Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Другие новости
|
1150
0

Василь Фадєєв: "Це буде подвиг, якщо наші хокеїсти збережуть місце у вищому дивізіоні"

Розмова з Василем Фадєєвим, генеральним менеджером збірної України з хокею

Василь Фадєєв: "Це буде подвиг, якщо наші хокеїсти збережуть місце у вищому дивізіоні"

Завтра в Латвії стартує чемпіонат світу з хокею. Українська збірна розпочне свої виступи на світовому форумі в суботу матчем із олімпійськими чемпіонами шведами. Потім вона поміряється силами з командами Швейцарії й Італії.

 Олександр Сеуканд і його підопічні провели доволі напружену підготовку до світового форуму в Ризі. Спершу українська збірна вдома двічі розгромила доволі експериментальний склад володаря Кубка європейських чемпіонів – російське “Динамо”. Далі знову на рідній арені здобула одну перемогу та зіграла внічию з тольяттінською “Ладою”. З таким самим успіхом завершилися й гостьові ігри наших хокеїстів із суперниками з національної збірної Білорусі. Останньою репетицією перед чемпіонатом світу для українців стала зустріч зі словаками, в якій вони, щоправда, зазнали поразки. Про те, чи все зроблено правильно в процесі підготовки до світового форуму, про наші шанси в боротьбі з провідними збірними планети, а також про державну підтримку хокею (або точніше її повну відсутність) розповів у інтерв’ю “Газеті” генеральний менеджер збірної України Василь Фадєєв.

– Чи задоволений тренерський штаб збірної грою, яку вона демонструвала в спарингах із росіянами, білорусами та словаками напередодні чемпіонату світу в Ризі?

– Ми перевірили всіх наших хокеїстів і залишилися цілком задоволеними. Інакше кажучи, з нашого боку в ігровому плані зроблено все, щоб добре підготуватися до світового форуму. Дуже вдячні фірмі “Союз-Віктан”, яка профінансувала підготовку збірної України. Завдяки їй ми змогли провести стільки ігор.

– Запитання, яке найбільше цікавить уболівальників: чи зможуть допомогти команді українці, які грають у НХЛ? Чи правдива інформація, що її оприлюднили деякі мас-медіа, мовляв, через утому відмовився від участі в чемпіонаті світу Понікаровський?

– Допомогти не зможуть. Федотенкові роблять операцію на коліні, а в Понікаровського травма плеча. Про те, що останній відмовився грати за збірну через втому, від вас чую вперше. Мені він такого не говорив.

– Як оцінюєте шанси нашої збірної та чи погоджуєтеся з тими, хто вважає, що нам уперше за кілька років дісталася прохідна група…

– Навпаки, група в нас цього разу дуже важка. Шведи – олімпійські чемпіони, швейцарці – міцна команда, середнячок вищого дивізіону світового хокею. В італійській збірній, щоб ви знали, тільки два корінні італійці. Всі інші канадці. Три гравці навіть могли потрапити у збірну Канади. Але, маючи подвійне громадянство, виступають за Італію.

– Кого з-поміж перерахованих команд ви вважаєте найнебезпечнішим суперником?

– Потрібно грати з усіма, ми не розділяємо суперників на сильних і слабких. У нас у групі немає ні Данії, ні Японії. Їх раніше вважали слабкими суперниками. За останні декілька років рівень учасників чемпіонату світу суттєво вирівнявся. Є, звісно, шістка великих команд: чехи, словаки, американці, канадці, шведи та фіни. Решта рівні.

–Чи всім нашим хокеїстам удалося підійти до головного старту року в оптимальній формі та без травм?

– Нібито все гаразд (тільки б не наврочити). Гравців, яким доводилося б грати “на уколах”, у нас немає.

– Який результат української збірної на чемпіонаті світу можна буде вважати успішним?

– Для такої збірної, як українська, яка вісім років грає на голому ентузіазмі, без підтримки держави?.. Якщо наші хокеїсти збережуть місце у вищому дивізіоні, то це буде подвиг. Подвиг хлопців, котрі безкоштовно грають за Україну. Преміальних, передбачених державою, може вистачити хіба що на насіння. Федерація робить усе можливе, щоб знайти хоч якісь гроші, аби компенсувати витрати хлопцям. Вони тепер мали б насолоджуватися відпусткою, натомість увесь квітень готувалися, а тепер ще півтравня гратимуть “за спасибі”. Я низько вклоняюся перед тими українськими хокеїстами, які їдуть на чемпіонат світу в Ригу.

– А що чекає на українську збірну з хокею через декілька років, коли через вік потрібно буде робити ротацію кадрів?

– Про що можна говорити, якщо нашій державі не потрібен хокей. Жоден чиновник зі спорткомітету чи міністерства не поцікавився, за що і як готується команда, який її склад. Ви що, не бачите, що в країні відбувається, їй зовсім не до спорту, особливо хокею. Футбол має меценатів, які вкладають у нього свої кошти. В хокеї таких потужних спонсорів немає. Національна збірна була повністю на балансі міста. А в нас у місті змінилася влада. Дякуємо тим людям, які дали гроші на нашу підготовку до чемпіонату світу в Ризі. Інших джерел фінансування в нас не було.

Розмовляли Гліб Ваколюк, Анна Савчик, Львівська газета

хоккей
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Барселона – ПСЖ. Прогноз и анонс на матч 1/4 финала Лиги чемпионов
Футбол | 16 апреля 2024, 20:36 16
Барселона – ПСЖ. Прогноз и анонс на матч 1/4 финала Лиги чемпионов

Sport.ua вместе с GGBET анонсирует топовый поединок в главном клубном еврокубке

ЧМ по хоккею U-18. Украина в сложном матче переиграла Данию
Хоккей | 15 апреля 2024, 23:15 4
ЧМ по хоккею U-18. Украина в сложном матче переиграла Данию

Вторая победа украинской сборной на чемпионате мира

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.