Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Другие новости
|
1929
4

Анатолий БЕССМЕРТНЫЙ: «Карпаты занимают не свое место»

Спад львовского клуба связан с уходом Кожанова и Кочиша, считает наставник ФК «Полтава»

Анатолий БЕССМЕРТНЫЙ: «Карпаты занимают не свое место»
Анатолий Бессмертный

Уже сьогодні львівські «Карпати» зіграють матч 1/16 Кубка України в Полтаві проти однойменної команди, що представляє другу лігу. Напередодні матчу Інформаційний центр «зелено-білих» поспілкувався з головним тренером полтавчан Анатолієм Безсмертним, відомим у минулому гравцем київського «Динамо».

– Загалом я задоволений результатами жеребкування. Добре, що нам дісталася така хороша команда. Зараз справи у «Карпат» в чемпіонаті не складаються так, як би вони цього хотіли, але все одно, гра в них є. «Карпати» – самобутні, проти них завжди дуже важко грати. Нам буде непросто, але ми все ж раді, що до нас приїде така команда. Насамперед, це потрібно для розвитку нашого клубу.

– Минулого року в Кубку України ви грали проти донецького «Шахтаря». Пригадується, ви тоді пообіцяли, що у випадку проходження чемпіона, кожен гравець вашої команди отримає по Боїнгу...
– Звісно, це був жарт. У нас невеликі преміальні – не важливо, за чемпіонат чи за Кубок. Але головне, що все виплачується вчасно і стабільно. Наш клуб тримається на чесних стосунках, хоч і якихось шалених преміальних нема. Наші футболісти знають, за що вони виступають.

– Як будете налаштовувати свою команду на гру проти «Карпат» і чи будете взагалі?
– На нас чекає поєдинок проти команди, яка в минулому році здивувала всю футбольну Європу. Своєю грою «Карпати» довели, що є хорошим колективом. Протягом усього минулого чемпіонату і Ліги Європи «Карпати» виглядали впевнено. Десь їм не вистачило досвіду, бо команда була досить молодою. Але все одно самобутність «Карпат» не підлягає сумнівам. Та й в цьому сезоні «Карпати» однозначно займають не своє місце. То як ще на них можна налаштовуватися?

– Що скажете про теперішні «Карпати»?
– Сезон на сезон не схожий. Торік команда вистрілила. Нерідко після цього настає спад. Крім того, відбулася зміна гравців – пішли Кожанов, Кочіш, а вони вели гру команди. На їхнє місце важко знайти гідну заміну. Але все одно видно, що «Карпати» прогресують як клуб. Просто старт видався невдалим і команда не набрала очок. Ясно, що від такого десь пропадає віра в себе. Але кілька перемог – і все в них налагодиться...

«У «Полтаві» мене все влаштовує»

– У вашому складі не так і багато молоді. Тому Кубок для вас є не стільки можливістю заробити порцію досвіду, скільки нагодою пройти далі. Чи не так?
– Ні. Гра проти кожної команди з Прем’єр-ліги – це досвід. У нас є свій уболівальник. Стадіон «Локомотив» невеликий, але він наш. Для нашого уболівальника це дуже важливо. Є і молоді люди, і діди, яким по 60–70 років. Заради них ми й граємо. Вони приходять подивитися футбол на затишній арені. До речі, стадіон наш суто футбольний, тут усе видно. Можна почути кожен крик, відчути кожне єдиноборство. І наші вболівальники за все це переживають. Це дуже важливо. Тому приїзд «Карпат» буде подарунком для них. А для нас, звичайно, це досвід. Ми хочемо перевірити себе. Якщо програємо – то катастрофи не буде. Але для самоствердження та становлення клубу цей матч буде дуже для нас важливим.

– То навіть розмов не було, щоб провести матч на стадіоні полтавської «Ворскли»?
– А навіщо? Ми добре до «Ворскли» ставимося. Але маємо своїх уболівальників, які люблять дивитися на нас власне на рідному стадіоні.

