Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Другие новости
|
684
0

Ігор СУРКІС: "Карпати" мають п’ять відсотків шансів на успіх, а "Динамо" – 95"

Першолігові львівські "Карпати" останнім часом є чи не найбільшим ньюзмейкером українського футболу.

Півфінальне протистояння в розіграші Кубка України цієї команди з київським "Динамо" супроводжують резонансні заяви. Одразу після гри президент ФК "Динамо" (Київ) Ігор Суркіс оприлюднив лист до президента ПФЛ Равіля Сафіулліна, в якому розкритикував роботу адміністрації львівського клубу та рівень організації півфінального матчу. Відповідь із боку "Карпат" не забарилася. "Зелено-білі" теж оприлюднили лист до Равіля Сафовича, в якому зажадали вибачень від Ігоря Суркіса. Здавалося, конфлікт вичерпало рішення Бюро ПФЛ. Нагадаємо, футбольні посадовці покарали штрафом у розмірі 1000 доларів президента "Карпат" за некоректні висловлювання напередодні тієї зустрічі, обидва клуби також оштрафували за поведінку вболівальників. Однак Петро Димінський вирішив продовжити інформаційний наступ на "Динамо". В інтерв’ю клубній газеті він заявив, що не має наміру платити штраф за свої некоректні висловлювання. "Суркіс мені не суддя й навіть не авторитет. І це його дуже бісить... Суркіс ніяк не може збагнути, що розмовляти зі мною так, як з іншими, не можна", – зазначив Петро Петрович. 

Окрім того, почесний президент "Карпат" зробив недвозначні натяки щодо методів роботи братів Суркісів. "Не хочу говорити про те, яким менеджером є Григорій Михайлович Суркіс, про його методи роботи. Але настане час – і вболівальники довідаються про існування багатьох цікавих речей, – сказав Петро Димінський. – Нехай озирнеться в минуле, коли він лише починав. Нині не хочу згадувати про ті шуби – ніколи не займався цим. Жоден тренер, футболіст вищої чи першої ліги не скаже, що "Карпати" беруть участь у підкилимних іграх. Натомість те, як досягає результату "Динамо", ми відчули на собі два роки тому, коли у Львові програли киянам із рахунком 3:4. Якщо цей поєдинок показати будь-якій комісії "Чесної гри" при УЄФА чи ФІФА, то, не маю жодних сумнівів, висновок буде одним – той матч кияни виграли завдяки суддям".

Наступної середи львівські "Карпати" проведуть зустріч-відповідь із київським "Динамо". Журналіст "Газети" звернувся до Ігоря Суркіса з проханням поділитися враженнями від львівської команди та прокоментувати заяву Петра Димінського. 

– У Львові був цікавий матч. Могла перемогти будь-яка команда. Адже львівські "Карпати" теж мали шанси взяти ворота. На стадіоні панувала добра атмосфера. У Львові завжди добра атмосфера. Пригадую, як приїздив зі збірною до вашого міста. Львівські вболівальники дуже емоційні. Безумовно, вони хотіли бачити свою команду переможцем. Але клас виявився вищим у киян. Це закономірно, цього варто було сподіватися. Не буває так просто у футболі... Випадок може бути, але в тому, що "Карпати" так легко пробилися в півфінал Кубка України, не може бути закономірності, як це здавалося Димінському. Він завжди так говорив. Як на мене, на дуже важкому полі моя команда не поступилася в боротьбі суперникам. Це головне. Як ви розумієте, на такому полі бійцівські якості виходять на перший план. У другому матчі, в Києві, буде нагода порівняти клас команди, яка претендує на путівку у вищу лігу, й команди, яка бореться за перше місце в елітному дивізіоні. 

– Себто жахливий стан львівського газону дещо нівелював клас команд?
– Переконаний, що стан поля заважав обом командам. Замість того, щоб робити такі заяви, панові Димінському варто було б потурбуватися про підготовку поля, щоб люди не місили болота. "Динамівці", як на мене, не поступилися за бійцівськими якостями "карпатівцям". За однакового характеру команд переміг клас. Вони створили приблизно стільки ж гольових моментів, скільки й ми. Але ми свої використали, а вони – ні. Такий футбол... Це вкотре довів чвертьфінальний матч між "Міланом" і "Ліоном". Упродовж гри французи в чомусь переважали італійців, принаймні вони мені більше сподобалися. Але переміг "Мілан"... Завдяки чому? Завдяки досвіду та класу, можна сказати, одного футболіста – нашого земляка Андрія Шевченка. Він був двигуном усієї команди. А в колективній швидкості, організації гри "Ліон" нічим не поступався "Мілану". Можу сказати це з упевненістю, оскільки встиг декілька разів переглянути той поєдинок.

