Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Украина. Вторая лига
| Обновлено 15 августа 2011, 13:00
2043
0

Вторая лига Украины: обзор 4-го тура

В восточной зоне без очковых потерь идут только «Полтава» и «Шахтер-3»

| Обновлено 15 августа 2011, 13:00
2043
0
Вторая лига Украины: обзор 4-го тура
Шахтер-3

У західній групі центральним матчем туру стала зустріч стрийської «Скали» та новокаховської «Енергії», які до цього мали 100-відсоткові показники набраних очок – по дев’ять з дев’яти. І якщо для команди з Херсонщини перебування на чолі турнірної таблиці не є чимось дивним (минулої першості «Енергія», дебютант другої ліги, довгий час лідирувала, лише на фініші пропустивши вперед «Миколаїв» та «Суми»), то колектив зі Львівщини вперше за три сезони виступу у лізі майстрів піднявся так високо.

Можливо, більший досвід перемог «Енергії» на такому рівні і дався взнаки під час цієї дуелі. Варто відзначити і те, що середній вік переможців майже на п’ять років вищий за аналогічні дані «Скали», котра робить ставку на молодих виконавців. І якщо найстаршому гравцю, що виступає під керівництвом Володимира Реви, лише тільки виповниться 25 років, то в команді Сергія Шевцова середній вік – приблизно 25. От і останнім новачком клубу з Нової Каховки став 27-річний півзахисник Юрій Комягін, який встиг пограти у першій лізі за «Десну», а також у елітному дивізіоні Молдови за «Зімбру». Саме він виступив співавтором голу Сергія Цоя, який забив вже у другому виїзному матчі поспіль.

Скориставшись поразкою «Скали», вийшов на друге місце черкаський «Славутич», який також досить вдало використав можливість посилити свої лави. Якщо Микола Грінченко у Хмельницькому у матчі проти місцевого «Динамо» лишився у запасі, то інший джокер – 19-річний Андрій Сірий – з’явився у стартовому складі і відкрив рахунок на 52-й хвилині після передачі Сергія Тарана. У черкасців була добра нагода зробити це ще у першому таймі, але Євген Гуд з 11-метрової позначки (пенальті заробив Михайло Сергійчук) не зумів переграти Андрія Рябого. Реабілітувався капітан команди гостей лише за чверть години до завершення гри, використавши пас Дениса Фаворова – 2:0.

Досить скромну перемогу над другою командою «Чорноморця» з рахунком 1:0 завдяки голу Олександра Лебеденка, який у день матчу відзначав 22-річчя, здобули «Суми». А ще три претенденти на підвищення у класі – «Нива», «Прикарпаття» та «Десна» – втратили по два очки. Причому останні дві команди грали між собою, а пальма першості переходила з одних рук до інших: спочатку вигравали гості – 1:0, потім господарі – 2:1, а у підсумку вийшла нічия на користь конкурентів. Відзначимо, що до складу «Прикарпаття» останнім часом долучився форвард Руслан Івашко, а до складу «Десни» – захисник Володимир Чуланов та голкіпер Євген Ширяєв.

Перемоги з великим рахунком здобули новачки другої ліги. Приютівський «УкрАгроКом» скривдив «Єдність» (для команди з Плисок це другий поспіль розгром у гостях з рахунком 1:5), а херсонський «Кристал» нарешті забив перші голи у чемпіонаті. Причому команда Руслана Новікова відігралася на представникові Одещини – болградському «СКАД-Ялпуг» – за всі невдачі у цьому сезоні і наколотила одразу п’ять м’ячів. Можливо, позитивно відзначилася на херсонцях поява джокерів-ветеранів – форварда Ігоря Бездольного та захисника Вадима Ішмакова. Хоча перші три голи забили інші досвідчені гравці – Валерій Гайдаржі, Олексій Мазуренко та Костянтин Панін, а під завісу гри гостей подвійним пострілом добив 19-річний Андрій Барладим.

У східній зоні без очкових втрат крокують лише два колективи – «Полтава» та «Шахтар-3». Щоправда, донецька команда провела лише два матчі з чотирьох, виїхавши на міжнародні турніри до Бельгії (друге місце, у фіналі у серії пенальті гірники поступилися 19-річним вихованцям англійського «Тотенхема») та Голландії (перше місце, у фіналі розгромили представників голландського «Фейєнорду» – 4:1), тому у турнірній таблиці посідає лише четверту сходинку.

А от полтавчани сконцентровані лише на змаганнях у другій лізі і на виконанні завдання підвищитись у класі. Середня результативність команди Анатолія Безсмертного становить більше трьох голів за гру, от і дніпродзержинська «Сталь» отримала «свої» три м’ячі. Вже до перерви справу було вирішено: гості, які після кількох невдалих спроб повернутися до першої ліги потроху перетворюються на середньостатистичну команду групи «Б», поступалися з рахунком 0:3. У другому таймі підопічні Віктора Маслова один м’яч відіграли, але більшого досягти не змогли і подовжили свою безвиграшну серію до трьох зустрічей.

Першої втрати зазнав «Мир» з Горностаївки – вдома один з лідерів не зумів перемогти другу команду запорізького «Металурга» (1:1). Обидва голи суперники забили з пенальті. Скориставшись невдачею представників Херсонщини, на другу сходинку за кращим показником забитих та пропущених м’ячів вийшов «Кремінь», котрий здобув третю перемогу поспіль. Цього разу – над «Дніпром-2» (3:0).

Покращив своє турнірне становище краматорський «Авангард», прем’єрних перемог у нинішньому чемпіонаті здобули комсомольський «Гірник-Спорт» та свердловський «Шахтар». До складу останнього напередодні долучилися досвідчений захисник Андрій Поляниця та екс-форвард «Титану» Антон Шарко. Щоправда, перемогу команда Валерія Бермудеса здобула завдяки влучному пострілу Владислава Коробкіна – кращого снайпера «Шахтаря» у 2011 році.

www.pfl.ua

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Лунин в этом сезоне сядет на скамью для запасных. Стали известны причины
Футбол | 25 апреля 2024, 11:05 14
Лунин в этом сезоне сядет на скамью для запасных. Стали известны причины

Анчелотти планирует выпустить Кепу и Куртуа в старте в ближайшее время

9 шайб для Китая. Сборная Украины провела последний матч перед ЧМ
Хоккей | 24 апреля 2024, 20:03 4
9 шайб для Китая. Сборная Украины провела последний матч перед ЧМ

В такой игре проверить свой уровень точно не удалось

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.