Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Футзал. Высшая лига
| Обновлено 22 мая 2011, 20:41
2568
1

Володимир ВАЛЯВКА: «Щось змінювати обов’язково необхідно»

«Кардинал-Ровно» – «ПФС» - 4:3. Послематчевые комментарии

| Обновлено 22 мая 2011, 20:41
2568
1
Володимир ВАЛЯВКА: «Щось змінювати обов’язково необхідно»
Владимир Валявка

Після заключної гри плей-офф за 5-6 місця між «Кардинал-Рівне» та «ПФС»  першим в тісні обійми преси потрапив граючий тренер «ПФС» Олег Безуглий.

- Скажіть, чого не вистачило вашій команді, адже початок гри був доволі успішним, а згодом перевага була втрачена?
- Цілком згідний з вами – дитячі помилки, самі собі «попривозили» голи. Але це футбол і не помиляється лише той, хто нічого не робить. А загалом, сьогоднішньою грою команди я задоволений. Завершення сезону, всі вже стомлені, а тут ще й неймовірна спека в залі. Проте, вважаю гра сподобалася глядачам.

- «ПФС» досить невпевнено розпочав чемпіонат, але з часом…
- Справді старт команди в чемпіонаті був доволі кволим, якщо відверто. Але дякую хлопцям, довго працювали і робота виявилася не марною. Сьогодні нам трошки не пощастило, не забили пенальті. Хоча в мене до гравців претензій не має. Довго напрацьовували гру з п’ятим польовим гравцем - шість місяців, і нарешті свої плоди це дало в матчах плей-офф.

- Шосте місце для вас успіх чи навпаки?
- Ні, це безумовно успіх, адже передсезонне завдання перед керівництвом виконано – ми потрапили до шести кращих команд вищої ліги. У чвертьфіналі вважаю ми добре зіграли з «Енергією-Тайм», по грі не програли, а ось по рахунку… Згодом ми пройшли харківський «Моноліт», показали добротну гру в матчах з доволі високого рівня командою «Кардинал-Рівне». Дома поступилися лише в серії післяматчевих пенальті, а в Рівне з мінімальним рахунком.

Наступним співрозмовником став головний тренер МФК «Кардинал-Рівне» Юрій Баховський.

- «ПФС» - самобутня команда, яка грає п’ять проти чотирьох практично всю гру. Ми знали, що сьогодні гра буде непростою, але була надія на свій зал, а, відповідно, і на підтримку вболівальників. Загалом, так все і вийшло. Хоча сама гра була дуже нервовою, а остаточну крапку в матчі ми могли поставити набагато раніше. Напевно все це через весну, літо - тяжко грати в міні-футбол. Дякую нашим футболістам, які все витримали не лише тактично, а й фізично. Результат – підтвердження 5-ого місця в чемпіонаті.

Всі ми молодці, розпочинаючи з президента і закінчуючи лікарем та всіма футболістами. Сезон був пробний, напружений, прекрасний, адже завдання ми виконали. Це була нова команда, були апробовані різноманітні комбінації, награні різні зв’язки. Найнеприємнішими в сезоні були 4 поспіль поразки, а приємного можна згадувати багато, якщо всі ігри перерахувати, то це вийде більше 10 матчів.

І на завершення прес-конференції журналісти не оминули увагою президента клубу МФК «Кардинал-Рівне» Володимира Валявку.

- Володимире Ярославовичу, ви задоволені результатом, чи очікували значно більшого від команди?
- Загалом результатом задоволений, адже перед початком сезону навіть і не мріяли потрапити до фіналу Кубка України, посісти 5 місце та на рівних боротися з найкращими командами українського чемпіонату. Але, як завжди буває, апетити приходить під час їжі. Тому вважаю, що ми цілком могли завоювати перший у своєму житті трофей, адже доволі непогано провели фінальний матч. Ну і, звичайно, трошки ми недопрацювали, щоби потрапити до четвірки найкращих команд України за результатами чемпіонату, а також в чвертьфіналі з «Єнакієвцем» не дотисли їх тут і недопрацювали там, де вони нас переграли в чисту.

А так, у цілому результатом задоволений. І тим, як відпрацювали хлопці, і тим, як нас підтримували вболівальники, а також підтримкою, наданою зі сторони місцевих органів влади та спонсорів протягом усього чемпіонату. Тобто, абсолютно не шкодую, що команда перебралася зі Львова до Рівного. Цей сезон підтвердив, що в Рівному ми здатні боротися за найкращі місця, і, думаю, що наступного сезону будуть ставитися завдання завоювати якийсь трофей, тому команда і надалі існуватиме в Рівне.

Вдалим був для нас початок чемпіонату, свого часу ми навіть йшли на першому місці. Правда, з небес на землю нас трошки опустив той провал, який трапився наприкінці першого кола після паузи в чемпіонаті. Під час цього періоду ми втратили багато очок, а перш за все впевненість у своїх силах. Але наприкінці чемпіонату ми знову набрали хороші кондиції і непогано виступили в Кубку України.

- Як на вашу думку, чи необхідно, щось змінювати в проведенні чемпіонату, адже зараз багато розмов ведеться на кшталт створення професійної футзальної ліги. В якому напрямку, на вашу думку, потрібно змінювати футзал в Україні.
- Щось змінювати обов’язково необхідно, адже клуби зникають, футзал стає нецікавим для спонсорів, і в цьому плані необхідно щось змінювати. У даний час ведеться робота по створенню прем’єр-ліги, і вже найближчим часом, до закінчення чемпіонату, буде прийнято принципове рішення. Ми сподіваємося, що вже з наступного сезону організацією та проведенням чемпіонату займатиметься вже інша структура, яка усуне ті помилки, які є зараз, та вийде на певний рекламний продукт, з якого можна буде отримати прибуток клубам.

- Чи плануєте змінювати склад?
- Зараз склалася така ситуація, коли через розпадання клубів на ринку з’являються багато гравців, які пробуватимуть влаштуватися в різні клуби. Побачимо, які команди підсилять свій склад на наступний сезон, відповідно до того і підсилюватимемо склад. Взагалі ми плануємо підсилюватися, але будемо бачити, як це в нас вийде, чи вдасться домовитися з окремими гравцями щодо зарплати і нашої подальшої співпраці.

Юрій РАЧКОВСЬКИЙ

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Таблица АПЛ после побед Ман Сити и Челси, поражений Ливерпуля и Арсенала
Футбол | 16 апреля 2024, 12:00 8
Таблица АПЛ после побед Ман Сити и Челси, поражений Ливерпуля и Арсенала

13–15 апреля состоялись матчи 33-го тура чемпионата Англии 2023/24

Легенда Арсенала: «Ошибки Зинченко всех раздражают»
Футбол | 16 апреля 2024, 14:50 9
Легенда Арсенала: «Ошибки Зинченко всех раздражают»

Дэвид Симэн раскритиковал украинского защитника

Комментарии 1
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
FutsalKh
Валявка, ядрён батон!
Ты когда премьер-лигу организуешь?!?!