– Наскільки реальними є перспективи «Полтави» вийти в першу лігу?
– Перспективи? Бачите, у нас зараз спад – теж не можемо виграти. Щось не виходить. Так що у нас зараз не все гаразд. Дехто з гравців заспокоївся, носа задер. Хтось подумав, що вже всього досягнув. А в нашій ситуації не можна розслаблятися. Це наше кредо. Ми всіх поважаємо, усім симпатизуємо, але нікого не боїмося. Попри це, вже четверту гру не можемо виграти.

– Ви вже досить довго працюєте в «Полтаві». Не хочеться вийти на вищий рівень?
– В «Полтави» дуже хороше керівництво. Також мені імпонує мікроклімат серед гравців. У клубу є серйозні амбіції. Ми будуємо команду. Наш президент робить все, що може. Стосунки ґрунтуються на чесності, довірі, порядності та взаємоповазі. Мені тут зручно працювати, бо президент не кидає слів на вітер. Тому в «Полтаві» мене все влаштовує. І стосунки, і гравці. Я маю усе, щоб рости і працювати. Головне – приносити результат.

«В київське «Динамо» прийшов з квадратними очима»

– Ви починали грати в Дрогобичі та Мукачевому. Як вас туди занесло?
– Ви ще забули сказати про Кам’янку-Бузьку. Там я теж грав на чемпіонат області та України. Як потрапив з Києва на Захід? Та через армію, як же ще? Коли виступав за «Галичину» з Дрогобича, то був солдатом. А потім мене в «Приборист» (тепер – «Карпати» Мукачеве) відправили. Тренер, окрім мене, ще кількох гравців взяв туди. До речі, у мене багато друзів як в Мукачевому, так і у Львові. Я з ними товаришую і по сьогодні. Львів мені не чужий, дуже подобається.

– Трохи дивно, як вас з Мукачевого побачило «Динамо»... Невже в «Карпати» не запрошували?
– Я не знаю. Це хіба в керівників треба питати. Так уже сталося. Тоді, що цікаво, у мене багато запрошень було. Але звісно ж, я вибрав «Динамо». Бо сам з Києва, «Динамо» – мій рідний клуб. З 11-и років я грав у групі підготовки. Тому вибір не стояв. Я й зараз за нього хвилююся, вболіваю.

– Можна собі уявити контраст – Мукачеве і Київ...
– Справді, я прийшов в «Динамо» з квадратними очима. Що тут ще говорити? А потім єврокубки почалися. Матчі проти «Бенфіки», «Барселони»...

– Гравці «Полтави» наголошують на тому, що ви сучасний тренер. Як це зрозуміти?
 – За час своєї футбольної кар’єри я попрацював з різними тренерами, у кожного чогось навчився. З одного боку, досвід гравця, а з іншого, спостереження за тренерами. Крім того, моя кар’єра закінчилася порівняно недавно, тому відчуття футболіста ще залишилися. Відповідно, я пам’ятаю, що гравцям подобається робити на тренуваннях, а що ні. Вже десь розумію, які вправи приносять користь, а які шкодять і чи взагалі вони потрібні. Таким чином і будую тренувальний процес. Для мене головне, щоб гравцю було цікаво на заняттях. Бо коли цікаво, то футболісти не помічають навантажень. Коли вони працюють з усмішкою, то краще виконують поставлені завдання. Дуже важливо, щоб робота не була рутинною. Це для футболіста найголовніше.

Інформаційний центр ФК «Карпати»

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 4
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
makovskiy1987
ФК ПОЛТАВА ЖДЁМ СЕНСАЦИ,удачи вам!!!
alessandro13
PapaGuye—21.09.2011 11:45]согласен карпаты занимают место днепра
__________________________________________________________
Какой ты "умный"! Эо что-то!!!!!
PapaGuye
согласен карпаты занимают место днепра
Nord-West
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил