Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Профессиональный бокс
| Обновлено 30 ноября 2011, 10:51
3036
0

Валерій СЕМИШКУР: «Кличко нокаутує Хея в пізніх раундах»

Естонський боксер - про двобій Віталія Кличкa з британцем

| Обновлено 30 ноября 2011, 10:51
3036
0
Валерій СЕМИШКУР: «Кличко нокаутує Хея в пізніх раундах»
Валерий Семишкур

Український чемпіон світу в надважкій вазі за версією Всесвітньої боксерської ради 40-річний Віталій Кличко (43 перемоги, 40 нокаутів, дві поразки, нуль нічиїх) 3 березня в німецькому Дюссельдорфі може зустрітися з колишнім чемпіоном світу у двох вагових категоріях, британцем 31-річним Девідом Хеєм (25 перемог, 23 нокаути, дві поразки, нуль нічиїх). Минулого місяця Хей оголосив про завершення кар'єри, але не виключив, що повернеться на ринг заради зустрічі з одним із братів Кличків. Для «ГПУ » аналізує цю ситуацію боксер-професіонал з Естонії 36-річний Валерій Семишкур. 2004 року він програв британцеві нокаутом у першому раунді.

— Хей офіційно оголосив, що зав'язує з боксом, — говорить експерт. — Якщо буде хороший гонорар, то він погодиться зустрітися з Віталієм. Якщо його щось не влаштує — так само легко відмовиться.

— Кому більше потрібен цей бій?
— Віталієві. Він дуже хоче покарати нахабу Хея за всі вислови на адресу братів.

— Кличко-старший в останньому бою без проблем виграв у Томаша Адамека, боксера, схожого за характеристиками на Хея.
— На Адамека робили чималі ставки, адже він перемагав сильних великих хлопців. А з Віталієм нічого не показав. Хей з Адамеком приблизно однакові й за фізичними даними, і як боксери. Віталій Адамека розклав як хлопчика, така ж доля чекатиме Хея. Півроку тому, може, були сумніви, а тепер точно скажу: «Віталій виграє».

— Як треба діяти британцеві, аби збільшити свої шанси?
— Хей боксує останнім часом однаково: або він нокаутує слабших опонентів, або працює другим номером із чемпіонами, надто не ризикуючи. Так само він працюватиме проти Віталія, не йтиме на ризик. Діятиме з дистанції й час від часу вибухатиме атаками. Думаю, в цьому бою він нічого не покаже.

— Віталій боксуватиме у своїй звичній манері чи проти Хея треба щось змінювати?
— Кличко нічого змінювати не буде, він відразу почне працювати першим номером, методично розбиваючи суперника.

— Ваш прогноз: як складеться бій і як він закінчиться?
— Українець виграє в пізніх раундах нокаутом. Гадаю, це може бути між сьомим і дев'ятим раундами. Приблизно як у бою з Адамеком. Усе йтиме за цією ж схемою.

Мердов змагається за чемпіонський пояс
30 листопада в австралійському Клермоні донеччанин 35-річний Станіслав Мердов (32 перемоги, 24 нокаути, сім поразок, нуль нічиїх) зустрічається із суперчемпіоном за версією WBA у вазі до 57,15 кг Крісом Джоном, 32 роки (45 перемог, 22 нокаути, нуль поразок, дві нічиї), з Індонезії. Для українця це перший у кар'єрі шанс завоювати чемпіонський титул. Натомість його суперник проводить 14-й титульний бій після здобуття пояса WBA у червні 2004 року.

 
Василь ТАНКЕВИЧ

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.