Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Международные турниры
|
812
0

Кому трагедія, а кому й приємна новина

Одинадцятий день чемпіонату світу з хокею у Ризі назвав імена двох невдах, які залишають вищий дивізіон і наступного року гратимуть у першому

Матчі третього, вирішального, туру складалися наддраматично. Збірна Словенії по ходу поєдинку вигравала 3:0 у команди Італії, та примудрилася упустити здобуту перевагу. За півтори хвилини до фінальної сирени італійці зрівняли рахунок (3:3) і зберегли прописку у дивізіоні А. А словенці зі сльозами розпачу залишають еліту.

Збірній Казахстану достатньо було не програти Данії, щоб утриматися на плаву. Та гра показала, що на сьогоднішній день реалії для “вікінгів” виглядають краще, ніж для азійців. Данці виграли 3:2 і, як і італійці, за рік продовжать виступи у вищій лізі. А попрощалися з нею збірні Казахстану й Словенії. На наступному чемпіонаті світу в Росії їх замінять команди Німеччини й Австрії – переможці двох груп першого дивізіону.

Зовсім інші завдання вирішували команди, що виступають у кваліфікаційному раунді. В групі Е, де грає збірна України, красивий і швидкісний хокей продемонстрували команди Швеції і Росії. Шальки терезів коливалися то в один, то в інший бік, але в підсумку судді зафіксували нічию 3:3. Що цікаво, шведи й росіяни вперше на великих турнірах (Олімпійських іграх і чемпіонатах світу) розійшлися миром. Як це не дивно, але результат цього матчу найбільше цікавив білорусів. У випадку виграшу збірної Росії шведи могли стати конкурентами для білоруської команди у боротьбі за путівку до чвертьфіналу – тоді збірній Білорусі у сьогоднішній зустрічі з командою Швейцарії була б необхідна лише перемога. А так нічия цілком задовольнить і білорусів, і швейцарців, залишивши за бортом плей-офф збірну Словаччини, якій сьогодні, наче кров з носу, потрібен виграш у нашої команди.

Українці після розгромної поразки білорусам отримали ігрову перерву аж у два дні, упродовж яких готувалися до протистояння словакам. Крім того, приємною подією для українців можна назвати невдачу Казахстану. Адже тепер Україна має піднятися з 15-го на 12-те місце світового рейтингу і потрапити до третього з чотирьох кошиків при жеребкуванні груп наступного чемпіонату світу.

Ще в одному матчі понеділка канадці, оговтавшись від поразки чехам, переграли збірну Фінляндії з рахунком 4:2, до складу якої приєднався Оллі Йокінен – зірка клубу НХЛ “Флорида пантерс”. Героєм зустрічі став Джефф Картер, якій двічі карав скандинавів за помилки при грі у більшості. Два рази він втік від захисників і пробив кращого воротаря Олімпійських ігор у Турині Антеро Ніттімакі. Обидва суперники вже забезпечили місце у чвертьфіналі, а остаточний склад пар визначать сьогоднішні вечірні матчі.

хоккей
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.