Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Украина
|
1176
0

Хокейний клуб «Сокіл-Київ» не повинен відмовлятись від участі у відкритому чемпіонаті Білорусі – Юрій ПАВЛЕНКО

29 травня 2006 року Юрій ПАВЛЕНКО зустрівся з представниками хокейного клубу «Сокіл-Київ» та Федерації хокею України

29 травня 2006 року Міністр України у справах сім’ї, молоді та спорту Юрій ПАВЛЕНКО зустрівся з представниками хокейного клубу «Сокіл-Київ» та Федерації хокею України.

Зустріч відбулась на прохання директору хокейного клубу Василя ФАДЄЄВА, за участю заступника Міністра Мирослава ДУТЧАКА, директора департаменту олімпійського спорту Мінсім’ямолодьспорту Олександра АРТЕМ’ЄВА, першого віце-президента Федерації хокею України Володимира РОМАШКА, головного тренера хокейного клубу «Сокіл-Київ» Олександра СЕУКАНДА, представників київської міської державної адміністрації (КМДА).

Головною темою зустрічі був розвиток хокею в Україні, і, зокрема, участь хокейного клубу «Сокіл-Київ» у відкритому чемпіонаті Білорусі, який стартує у вересні.

Юрій ПАВЛЕНКО висловив переконання, що сьогодні клуб має підстави впевнено подавати заявку на участь у відкритому чемпіонаті.

Слова Міністра підтвердили представники Київської міської державної адміністрації, які запевнили, що до кінця року фінансування відбуватиметься в межах запланованого.

Юрій ПАВЛЕНКО зауважив, що хокей був визначений та лишається одним з пріоритетних видів спорту в Україні і розвиватись обов’язково буде.

«Вкрай необхідно готувати нових гравців, створювати нові команди, зокрема готувати зміну нинішній збірній України. Однак, розумію, що існує багато об’єктивних проблем, які унеможливлюють цей процес. Одна з головних - інфраструктура льодових майданчиків не відповідає потребам розвитку цього виду спорту», - зазначив Міністр.

«Нам необхідно спільно з місцевою владою активізувати роботу з розвитку інфраструктури, облаштовувати, відновлювати та створювати нові льодові майданчики», - наголосив Юрій ПАВЛЕНКО.

Для реалізації цього, за словами Міністра, Кабмін має намір зобов’язати глав усіх областей забезпечити будівництво або відновлення у кожному місті ковзанок та льодових залів.  

 Також, Юрій ПАВЛЕНКО зазначив, що однією з проблем розвитку хокею в Україні є недостатня спонсорська підтримка хокейних клубів.  

На думку Міністра, особливої уваги потребує дитячо-юнацький спорт. Планується створити нові команди в Дніпропетровську, Донецьку, Івано-Франківську, Львові, Харкові, Херсоні та інших містах.

За результатами зустрічі Юрій ПАВЛЕНКО дав доручення фахівцям у найкоротші терміни підготувати програму розвитку хокею з шайбою в Україні.

Прес-служба Міністерства України у справах сім’ї, молоді та спорту

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.