Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Другие новости
|
10573
33

Олег САЛЕНКО: «В Динамо проблема с нападающими»

Киевскому клубу нужно усиливаться, иначе он так и будет проигрывать «Шахтеру», считает специалист

Олег САЛЕНКО: «В Динамо проблема с нападающими»
Олег Саленко
Футбольний експерт Олег Саленко хоч і отримав задоволення від гри у фіналі Кубка України між «Шахтарем» та «Динамо», був розчарований результатом цього матчу. За словами відомого у минулому футболіста, киянам конче потрібне підсилення, інакше вони і надалі програватимуть «гірникам». Про це Саленко розповів в інтерв’ю «Футбол 24».
 
 - Гра була цікаво, насиченою, моменти були поблизу обох воріт, - каже Олег. - Команди, щонайголовніше, намагалися грати відкрито, важко, але спроби відкритися були. Мені здається, що фінал вдався.
 
- Тобто, вас київське «Динамо» в сумах не розчарувало?
- Ну як ні, розчарувала поразка.
 
- Мав на увазі якість гри…
- Ви знаєте, ще Валерій Васильович Лобановський казав, що гра забувається, а результат залишається. Ми бачимо, що конче потрібне підсилення атакувальної лінії. В таких матчах потрібно забивати, а тому потрібні нападники.
 
- Як на мене, то і в захисті не все гаразд. Особливо часто тішив суперників помилками Євген Хачеріді…
- Хачеріді потрібно подорослішати, коли він відповідальніше ставитиметься до своєї роботи, тоді, можливо, не буде таких дурних помилок. Але крім Хачеріді є ще захисники, а ось із нападниками проблеми.
 
- Кілька останніх років «Шахтар» на національній арені постійно випереджає «Динамо». Це свідчить про те, що клас команди «гірників» вищий, чим у киян?
- «Динамо» було на хорошому рівні, але при Газзаєву команда дещо втратила. «Шахтар» же в той час йшов своєю чіткою дорогою, яка їх і привела до якісної гри. Зараз кияни потроху находять свою гру, а новобранці ще більше її підсилять. Звісно, хочеться, аби «Динамо» краще грало.
 
- Це все зрозуміло. Але якщо влітку «Динамо» купить футболістів, осінню будуть говорити про те, що цим гравцям потрібен час на адаптацію і так може пройти весь сезон, в результаті якого кияни знову нічого не виграють…
- Ні, зараз не можна так робити, про адаптацію гравці потрібно забути. Чому не можна купити готових гравців, які відразу ж почали грати?
 
- Про таких новобранців мріють усі тренери, але в Україні не багато прикладів, коли новобранці відразу підсилюють гру своєї команди, а не користуються виправданням - «адаптація». На гадку приходить лише Тайсон із «Металіста», усі інші довго і нудно адаптовуються. Ви не вважаєте, що усім потрібна адаптація?
- Ні, не вважаю. Потрібно купувати гравця під рівень команди, під конкретний стиль. А те що ви говорите свідчить про те, що купують не того рівня гравців. Якби у новобранців був високий клас, їм особливої адаптації не потрібно б було. Так було ще в ті часи, коли нас купували. Підписав контракт і відразу ж повинен гроші відпрацьовувати. А адаптація повинна тривати не більше 1-2 місяців. Є підготовчий період, є тренування. Це і є адаптація.
 
- Юрій Сьомін не погано почав весною. Обіграв «Манчестер Сіті», а потім настав спад в результатах та і в грі команди в цілому. Як ви загалом оціните весняний період «Динамо» при Юрію Павловичу?
- Важко оцінити. Думаю, взимку форсували підготовку, за рахунок чого дійшли до чвертьфіналу Ліги Європи. А потім настав спад і результати погіршилися. На українській арені «Динамо» свого срібла нікому не віддало. А в Лізі Європи ми програли «Бразі», яка в результаті дійшла до фіналу. Тому важко в цій ситуації звинувачувати «Динамо» у поразці від португальців, все-таки не дворовій команді програли. Якщо повернутися до малюнку гри, то на початку весни команда бігала, було видно, що футболісти хочуть грати і роблять це у своє задоволення. А зараз вони ці риси трохи позагублювали. Тому, повторюю, і потрібна свіжа кров. Необхідно підсилювати конкуренцію в команді, лише тоді буде результат.
 
