Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Международные турниры
|
863
0

Європа – Америка – 1:1

70-й чемпіонат світу з хокею в столиці Латвії вийшов на фінішну пряму

Після попереднього й кваліфікаційного раундів визначилася вісімка команд, які у матчах плей-офф з’ясовують кращі національні збірні планети. А після двох чвертьфінальних поєдинків в середу з когорти обраних випали ще два претенденти на світовий трон.

Першими на лід “Рига Арени” вийшли команди Швеції й США. Скандинави виглядали значно краще за суперників з-за океану. По-перше, у їхньому складі виступають переважно досвідчені майстри, які вже грали не на одному турніру високого рівня. По-друге, поповнення з НХЛ прийшло вчасно у вигляді потужної четвірки з “Детройта” (Кронвалл, Зеттерберг, Францен, Самуельссон) і Ніландера з “Рейнджерс”. Це імена, що на слуху у кращій лізі світу. У той час, як американський наставник Майк Івс зробив ставку на молодь, з якою він вигравав юніорський і молодіжний чемпіонати світу. У складі його команди лише кілька старших хокеїстів. І втретє, якщо “Тре Крунур” напередодні матчу відпочивали, то збірна США провела виснажливий поєдинок з командою Чехії, в якому хоч і виграла, але витратила чимало сил.
В академічному стилі збірна Швеції закинула у ворота Крейга Андерсона шість шайб, по дві у кожному періоді. А героєм зустрічі став 27-річний Міка Ханнула зі шведського клубу “ХВ-71” (Йонкопінг), котрий записав на свій рахунок хет-трик.

З тією ж проблемою відновлення сил, що й американці, зіштовхнулися словаки. У вівторок вони провели матч проти збірної України, а їхній опонент, Канада, лише тренування. Попри очікування, канадські професіонали зустріли серйозний опір з боку підопічних Франтішека Госси, в складі якого лише шестеро гравців з НХЛ, а найбільші зірки – його сини Маріан і Марцел.

У першому періоді доля посміхнулася європейцям. Після прострілу Душана Міло канадський захисник зрізав шайбу у власні ворота. Лише наприкінці другої 20-хвилинки Майк Каммаллері зрівняв рахунок, добивши шайбу у ворота Кароля Крижана після кидка зіркового Брендана Шенахана. Капітан збірної Канади належить до невеликої компанії тих, хто за свою кар’єру вигравав чемпіонат світу, Олімпійські ігри й Кубок Стенлі. А в заключні 10 хвилин матчу північноамериканці довели, що їхній клас вище за майстерність опонента. Скориставшись помилками воротаря й захисників, вони за дві хвилини закинули три шайби, пробивши собі шлях до наступного раунду турніру.

Таким чином, першу півфінальну пару склали збірні Канади й Швеції, а в символічному протистоянні Європи й Північної Америки поки що нічия 1:1. В четвер за путівки до іншого півфіналу зустрічаються спочатку Чехія – Росія, а потім Фінляндія – Білорусь.

Протокол Чвертьфінали

Швеція – США – 6:0 (2:0, 2:0, 2:0)
Суддя: Райбер (Канада)
Штраф: 10 – 14
Кидки: 33 – 18
Шайби: Ханнула, 3, 16, 49; Самуельссон, 26; Йонссон, 36 (більш.); Карлссон, 59 (більш.).

Канада – Словаччина – 4:1
Суддя: Поляков (Росія)
Штраф: 4 – 10
Кидки: 42 – 23
Шайби: Каммалері, 35; Бержерон, 53; Кросбі, 54; Картер, 55 – Міло, 18.

хоккей
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Новый лидер после разгрома в Лондоне. Список бомбардиров АПЛ 2023/24
Футбол | 16 апреля 2024, 07:32 0
Новый лидер после разгрома в Лондоне. Список бомбардиров АПЛ 2023/24

Коул Палмер оформил покер за «Челси» в ворота «Эвертона» и обошел сразу 5 игроков

Стали известны еще два клуба, которые вышли в Лигу чемпионов 2024/25
Футбол | 16 апреля 2024, 08:01 2
Стали известны еще два клуба, которые вышли в Лигу чемпионов 2024/25

Реал и ПСВ гарантировали себе участие в главном клубном еврокубке в следующем сезоне

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.