Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Международные турниры
|
794
0

Демонстрація сили, або Рятування потопаючого – справа рук самого потопаючого

У неділю на чемпіонаті світу з хокею в столиці Латвії – Ризі – завершився другий тур кваліфікаційного раунду

В групі Е делегати до плей-офф стали відомими ще в суботу, і команди займалися розподілом місць для вибору кращої позиції у чвертьфіналі.

У першій дуелі дня у “Рига Арені” фіни переграли скандинавських сусідів з Норвегії, закинувши в кожному періоді по шайбі – в підсумку 3:0. А чехи й канадці, не надто обтяжені необхідністю вигравати будь-якою ціною, показали свою силу й продемонстрували кращі зразки сучасного атакуючого хокею. Північноамериканці зуміли відіграти три пропущені на старті шайби, але в подальшому у завершальній стадії атаки більш вдало діяли європейці. Фінальна сирена зафіксувала перемогу збірної Чехії з рахунком 6:4.

Примітно, що всі шайби в цьому матчі закидалися, коли суперники грали в рівних складах. Для нинішньої першості, коли судді виявляють неймовірну прискіпливість у розгляді кожного єдиноборства, цей випадок незвичне виключення з правил. Але при цьому треба зауважити, що в останніх матчах арбітри, ймовірно, отримавши вказівку “зверху”, стали більш терпимими до силової боротьби.

В іншому секстеті ситуація не тільки не прояснилася, а ще більше заплуталася. Перемога збірної Росії над командою Швейцарії, яку можна було передбачити, достроково забезпечила нашим сусідам перше місце в групі F. Хоча підопічні Ральфа Крюгера зуміли полоскотали нерви росіянам, зрівнявши рахунок наприкінці другого періоду, та далі справа у них не пішла. У вечірній зустрічі в “Сконто Арені” словаки несподівано впевнено переграли олімпійських чемпіонів шведів – 5:2. Збірна Словаччини у Ризі виглядає не надто натхненно, але вчорашній двобій зі шведською командою зайвий раз підтвердив визначну роль особистості в історії. Два очки словакам забезпечив старший син головного тренера словаків Маріан Госса, визнаний кращим гравцем зустрічі. Повернувшись на лід після травми, він закинув шайбу й зробив дві гольові передачі.

Тепер доля путівок до чвертьфіналу вирішиться в останньому турі у вівторок. На три місця претендують чотири команди: Швеція, Білорусь, Швейцарія і Словаччина. Наразі спокійно себе почувати не можуть навіть шведи, які йдуть на другому місці.

Протокол
Група F

Швеція – Словаччина – 2:5
(Йоханссон, 23; Карлссон, 24 (більш.) – Маріан Госса, 2; Чибак, 9 (більш.); Видарени, 22; Марцел Госса, 27 (більш.); Коллар, 47 (менш.)), Росія – Швейцарія – 6:3 (Зарипов, 14; Архипов, 23; Биков, 41 (більш.); Нікулін, 43 (більш.); Кульомін, 58; Малкін, 60 – Патерліні, 24; Форстер, 33; Безіна, 46 (більш.)).
Турнірне становище: Росія – 8, Швеція – 5, Білорусь, Швейцарія – 4, Словаччина – 3, Україна – 0.

Група Е
Фінляндія – Норвегія – 3:0
(Хентунен, 10; Ю. Йокінен, 34; Пірнес, 56), Канада – Чехія – 4:6 (Робідас, 16; Річардс, 22; Хамхуїс, 32; Кросбі, 42 – Губачек, 7; Виборни, 9; Плеканец, 14; Іргль, 36; Баластік, 47; Ерат, 54).
Турнірне становище: Фінляндія – 7, Канада, Чехія – 6, США – 4, Латвія – 1, Норвегія – 0.

хоккей
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Букмекеры назвали еще одного неожиданного претендента на трансфер Довбика
Футбол | 23 апреля 2024, 03:55 0
Букмекеры назвали еще одного неожиданного претендента на трансфер Довбика

Наиболее вероятным следующим клубом у букмекерских контор является Челси, дальше – Арсенал...

Клуб НХЛ переехал в Юту. Что случилось и какие перспективы новой команды
Хоккей | 23 апреля 2024, 12:11 11
Клуб НХЛ переехал в Юту. Что случилось и какие перспективы новой команды

Аризона Койотис на этот момент прекратила существование

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.