- Ризикнете спрогнозувати перебіг боротьби за золото чемпіонату в наступному сезоні?
- Не думаю, що в наступному сезоні «Шахтарю» буде так само легко вибороти золото, як в цьому чемпіонаті. «Гірники» скористалися осіннім спадом «Динамо», коли у киян було дуже багато проблем. Коли Юрій Сьомін почав розрулювати ситуацію, було уже пізно. В наступному сезоні ця ситуація не мала би повторитися. За умови спокійної, без ексцесів підготовки до сезону, «Динамо» складе гідну конкуренцію «Шахтарю». Уже довго чекаю того часу, коли в Україні з’явиться третій претендент на золото.
 
- В українському чемпіонаті найбільший бюджет в «Шахтаря», на другому місці по грошах «Динамо», ну а далі ідуть решта команд – «Дніпро», донецький «Металург», «Металіст». Ви вважаєте, що не збільшуючи бюджет клубу, хтось може втрутитися в чемпіонську гонку?
- Думаю, в «Металіста» та «Дніпра» бюджет не менший, чим в «Динамо». Проблема не в грошах, усе залежить від політики клубу, професійності головного тренера, якості новобранців. У Коломойського та Ярославського фінансові можливості дуже великі. Головне, аби в їхніх клубах був правильний підбір гравців.
 
Андрій Захарчук, www.football24.ua
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Президент IBF признался, действительно ли у Усика отберут чемпионский пояс
Бокс | 22 мая 2024, 13:56 6
Президент IBF признался, действительно ли у Усика отберут чемпионский пояс

Украинский боксер, победив Тайсона Фьюри, стал абсолютным чемпионом мира в хевивейте

Аталанта – Байер – 3:0. Хет-трик Адемолы Лукмана. Видео голов и обзор
Футбол | 22 мая 2024, 23:59 0
Аталанта – Байер – 3:0. Хет-трик Адемолы Лукмана. Видео голов и обзор

Смотрите видеообзор финального поединка Лиги Европы 2023/24

Комментарии 33
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
lvros
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
Jkenama
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
hooligany
а мне Саленко нравится, всегда веселый и в принципе говорит по делу.
san165
А за Динамо болеют не только киевляне
san165
С тех пор как познал истинуА истина как известно - в вине.
Vall69
Очень интелектуальное выражение....
Таких болел тоже нужно стыдится великому клубу
UPA1945
________________________________________________________
Именно это относится к тебе и другим кротохорькам
korsar_kharkov
Киевляне просто научитесь воспринимать критику в свой адрес
mist76
Мне было бы стыдно показыватся после эфира в явно нетрезвом виде как минимум пол года, а с него как с гуся вода, и интервью раздает как ни в чем не бывало. Нормальные болелы ДК как минимум не должны читать его высказывания. А первого числа на игре с Азейбаржаном банерочек осуждающий вывесеть!
JORJ22
Да в Динамо, в первую очередь нужно центральную ось поля укреплять! Нет хороших разыгрывающих у нас,нет их !
sega-78
Мы хотели бы, чтобы Олег Саленко осознал эту ответственность и принес футбольному клубу «Динамо», а также его многочисленным болельщикам извинения за публично высказанные обвинения. В противном случае мы оставляем за собой право обратиться в суд за защитой чести и достоинства нашего клуба.
То, что эти честь и достоинство ценятся очень дорого, подтверждает и сам Олег Саленко, везде называя себя динамовцем, хотя провел в Киеве немногим более трех лет своей футбольной биографии. Именно киевскому «Динамо» этот футболист обязан своей футбольной карьерой и футбольной популярностью. Поэтому его грязные намеки еще сильнее оскорбляют тех, кто честно отдавал, отдает и будет отдавать все свои силы ради успехов любимой команды многих поколений футбольных болельщиков.
Нам стыдно за такого «динамовца».
ivanivanov10
он наверное с Милевским скентовался и бухают,ну еще и Алиев вернулся так они теперь гульбанят)))
Андрій Кардащук
Согласен с Шовковским, меньше б Саленко триндел. Ничего умного здесь не сказал, все уже давно понятно. Не бойсь наслужался разговоров с инета...
LeonidZhitomir
Для этого брали Бертольо.ГДЕ ОН СЕЙЧАС???
Олег Chernega
С тех пор как бухим стал на программы приходить
Олег Chernega
Для этого полузащитник нормальный надо типа Жадсона
Igorrio2011
Между прочим,а с каких это пор Саленко стал футбольным экспертом?
Igorrio2011
Думаю что ДК прежде всего нужен плеймейкер,в матче с шахтой было очень заметно медленный переход из обороны в атаку.
Kvitnevuj
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
bumer74
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил