Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Другие новости
| Обновлено 27 июля 2011, 20:25
1453
0

Валя СЕМЕРЕНКО: «Мне нравится тренироваться за границей»

Там спокойнее, считает украинская биатлонитска

| Обновлено 27 июля 2011, 20:25
1453
0
Валя СЕМЕРЕНКО: «Мне нравится тренироваться за границей»
Валентина Семеренко

Ох і дивні ж ці люди — біатлоністи! Надворі літо, всі мріють про пляж, море і відпочинок, а вони беруть лижні палиці, стають на ролери (літні лижі) і чекають... зими.

Лідер вітчизняного жіночого біатлону Валентина Семеренко на початку липня повернулася з тренувального збору в Естонії та Фінляндії, щоб разом зі збірною тренуватися й далі в Українських Карпатах. Саме в Тисовці учасницю Олімпійських ігор у Турині та Ванкувері застав телефонний дзвінок кореспондентки «Експресу».

— Валентино, нині — літо, а ви наполегливо працюєте, навіть часу на інтерв'ю не маєте...
— Нічого не вдієш, така у нас специфіка роботи. Влітку тренуємось, щоб узимку показати високі результати. А відпочиваємо хіба що після останнього зимового етапу. Тоді з чоловіком їдемо за кордон і трішки переводимо дух. А далі — знову робота. Навіть якщо немає, тренувань, форму доводиться підтримувати самотужки.

— Чим біатлоністи займаються влітку?
— З минулого року підготовка не змінилася. Тепер більше уваги приділяємо праці на фізичну витривалість і пришвидшення, тобто закладаємо основи фізичної готовності. Не забуваємо і про стрільбу. Щоправда, погодні умови не тішать, адже одного дня було сонячно, а нині падає дощ, хмарно і прохолодно.

— Чи вдалося відпочити від важких тренувань?
— Збори тривають 15— 18 днів. А цього року в нас — новий план, згідно з яким тренування проводять у різних місцях по 10 днів. Тож удома буваємо по 5 — 6 днів, не більше. Тому не маємо змоги кудись поїхати і відпочити, проводимо час переважно із сім'єю та близькими людьми.

— Де краще тренуватись: за кордоном чи в Україні?
— Мені більше подобається тренуватись за кордоном — там спокійніше.

— Чи плануєте брати участь у літніх офіційних стартах із біатлону?
— Ні, пропускатиму всі старти. Планую поїхати лише на чемпіонат світу до Чехії. Щоправда, остаточний склад команди ще не затвердили. Будуть контрольні тренування, тоді наставники й визначать, хто поїде.

— Ви із сестрою нещодавно отримали звання «Друзі Євро-2012». Це накладає на вас якісь обов'язки?
— Ні, це просто титул.

— Аналізуючи важкий минулий сезон, які висновки зробили?
— Для себе проаналізувала помилки і досягнення. Хочеться, аби були тільки хороші моменти, а погані залишались позаду. А взагалі, кожна людина будує собі великі плани, і щоб вони стали реальністю, їх не слід розголошувати. Тому говорити щось наперед не буду.

www.galsports.com

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.