Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Художественная гимнастика
| Обновлено 25 ноября 2011, 14:31
3854
5

В Закарпатье стартовала шестая по счету «Карпатия»

Международный турнир по художественной гимнастике вернулся из Мукачево в Ужгород

| Обновлено 25 ноября 2011, 14:31
3854
5
В Закарпатье стартовала шестая по счету «Карпатия»

В обласному центрі Закарпаття м.Ужгород стартує міжнародний турнір з художньої гімнастики, який довгий час проводився у Мукачеві. Цього року у змаганнях візьмуть участь близько 300 учасниць з 39 команд, які представляють 6 країн. Перед початком змагань організатори, тренери та спортсмени розповіли, чого чекають від турніру. 

Лариса Распопова, головний суддя змагань: «Цей турнір визначається тим, що у ньому будуть представлені усі вікові підгрупи – від найменших до найстарших. Будуть індивідуальні змагання та групові вправи, саме цей вид дуже цікавий для дітей, бо вони люблять працювати у групах. До нас приїхали гімнастки зі збірних усіх областей України, а також зі збірних інших країн. Взагалі, такі турніри цікаві і для тренерів, і для самих спортсменів. Незабаром, після олімпійських ігор буде відбуватися зміна правил змагань, і їх теж буде нагода обговорити під час турніру». 

Крім України та Росії на турнірі свої команди представлять кілька країн Європи та Азії. Вперше буде представлена команда з Латвії, тренер якої розповіла, що самі діти вже давно хотіли саме на цей турнір. 

Лариса Андріанова, тренер: «Мы очень много слышали об этом турнире, но участвовать в нём будем впервые. Лично я закончила Киевский институт физкультуры, но именно на Закарпатье ещё не бывала, хотя сами дети, которые много читают о разных соревнованиях в интернете, стимулировали меня к этой поездке. Мы делаем ставку на групповые упражнения и постараемся выступить хорошо». 

Взагалі, турнір проводиться на Закарпатті ушосте. При чому перші змагання проводилися в Ужгороді, потім «переїхали» в Мукачево, але згодом їх рівень виріс настільки, що для усіх учасниць просто не стало місця, тому повернулися до ужгородського СК «Юність». 

Організатор турніру Валентина Плавайко: «Я завжди відзначаю, що турніри – це прекрасний стимул для самих дітей: коли вони бачать свій рівень і порівнюють його з іншими, вони стають активнішими, починають старанніше займатися. Щодо нашого турніру, то ті команди, які хоча б раз брали у ньому участь, продовжують приїжджати знову. І ми раді, що цього разу нам пішли на зустріч і є можливість провести змагання у «Юності», бо для дітей головне – хороший спортивний зал і тут ми усім забезпечені». 

Міжнародному турніру передували місцеві змагання. 2 тижні тому проводилася першість ДЮСШ «Динамо» з художньої гімнастики. При цьому на Закарпатті досі немає обласної першості з цього виду спорту. Турнір розпочався 24-го листопада з так званого технічного дня: учасники з'їжджаються до Ужгорода, випробовують зал. Турнірна програма розпочинається з 25-го листопада, о 9.00 – змагання серед 8-річних учасниць. 

До слова, найменшій учасниці турніру – 3 роки. О 14.00 – урочисте відкриття турніру та парад, протягом дня та у суботу - змагання інших вікових підгруп, а у неділю відбудуться показові виступи.

Олександра БЕРЕГОВА, Karpatnews.in.ua

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Украина узнала соперников в отборочном раунде Евро-2025 U-19
Футбол | 03 мая 2024, 22:23 1
Украина узнала соперников в отборочном раунде Евро-2025 U-19

Команда Михайленко попала в группу с Нидерландами, Словенией, Казахстаном

Галичанка проиграла матч чемпионата Польши с разницей в 10 очков
Другие виды | 02 мая 2024, 22:56 0
Галичанка проиграла матч чемпионата Польши с разницей в 10 очков

Львовская команда уступила Ярославу и занимает последнее 10-е место

Комментарии 5
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
latyk
На самом деле участниц 250, а не 300 и областные соревнования на Закарпатье есть. Они проводились весной этого года в спорткомплексе "Зидан"
Mrs.Miracle
Извините!
По словам организаторов турнира из другого источника:
"В соревнованиях принимают участие 38 команд из Украины,России,Словакии,Венгрии,Латвии и Польши.Наш Клуб будут представлять около40 гимнасток.Соревнования проходят при поддержке мэра города Виктора Погорелова.Как всегда,нам идут навстречу ,стараются помочь чем могут.Надеюсь,что всё у нас получится.Постараемся активно осветить турнир,выложим отчёт.Александр Костовецкий приезжает к нам за день раньше до соревнований,надеюсь,так что фотоотчёты соревнований будут классные.Мы всех очень ждём.Постараемся сделать турнир хорошим"
rem
Мы-то уже исправили, первоисточник - пока нет
Mrs.Miracle
Вы хоть ошибку исправьте: какие 39 стран? может перечислите.
если 39, то команд