Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 09 августа 2011, 10:54
2251
0

Вторая лига Украины: обзор 3-го тура

Полтава оформила разгром за 25 минут

| Обновлено 09 августа 2011, 10:54
2251
0

У західній зоні голи сипалися, наче з рогу достатку, а середня результативність 3-го туру досягла дуже високої позначки 3,57 м’яча за гру (у 1-му турі – 2,86, у 2-му – 2,17). Більше за інших старалися футболісти тернопільської «Ниви», перед якими стоїть завдання підвищення у класі.

Напередодні туру склад команди Петра Червіня поповнили чергові новачки – півзахисники Іван Шишкін (певний час грав за «Севастополь»), Максим Костюченко (дубль «Волині»), Євген Піцик (вихованець одеського футболу, який встиг помандрувати Україною) та захисник Тимур Новотрясов (у лізі майстрів виступав за «Кримтеплицю»). Проте голами у виїзній зустрічі з болградським «СКАД-Ялпуг» відзначилися не вони, а представники попередньої групи новачків – нападник з «Динамо-2» Ярослав Сокол (забив двічі) та півзахисник Ярослав Галенко (екс-«Зірка»). Для обох це був прем’єрний матч за «Ниву».

У дебютній грі за нову команду відзначився також 19-річний хавбек «Енергії» Олександр Іванов, який перебрався до Нової Каховки з Одеси, де грав за «Чорноморець-2». Причому його гол дозволив господарям поля відігратися на 87-й хвилині у зустрічі з хмельницьким «Динамо», а на 89-й Роман Ленський реалізував пенальті і продемонстрував Олександру Батраченку (на 27-й хвилині він бив з 11-метрової позначки і не досяг успіху), як це робиться. У підсумку – 3:2, вольова перемога «Енергії», яка продовжує очолювати турнірну таблицю у групі «А».

Характер довелося демонструвати і черкаському «Славутичу», адже його суперник – «Чорноморець-2» – зумів відзначитися першим. У складі наймолодшої команди західної зони (середній вік – 18 років) третім голом на старті сезону відзначився 17-річний форвард Дмитро Сула. Підопічні Олександра Кирилюка зуміли відігратися ближче до перерви (Олексій Шуляк), а вирвати три очки у одеситів вдалося лише під завісу гри: після кутового забив Михайло Сергійчук, а потім – джокер Дмитро Кобіков.

Черкащани, до речі, також дозаявили одного футболіста – 21-річного захисника Олега Тарасенка, який повернувся до міста після кількох сезонів виступів за дублюючий склад «Карпат». А до лав «Єдності», яка непомітно перетворюється на стабільного постачальника очок, приєдналися чотири виконавці 1994 року народження – Артем Коваленко, Євгеній Кордюк, Олександр Литвиненко, Максим Шекера. Складається враження, що у Плисках вирішили робити ставку на зовсім юних гравців, адже у порівнянні з минулим сезоном середній вік гравців команди знизився на два роки і впав до відмітки 19,6.

Третю перемогу поспіль здобула «Скала» – відомий в Україні та Молдові вінницький спеціаліст Володимир Рева, мабуть, насправді сперечатиметься за право піднятися до першої ліги. Стовідсотковий показник набраних очок має команда Ігоря Захаряка – «Суми». Цього разу слобожани за рахунок вдало використаного пенальті у виконанні Андрія Малюка перемогли херсонський «Кристал» – 1:0.

А от «Прикарпаття» ніяк не може здобути першу перемогу у цьому чемпіонаті. Не допоміг івано-франківцям і самостріл захисника «УкрАгроКома» Сергія Пономаренка, який ще навесні грав за «Прикарпаття». Більше того – у зустрічі з дебютантом професійних змагань амбітні гості двічі вимушені були наздоганяти суперника, а відігралися лише завдяки пенальті у виконанні досвідченого Олега Веприка.

У групі «Б» за відсутності «Шахтаря-3» (матчі донецької команди у 3-му та 4-му турах перенесені у зв’язку з участю у двох поспіль міжнародних турнірах у Голландії та Бельгії), який здобув дві перемоги з великим рахунком у двох зустрічах, тенденцію громити суперників підхопила «Полтава». Завітавши у гості до «Макіїввугілля», послабленого вилученням найбільш відомого гравця у їх складі – колишнього півзахисника збірної України Едуарда Цихмейструка, команда Анатолія Безсмертного вже на 25-й хвилині вигравали – 3:0.

Вигравали завдяки діям нападника Євгена Радіонова, який влітку перейшов до «Полтави» з армянського «Титану», де був кращим джокером клубу (п’ять з шести голів у минулій першості у першій лізі – після виходу на заміну). Спочатку Радіонов заробив пенальті для Артема Бессалова, а потім забив третій і четвертий м’ячі у нинішньому сезоні. Наразі він – кращий бомбардир другої ліги у цьому сезоні. Остаточно добив макіївців Юрій Скороход, який на 57-й хвилині замінив героя першого тайму і також відзначився подвійним пострілом – 5:0.

Чергову, третю поспіль, перемогу здобув дебютант другої ліги – «Мир» з Горностаївки (Херсонська область). Краматорський «Авангард», якому вдався напрочуд гарний старт (виїзна перемога у Комсомольську – 3:0), повів у рахунку у гостях і цього разу, але за п’ять хвилин господарі відігралися, а у середині другого тайму забили переможний гол – 2:1.

Важливу перемогу у Дніпродзержинську здобув «Кремінь», хоча справедливість пенальті, що визначив долю матчу (його реалізував Василь Клімов, який повернувся до Кременчука після річного відрядження до Вінниці та Сум), ставиться господарями зустрічі під сумнів. Тим не менш, саме «Кремінь» піднявся на третю сходинку (судячи з усього, команда Юрія Чумака дійсно побореться за путівку до першої ліги), а «Сталь» зупинилася у середині турнірної таблиці.

ТУРНИРНАЯ ТАБЛИЦА ГРУППЫ А

ТУРНИРНАЯ ТАБЛИЦА ГРУППЫ Б

www.pfl.ua

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.