа «Энергии»

9 голосов 32.14 %

Ничья

7 голосов 25 %

Победа «Кардинал-Ровно»

12 голосов 42.86 %

В опросах могут участвовать только зарегистрированные пользователи.
Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Украинский клуб сорвал матч чемпионата. Стала известна причина
Футбол | 24 апреля 2024, 21:29 1
Украинский клуб сорвал матч чемпионата. Стала известна причина

«Металлург» Запорожье не приедет на поединок против «Хуста»

Хави принял неожиданное решение. Барселоне не нужно искать нового тренера
Футбол | 24 апреля 2024, 22:25 10
Хави принял неожиданное решение. Барселоне не нужно искать нового тренера

Легенда «сине-гранатовых» провел встречу с руководством и решил остаться в клубе!

Комментарии 4
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
lubar
Матч буде транслюватись????
taraskin-1014
Батя у нас мастер на всі рукі
KROKODILLER
Моє відео)
uragan2010
дуже кльове промо-відео до цього матчу
http://www.youtube.com/watch?v=27whnmrX_4s