Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
|
929
0

Константин ЯРОШЕНКО: «Просто не получается брать очки»

Проблема в том, что над «Ильичевцем» довлеет ответственность за результат, считает игрок команды

Константин ЯРОШЕНКО: «Просто не получается брать очки»
Константин Ярошенко
Один з лідерів «Іллічівця» Костянтин Ярошенко, попри складне турнірне становище своєї команди, не відмовився від інтерв’ю прес-службі ПЛ.
 
− Костянтине, у чому причина вашого нинішнього становища?
− Просто не виходить набрати очки. Результат тяжіє над хлопцями. Кожен хоче досягти результату, а в цілому у нас цього не виходить.
 
− Прихід нового тренера ніяк не позначився на показниках у захисті…
− Не варто все списувати лише на захисників. Обороняється вся команда. Гравці середньої лінії взагалі беруть активну участь у захисних діях. Та й коли у нападі не вдається зачепитись, то доводиться частіше грати на власній половині поля.
 
− Чи змінилась манера гри «Іллічівця» у другій частині Епіцентр Чемпіонату України?
− Та ні, малюнок ведення гри особливих змін не зазнав. А от велика кількість недосвідчених футболістів не витримує навантаження. Особливо, коли відповідальність за результат зросла після кількох перших невдач. Бажання багато, а стабільності й майстерності не вистачає.
 
− Тобто вся справа у молоді? Вона ще не готова до такого рівня?
− Просто одразу дуже багато дебютантів. Якби їх вводити у бій по одному, можливо, вони б зуміли себе проявити краще. Я не сказав би, що у нас раніше була дуже вікова команда. Просто ті гравці, що виходили на поле, були більш відповідальними за результат і віддячували тренера за довіру. Виходить так, що зараз Валерій Яремченко не отримує подяки за свою довіру.
 
− Але розпочиналось для нової команди все непогано − з гучної перемоги 4:0 у Запоріжжі…
− Там ще було більше емоцій. До того ж зробили свою справу два швидкі голи після стандартних положень. А за комфортної переваги легше було грати всім. Якби нам зараз так розпочати зустріч проти «Таврії», гадаю, також три очки вже не випустили б з рук. А згадуючи ще раз нашу єдину весняну перемогу, можу назвати її справедливою, але рахунок дещо оманливий − на перевагу у 4 м’ячі ми, мабуть, не награли.
 
− Були матчі, коли «Іллічівець» програвав на останніх хвилинах − згадати хоча б останній поєдинок проти «Оболоні». Що це − нестача фізичних даних?
− Ні, з функціональною підготовкою у нас усе гаразд, а от концентрації на всі 90 хвилин всій команді не вистачає. Це і є наслідком того, у якій команді більш досвідчених та загартованих бійців.
 
− Що думаєш про наступного суперника?
− Переконливо на користь «Таврії» говорять ті показники, які має команда. Сімферопольці продовжують претендувати на потрапляння до єврокубків. І для них по-своєму матч з нами буде не менш важливий. Втім, боятись суперника, тим більше, у нашій ситуації, буде неправильно. У нас не так багато шансів зачепитись за Прем’єр-лігу, однак ми маємо спробувати їх використати.
 
− За рахунок чого головні конкуренти все-таки випереджають «Іллічівець»?
− «Кривбас» бере своєю зіграністю, у той час, як до Маріуполя переїхали взимку 11 нових виконавців. Криворіжці вже не перший рік грають майже одним складом. «Севастополь», хоча й новачок, але добре вкомплектувався ще по ходу першого кола. Вдалими можна назвати і зимові придбання кримчан. Серед новачків варто відзначити Бесарта Ібраімі, який суттєво посилив атакувальний потенціал колективу.
 
− Костянтине, які маєш плани у разі невиконання завдання «Іллічівцем» залишитись серед футбольної еліти?
− Не хочеться думати про найгірше. Взагалі важко сказати про долю команди, яка вилітає до Першої ліги… Про себе скажу, що досі перебуваю в оренді. Контракт у мене підписаний із «Шахтарем», тож моє майбутнє залежить не лише від мого бажання.
 
www.fpl.ua
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Фавориты? Стали известны коэффициенты на первый матч Украины на Евро-2024
Футбол | 28 марта 2024, 17:15 0
Фавориты? Стали известны коэффициенты на первый матч Украины на Евро-2024

17 июня подопечные Сергея Реброва проведут поединок против Румынии в 1-м туре группы Е

Хацкевич рассказал, были ли у Яремчука проблемы с режимом и алкоголем
Футбол | 28 марта 2024, 14:52 2
Хацкевич рассказал, были ли у Яремчука проблемы с режимом и алкоголем

Бывший главный тренер «Динамо» считает Романа самым профессиональным футболистом

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.