Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Футзал. Высшая лига
| Обновлено 22 мая 2011, 10:24
3455
6

Ураган - Енакиевец - 3:2

«Ураган» сравнивает счет в серии. В воскресенье в Ивано-Франковске битва за финал! + ВИДЕО

| Обновлено 22 мая 2011, 10:24
3455
6
Ураган - Енакиевец - 3:2
Під гаслом «за себе і за того хлопця» івано-франківська команда проводить вже не перший матч плей-офф. Якщо травмовані «два капітани» Пилипів і Кіндратів навряд чи допоможуть «Урагану» ще цього сезону, то відсутність дискваліфікованого Біро Жаде, змушеного пропустити четверту гру, додавала шансів саме «Єнакієвцю». Втім один із лідерів франківців запевнив, що він обов'язково повернеться у неділю. А для цього його колегам потрібно було перемагати.

І «ураганівці» зробили це без Біро Жаде, причому непроста перемога 3:2 виявилась ще й вольовою. До того часу, поки господарі не забили свій перший гол, м'яч чотири рази влучав у стійку воріт «Єнакієвця». Вперше - на шостій хвилині після пострілу Сержао зі штрафного. А перед цим Чуднов збивав Ярого перед воротами, однак арбітри не наважились поставити пенальті.

Загалом при завершенні своїх атак господарям трохи бракувало влучності. Цвєлих, Шотурма, Сімка, Чепорнюк пробивали повз штанги чи поперечину. У донбасівців запам'ятались удари Замятіна, Нестерука, Чуднова та Сільченка, однак надійно грав кіпер «Урагану».

На 18-й хвилині спрацювало відоме всім футбольне правило. Франківці не забили, а гості відповіли голом. Після розіграшу кутового Сержао знову поцілив у стійку воріт, а через кілька секунд Ярий на своїй половині віддав неточний пас, і Мірошник, як на блюдечку, одразу ж викотив м'яча під удар Замятіну - 0:1.

До завершення тайму зрівняти рахунок мали нагоди Сімка (вище), Сержао (воротар) і Чепорнюк (мимо). Але найреальніша можливість була у Цвєлих за 5 секунд до перерви, однак «Єнакієвцю» вкотре пощастило, і знову на допомогу Мельнику прийшла стійка.

Найкраща подруга усіх воротарів вчетверте стала на заваді на початку другого тайму, коли після швидкого відбору Сержао вивів Ярого на побачення з голкіпером, який і зачепив м'яча рукою, після чого той вдарився у штангу. Однак вже за кілька секунд Мельнику довелось витягувати м'яча із сітки власних воріт після точного удару Валенка в дальній кут з лівого флангу - 1:1.

«Ураган» навіть і не думав зупинятись на досягнутому, і впродовж чотирьох хвилин підопічні Сергія Гупаленка організували ще два голи. Обидва м'ячі були забиті після стандартів. Так, на 24-й хвилині Ренатіньо з ауту відпасував під удар Цвєлих, котрий буквально «прошив» захисників і воротаря. А незабаром Цвєлих з кутового навісив на Чепорнюка, той вдало пробив, і Ренатіньо майже з лінії воріт вколотив м'яча у сітку - 3:1.

Щоправда раділи господарі недовго. Минуло всього 25 секунд, як Чуднов завершив швидку контратаку «Єнакієвця». Після цього гості перехопили ініціативу, і намагаючись відігратись, знову пішли вперед. Сільченко та Скорий загрожували воротам Ципуна, Замятін пробивав небезпечно, але неточно.
На це господарі відповіли двома гострими контрвипадами. При виході 2 в 1 Чепорнюк вирішив пробити сам, але не зумів переграти Мельника. А згодом Цвєлих лівою ногою з метра пробив поруч зі стійкою. Тож на вболівальників чекала напружена завершальна п'ятихвилинка.

До того ж, як і в першій грі, Замятін при першій-ліпшій нагоді підключався до атак команди з Донбасу в якості воротаря. «Ураганівці» успішно захищались, не дозволивши суперникам провести разючу комбінацію. Небезпечним можна вважати удар Нестерука за 45 секунд до фінальної сирени, але м'яч пролетів неподалік від штанги.

Івано-франківці відстояли мінімальну звитягу і зрівняли рахунок в серії до трьох перемог. Хто складе компанію львівській «Енергії-Тайму» у фіналі - визначить п'ятий вирішальний поєдинок у неділю.

Олег ЛАНЯК, спеціально для futsal.sport.ua

«Ураган» (И.-Франковск) - «Енакиевец» (Енакиево) - 3:2

«Ураган»
: Кирилл Ципун - Андрей Симка, Валентин Цвелых, Максим Павлюк, Ренатиньо - Евгений Валенко, Петр Шотурма, Роман Ярый, Сергей Чепорнюк, Сержао
«Енакиевец»: Андрей Мельник - Александр Хурсов, Анатолий Доманский, Валерий Замятин, Виктор Турчак, Виталий Нестерук, Виталий Скорый, Вячеслав Чуднов, Денис Гуменюк, Дмитрий Сильченко, Олег Мирошник
Арбитры: Гора (Киев), Щепанский (Львов)
Евгений Валенко, 21. Валентин Цвелых, 24. Ренатиньо, 28. - Валерий Замятин, 18, Вячеслав Чуднов, 29.

Удары (в створ): 29 (15) - 21 (10).

НАША  ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦИЯ

Sport.ua

Видеообзор
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Фавориты? Стали известны коэффициенты на первый матч Украины на Евро-2024
Футбол | 28 марта 2024, 17:15 0
Фавориты? Стали известны коэффициенты на первый матч Украины на Евро-2024

17 июня подопечные Сергея Реброва проведут поединок против Румынии в 1-м туре группы Е

В матче отбора к Евро-2024 Украина – Исландия сыграл крупный коэффициент
Футбол | 29 марта 2024, 05:29 0
В матче отбора к Евро-2024 Украина – Исландия сыграл крупный коэффициент

Подопечные Сергея Реброва обыграли исландцев со счетом 2:1 и вышли на чемпионат Европы

Комментарии 6
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
NFHFC5
вперед ураган!!!
найкращі футзальні команди - в західній Україні!!!
andrmark
не говори наперед..........побачимо,на що здатна ваша Енергія))))!!!!
Ураган - Чемпіон!!!!
pradaDEpadre2009
головне щоб єначка не вийшла....і все буде гуд.......можна буде вітати завтра ураган із срібними медалями))))))
pradaDEpadre2009
фінал енергія - ураган.........клас
mail.valeru4
А в якій годині грають?