Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Футзал. Высшая лига
| Обновлено 21 мая 2011, 15:08
1558
5

Плей-офф за 5-6 места. Кардинал-Ровно – ПФС. Анонс

За крок до мети

| Обновлено 21 мая 2011, 15:08
1558
5
Плей-офф за 5-6 места. Кардинал-Ровно – ПФС. Анонс

На відміну від решти команд учасників матчів за 5-8 місця, МФК «Кардинал-Рівне», не пробившись до півфіналу, виявився єдиною командою позбавленою стимулу подальшої боротьби, адже піднятися вище зайнятого за підсумками регулярного чемпіонату 5-го місця рівняни не мали змоги. Тому максимальним завданням на заключні матчі плей-офф було не втратити вже зайнятих позицій.

Скажімо відверто, до виконання поставленого залишився один крок, тобто одна перемога в рідних стінах над доволі амбіційним і нестандартним «ПФС». Севастопольці в матчах плей-офф принесли не один сюрприз, не винятком став і перший матч даної пари. Хто б міг подумати, що рівняни, які контролювали хід гри протягом всього матчу, двічі вели в рахунку з різницею в два м’ячі, дозволять супернику вп’яте в матчах плей-офф перевести гру до пробиття післяматчевих пенальті, причому врятували ситуацію кримчани за секунду до завершення основного часу. До цього в чотирьох матчах плей-офф за участю «ПФС», які завершувалися пробиттям шестиметрових, севастопольці виграли три, в більшості завдяки надійній грі свого голкіпера. На цей раз Руденко їх не виручив, а ось влучність підвела кримчанина Ліняєва. Натомість рівняни вперше в матчах плей-офф пробивали пенальті і виконали їх просто бездоганно, жодного разу не схибивши, всі 5 ударів досягли мети.

В іграх чемпіонату в Севастополі та в Рівному МФК «Кардинал-Рівне» здобув перемоги над «ПФС» в третьому і чотирнадцятому турах з однаковим рахунком – 6:3. Але на відміну від ігор регулярки, де севастопольці ледве зачепилися за рятівне 9 місце, яке давало право на участь у серії плей-офф, в матчах на виліт «ПФС» проявив себе міцним горішком.

Уже в першій грі кримчани показали зуби беззаперечному фавориту пари – «Енергії-Тайм». Правда, основний час завершився внічию 2:2 і лише в серії пенальті севастопольці виявилися спритнішими – 3:2. І хоча наступні три матчі севастопольці програли, дома – 1:3 та в гостях із однаковим рахунком – 1:5. Але вже сам факт перемоги над командою, яка посіла перше місце в регулярці, додав команді впевненості.

Ще більш напруженими вийшли матчі за 5-8 місця з «Монолітом», жодний з яких не визначив переможця в основний час. Перша гра в Севастополі в основний час – 3:3, а ось у серії пенальті кримчанам допоміг Руденко, який зумів парирувати удари Сухомлинова і Мінаєва. У підсумку «ПФС» переміг по пенальті - 3:2, а загалом - 6:5. Перший матч відповідь у Харкові і знову в основний час нічия – 2:2, але на цей раз героєм серії стає інший воротар – харків’янин Іван Гурко, який парирував три удари кримчан і приніс перемогу своїй команді по пенальті – 3:1 та загалом - 5:3. На дивину і другий матч в Харкові в основний час завершився внічию, як і в Севастополі – 3:3 і так само перемогу по пенальті – 5:4 одержали кримчани (8:7).

Щодо рівнян, то вони, окрім останнього матчу з севастопольцями, жодного не звели внічию, а тому пенальті пробивали вперше в Севастополі. Нагадаю, що в чвертьфіналі МФК «Кардинал-Рівне» зустрічався з «Єнакієвцем». Перша гра в Рівне завершилася перемогою гостей – 3:2. У наступній рівняни взяли реванш – 6:4. Але провести вдало ігри на специфічному майданчику в Єнакієве гостям так і не вдалося. У підсумку дві розгромні поразки – 1:9 і 1:7.

У матчах за 5-8 місця рівнянам дістався «ТВД», і, якщо у Львові господарі вирвали перемогу з мінімальною перевагою – 7:6, то в Рівному вже кардиналівці виявилися сильнішими – дві перемоги 3:1 і 7:1.

Хто ж найчастіше відзначався в командах у серії плей-офф? У рівнян найбільше – 9 м’ячів забив Сергій Тригубець, а по 6 провели Михайло Волянюк і Мар’ян Маринюк. У севастопольців лише Радько може похвалитися 6 голами, інші його партнери-бомбардири відзначилися не більше двох разів.

За грою стилі команд дечим схожі. Правда, «ПФС» більше часу проводить на майданчику в 5 польових гравців, випускаючи на майданчик голкіпера лише при втраті м’яча. Полюбляють грати в 5 польових гравців і рівняни, але роблять це вони лише наприкінці таймів і у випадках, коли рахунок нічийний або перевага однієї з команд мінімальна. Причому на відміну від кримчан, які, в ролі 5-го польового використовують лише польових гравців, у кардиналівців часто п’ятого грає воротар Віталій Дєнюжкін.

І все-таки, якби там не було, в Рівному повинні таки визначитися справжні володарі 5-ї і 6-ї сходинок. Сподіваємось, двобій МФК «Кардинал-Рівне» і «ПФС» в Рівному не примусить вболівальників сумувати і подарує їм цікаві та захоплюючі миттєвості улюбленої гри.

Юрій РАЧКОВСЬКИЙ

14 (15) мая, суббота (воскресенье)
«Кардинал-Ровно» (Ровно) – «ПФС» (Севастополь)
Ровно. Спорткомплекс ДЮСШ-4.
14 мая - 13:00 (15 мая - 13:00)
Арбитры: Проць (Дрогобыч), Юзык (Ивано-Франковск)
Результат первого матча серии – 4:4 (пенальти 5:4)

Опрос

Голосов 22
Кто будет победителем в серии плей-офф за 5-6 места?

«ПФС»

4 голоса 18.18 %

«Кардинал-Ровно»

18 голосов 81.82 %

В опросах могут участвовать только зарегистрированные пользователи.
Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 5
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
KROKODILLER
стрєлашнік
Staaar
Гена, помоему заскоки у тебя!
KROKODILLER
заскокі начінаються
Кардинал души їх))))))))))))
alexsevast
ривне назад
Napasnulsa
Рівне вперед!