Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Футзал. Высшая лига
|
1961
0

«Мінімальні внески команд Екстраліги – 100-130 тис. грн.»

Президент «Енергії-Тайм»(Львів) Олександр СТЕФАНКІВ про події навколо створення Екстраліги з футзалу

«Мінімальні внески команд Екстраліги – 100-130 тис. грн.»
Александр Стефанкив

У міні-футбольному господарстві України грядуть великі зміни. Для кращого розвитку та популяризації цього динамічного виду спорту в Україні створять футзальну українську Екстралігу. Вона повинна стати своєрідним аналогом футбольної прем’єр-ліги України. Щоправда, цей процес дещо затягнувся.

Натомість новий міні-футбольний чемпіонат, до слова, повинен стартувати 3 вересня. Нещодавно на одному з інтернет-сайтів з’явилася інформація про те, що договір між Екстралігою та Асоціації міні-футболу України (АМФУ) про передачу повноважень на проведення змагань чемпіонату України з футзалу у вищій лізі в запланований день (30 червня) підписати не вдалося. Аби з’ясувати це питання, ми поспілкувалися з президентом львівської команди «Енергія-Тайм» Олександром Стефанківим.

— Це чисто технічна проблема із реєстрації організації, тобто об’єднанні, — стверджує Олександр Миколайович Стефанків. — Існували певні юридичні моменти, але вони вже вирішені. Організація вже зареєстрована. Це питання вже вирішено. Наступним кроком буде підписання договору про передачу повноважень. Для цього вже не потрібно всіх збирати. Ми дали повноваження пану Мельничуку. Вже узгодили проект договору за присутності Геннадія Лисенчука (президент АМФУ) та його фахівців. Тепер сподіваюся, що це питання повинно вирішитися чисто технічно. Сьогодні стоїть питання відкриття рахунків, виготовлення печатки, тобто організаційна робота. Вже в 20 числах липня команди, які підтверджують участь в Екстралізі, повинні перерахувати аванс на рахунок Екстраліги. Передусім зараз стоїть питання щодо команд із таких міст, як: Чернівці, Суми та Севастополь. Це три команди, які ще сумніваються. Однак, якщо вони заплатять цей внесок, ми бачитимемо, що вони мають бажання та можливості виступати в Екстралізі. Окрім цих команд, решта вісім команд («Ураган» (Івано-Франківськ), «Енергія-Тайм» (Львів), «Локомотив» (Харків), «Єнакієвець» (Єнакієво), «Кардинал-Рівне», «Моноліт» (Харків), «ЛТК» (Луганськ), «Титан-Зоря» (Покровське), які вже чітко заявили про участь у Екстралізі також повинні перерахувати цей внесок.

— Коли буде узгоджено та підписано регламент Екстраліги?
— Наступна зустріч, збори Екстраліги заплановані на 1 серпня. Саме тоді повинен бути узгоджений і підписаний регламент, календар та інша необхідна документація для проведення чемпіонату.

— Хто очолить Екстралігу?
— Нині виконуючим обов’язки є Степан Мельничук. Детальніше про це говоритимемо 1 серпня. Він представить свою програму. Якщо ця програма задовольнить усіх членів Екстраліги, то його оберуть. Якщо ж будуть інші претенденти, тоді розглядатимуть їхні програми. Відтак наразі це питання є відкритим. Однак одним із кандидатів на цю посаду є Степан Мельничук.

— Ви згадали про внески команд для участі в Екстралізі. Назвіть приблизні цифри?
— Поки що цифри коливаються у межах 100 — 130 тис. грн. Це мінімум. А вже коли постане питання трансляції матчів самої Екстраліги, тоді розглядатимемо це більш конкретно. Наразі питання стоїть у тому, щоб ми перераховували кошти на Екстралігу й утворили певний фонд. А вже учасники Екстраліги повинні вирішувати, чи беруть вони участь у кожному проекті, який потребує коштів, чи ні. Тобто, чи платять гроші, чи ні. Однак, думаю, тієї суми від команд, яку я назвав, нині достатньо для функціонування Екстраліги.

— Чи прописані правила в умовах Екстраліги, щодо ліміту на легіонерів на сезон?
— Ні, ці питання ми не обговорювали, бо на сьогодні не бачимо засилля легіонерів у внутрішньому українському чемпіонаті. Звісно, що івано-франківський «Ураган» цим шляхом пішов, але за великим рахунком, вважаю, що це повинно бути тільки на користь чемпіонату України. Тому питання легіонерів поки що не є актуальним. Ми це питання ставити не будемо і таких обмежень не передбачається.

Мстислав КОЦЬКИЙ-БОБ'ЯК, Галичина спортивна

футзал
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Свитолина взяла реванш у румынки и пробилась в 1/8 финала Ролан Гаррос 2024
Теннис | 01 июня 2024, 21:34 17
Свитолина взяла реванш у румынки и пробилась в 1/8 финала Ролан Гаррос 2024

Элина одолела Ану Богдан в двух сетах в 3-м раунде Открытого чемпионата Франции 2024

Возвращение легенды? Леннокс Льюис намекнул, с кем хочет провести бой
Бокс | 01 июня 2024, 17:14 1
Возвращение легенды? Леннокс Льюис намекнул, с кем хочет провести бой

Британец не против провести поединок с Джейком Полом

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.