Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Автоспорт
|
1193
0

Звернення президента ФАУ

Шановні члени ФАУ, керівники місцевих осередків, представники медіа, та всі небайдужі до розвитку ...

Звернення президента ФАУ

Шановні члени ФАУ, керівники місцевих осередків, представники медіа, та всі небайдужі до розвитку автоспорту в країні! Напередодні проведення чергової звітно-виборчої конференції ФАУ активізувалися процеси обговорення того, що зроблено за термін моєї каденції та моїх подальших планів щодо розвитку ФАУ взагалі і окремих дисциплін автоспорту. Нажаль, моя безкомпромісна позиція по деяким питанням нерідко викликає незадоволення та обурення серед частини керівництва ФАУ, яке звинувачує мене у домінуванні приватних бізнес-інтересів над інтересами ФАУ та України і використанні моєї діяльності як Президента ФАУ для самопіару. Це приводить до непорозуміння моїх дій з боку деяких членів ФАУ, діючих спортсменів та взагалі небайдужої спільноти в нашій країні.

Наступним хочу ще раз наголосити, що усе, що я робив, роблю і буду робити як Президент ФАУ має своєю метою перш за все підняття статусу України в очах міжнародної автоспортивної спільноти, розбудову іміджу нашої країни як великої автомобільної держави та поширення позитивної інформації про нашу країну у світі. Це називається Прорив. І займатися їм – стратегічне завдання Президента такої організації як ФАУ. Завдяки перегонам про нашу країну дізнаються в світі мільйони телеглядачів. А в Україні влада, спонсори і глядачі дізналися, що у нас теж існує автоспорт – один із найпопулярніших видів спорту в світі. Це не може не впливати на спроможність автоспортсменів успішно звітувати перед своїми спонсорами, без допомоги яких ми не зможемо говорити про поступових розвиток автоспорту. Як промоутери Ялта-ралі, за шість років ми підняли статус перегонів до рівню, гідного етапу другого по значенню чемпіонату в світі з цієї дисципліни, яким є IRC, і ми отримали найвищі оцінки нашої діяльності з боку міжнародних спостерігачів. Тепер ми ведемо переговори про прихід в нашу країну найпрестижнішого чемпіонату з ралі – WRC. Моя лобістська діяльність в уряді країни разом з керівниками Федерації мотоциклетного спорту України сприяла тому, що найближчим часом можливо буде прийнято рішення про дофінансування будівництва найсучаснішого автодрому в країні, що дозволить запросити до нас провідні кільцеві гоночні серії, включаючи Чемпіонат світу WTCC. Що, в свою чергу, підвисить зацікавленість спортсменів і спонсорів до участі в кільцевих авто та мотоперегонах. Така ж стратегія існує по Чернівцям та Запоріжжю, де планується розвиток міжнародних змагань з автокросу.

Для реалізації тактичних планів та дій існують виконавчі органи ФАУ – Президія та Дирекція. Нажаль, я не можу обійняти усе. Тому довіряв вирішення оперативних питань людям, які декларували свою компетенцію і спільне бачення розвитку ФАУ. Після свого переобрання в 2009 році, з метою ефективного управління роботою дирекції, Президія ФАУ делегувала повноваження щодо контролю за діяльністю Дирекції ФАУ члену Президії ФАУ О.Фельдману (протокол засідання Президії від 29.01.2009, пункт 2.5), а я рекомендував Світлану Калниш на посаду Адміністративного директора. Але за результатами податкової перевірки фінансової діяльності ФАУ ми отримали штраф під 1 млн. грн. Офіційно повідомляю, що жодні фінансові операції, в тому числі розміщення депозитів у зацікавлених банках, на Президію не виносились, і мене про них не інформували. Склалося так, що за моєю спиною з'явилася ситуація, коли я лишився важелів впливу на оперативну діяльність організації, а тепер мене звинувачують у всіх можливих і неможливих гріхах та бездіяльності. Хоча багато заходів, в тому числі додаткове фінансування церемоній нагородження ФАУ, повне фінансування приїзду Президента ФІА Ж.Тодта, надання приватного вертольоту для обслуговування змагань до послуг ЗМІ та швидкої допомоги, придбання прав на трансляцію Першої Формули та Eurosport, інвестиції в медіа, організація прес-пулів, приїзду зірок української та світової естради та спорту на урочисті церемонії відкриття-закриття змагань, закордонні відрядження та інша публічна діяльність мене як Президента ФАУ, пов’язана з представництвом ФАУ в ФІА, та сплата за ФАУ внесків в ФІА за проведення міжнародних перегонів впроваджувалося за мої власні кошти або за кошти промоутерської компанії «Червоненко Рейсінг».

Хочу наголосити, що мене відверто дратують спроби деяких «діячів» рахувати чужі гроші. Відверто, тому що я роблю це всупереч інтересам своєї родини і партнерів. Але незважаючи на це, як Президент ФАУ, я завжди підтримував діями всіх реальних промоутерів і нікому не заважав зробити автоспортивний проект світового рівня на кшталт «Ялта-ралі» чи інших.

Мій звіт та моя передвиборча Програма дій на наступну каденцію будуть оприлюднені найближчим часом на веб-сайті ФАУ. До мене доходять чутки, що я можу під тиском зняти свою кандидатуру на пост Президента ФАУ на наступній звітно-виборчій конференції. Я офіційно заявляю, що я буду балотуватися на наступну каденцію і не зніму свою кандидатуру, незвачаючи на будь-який можливий і неможливий тиск. Я впевнений у собі, знаю свої сили і можливості, є визнаним в Україні і за ії межами громадським діячем, маю підтримку ФІА, промоутерів WRC, IRC, WTCC та великої кількості ветеранів і зірок світового автоспорту. Крім того, я прожив і живу в автоспорті достойним і яскравим життям, за свої гроші, чим і пишаюсь.

Я пропоную всім членам Президії ФАУ у термін до 1 грудня 2011 відкрито відзвітуватися перед спільнотой про своі дії та досягнення, в тому числі спортивні чи промоутерськи, за той період часу, що вони обіймали свої посади.
 
Крім того, пропоную всім кандидатам, що планують балотуватися на наступній звітно-виборчої конференції ФАУ на пост Президента, оприлюднити свої біографії, перелік спортивних досягненнь, звіт про те, що зроблено для автоспорту та країни і Програму кандидата. Зі свого боку гарантую всіляке сприяння публікації цих матеріалів у зацікавлених засобах масової інформації з метою інформувати широке коло небайдужих людей про процеси, що йдуть в ФАУ.

Президент ФАУ                              Є.А. Червоненко

Sport.ua
Источник ProFormula eSports
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Золотая бутса. Кейн значительно оторвался. Какое место занимает Довбик?
Футбол | 24 апреля 2024, 06:25 15
Золотая бутса. Кейн значительно оторвался. Какое место занимает Довбик?

В топ-3 также входят Серу Гирасси из «Штутгарта» и лидер «ПСЖ» Килиан Мбаппе

Итальянский топ-клуб может летом подписать Довбика
Футбол | 24 апреля 2024, 14:37 6
Итальянский топ-клуб может летом подписать Довбика

Форвард «Жироны» может продолжить карьеру в «Наполи»

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.