– Як оцінюєте шанси обох команд – "Динамо" та "Карпат" – пройти у фінал Кубка України?
– "Карпати" мають 5 відсотків шансів на успіх, а "Динамо" – 95.

– Чи є в "Карпатах" гравець, якого ви хотіли б бачити в "Динамо"?
– Важко сказати. Це тренери мали б говорити, кого хотіли б бачити в "Динамо". Нині у львівських "Карпатах" є молоді перспективні футболісти, яким необхідно пограти у вищій лізі. Думаю, на них був би попит, якби вони пограли на вищому рівні, ніж у першій чи другій лізі.

– Задоволені ігровими кондиціями футболістів київського "Динамо"?
– Нині складно говорити про рівень ігрових кондицій, оскільки ми не провели ще жодного матчу на якісному полі, – такому, на яких грають європейські команди. Про це також постійно говорить тренер донецького "Шахтаря". У квітні-травні зрозуміємо, в якому стані перебуває команда. Головне, що "динамівці" борються, проявляють характер. Під керівництвом нового-старого головного тренера Анатолія Дем’яненка, якого офіційно призначили на посаду в січні цього року, команда прогресує та робитиме це й надалі. Головне наше завдання на цей рік – підготовка до поєдинків розіграшу Ліги чемпіонів. Потрібно уникнути тієї осічки, яку допустили торік.

– У київському "Динамо" виступають декілька гравців національної збірної України. В таких зустрічах, як із львівськими "Карпатами", коли, на ваш погляд, майже все відомо, тренерський штаб випускатиме на поле "збірників" чи залишить їх у запасі, щоб поберегти для національної команди?
– У київського "Динамо" –одне завдання, а в збірної – інше. Ми ж не можемо берегти футболістів для національної дружини. Звісно, сподіваємося, що вони уникнуть травм. Навпаки, у матчах своїх команд гравці можуть підійти до оптимальної форми. Спроба поберегти футболістів для збірної може мати зворотний ефект. Хлопці повинні завжди перебувати в тонусі та мати ігрову практику.

– Ігоре Михайловичу, ви вже кількома словами обмовилися про заяву Петра Димінського. Прокоментуйте, будь ласка, слова почесного президента "Карпат"...
– Лише власними справами можна заслужити популярність, повагу. Нехай Петро Димінський розповість, що він зробив для львівського футболу, скільки побудував на Львівщині полів для дітей... Тоді ми з ним говоритимемо. Що зробив я, що зробив мій брат, відомо всій країні. Що зробив він, нікому не зрозуміло. Федерація футболу України, яку очолює мій старший брат, вивела збірну нашої держави на чемпіонат світу. Звісно, насамперед це зробили тренери та гравці. Але менеджери створили відповідні умови. Ви самі розумієте це... Натомість я не знаю, що зробив Димінський. Повірте мені, "Карпати" разом із львівськими вболівальниками ще довго плакатимуть через Димінського.

– Петро Димінський пропагує ідею створення в Україні Прем’єр-ліги. На його думку, стратегічними питаннями, на кшталт укладання футбольного календаря, призначення чи дискваліфікації суддів, мали б перейматися винятково клуби в особі своїх президентів. Місією ПФЛ і ФФУ в такому разі, за словами Петра Петровича, буде лише виконавча робота. Як ви ставитеся до такої ідеї?
– У цьому питанні я підтримую його. Переконаний, що приклад Росії є дуже вдалим. Але щоб затвердити цю пропозицію, необхідна воля президентів усіх клубів. Я не вирішую цього питання, тим паче, цього не вирішує Димінський. Є чимало президентів клубів, які зробили дуже багато для українського футболу. Насамперед це Рінат Ахметов. Також Тарута – президент "Металурга", Ігор Коломойський – президент "Дніпра". Президенти клубів мають зібратися й вирішити зазначене питання. Якщо Прем’єр-ліга позитивно позначиться на нашому футболі, якщо вона внесе конкуренцію у чемпіонат, то потрібно створювати її.

– Відповідати на заяву Петра Димінського не плануєте?
– Не маю наміру робити йому рекламу. Нехай завойовує популярність на футбольному полі, разом зі своєю командою. Бачив його близько трьох разів. Повірте мені, якщо більше не побачу, то особливо не сумуватиму.

Розмовляв Гліб Ваколюк Львівська газета

Динамо Київ від Шурика

футбол
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.