Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
|
23492
405

Карпаты считают решение Премьер-лиги нелегитимным

Нас ждет очередная часть кабинетного Марлезонского балета?

|
23492
405
Карпаты считают решение Премьер-лиги нелегитимным
Металлист - Карпаты
Сьогодні, 5 травня, ФК «Карпати» факсимільним зв’язком отримав витяг з Постанови Дирекції ОПФКУ «Прем`єр-Ліга» від 05.05.2011 р.
 
Дирекція Прем`єр-Ліги розглянула поданий львівським клубом протест щодо матчу «Металіст» - «Карпати», що відбувся у Харкові 30 квітня 2011 року і постановила (цитуємо): «Відмовити ФК «Карпати» у задоволенні протесту у зв’язку з відсутністю з боку ФК «Металіст» Харків порушень вимог Регламенту змагань».
 
ФК «Карпати» має усі підстави вважати цю Постанову Дирекції Прем`єр-Ліги такою, що ухвалена з порушенням процесуальних норм діючого Регламенту змагань.
 
Частиною 8 статті 17 «Порядок подання та розгляд протесту» Регламенту передбачено: «Протест розглядає Дирекція не пізніше 7 (семи) діб від дати отримання всіх матеріалів по суті справи та перерахування клубом на п/р ПЛ обов’язкового грошового внеску в сумі 5 000 гривень або, за необхідності застосування дисциплінарних санкцій, передає справу до ДК ПЛ».
 
Також частиною 10 статті 13 «Учасники змагань та заміна футболістів» передбачено: «Якщо у матчі одночасно на полі у складі однієї команди перебувала більша кількість футболістів-легіонерів, ніж це визначено у п. 20 даної статті, команді зараховується технічна поразка (0:3), а команді-суперниці технічна перемога (3:0), а до клубу застосовуються дисциплінарні санкції».
 
Оскільки Протест, поданий ФК «Карпати», пов’язаний із порушенням ФК «Металіст» положень ч.10 ст..13 Регламенту, його мав розглядати саме Дисциплінарний комітет ПЛ, адже таке порушення вимагає застосування до клубу дисциплінарних санкції. Виходячи з положень Регламенту, Дирекція Прем’єр-Ліги повинна була не розглядати Протест та не приймати Постанову по суті, а прийняти процесуальне рішення про передачу справи про розгляд Протесту до Дисциплінарного комітету Прем’єр-Ліги та терміново скликати засідання ДК ПЛ. Однак Дирекція ОПФКУ «Прем’єр-Ліга», в порушення вимог Регламенту, самостійно розглянула справу по суті та прийняла вищезгадану Постанову.
 
Таким чином Постанова Дирекції Прем`єр-ліги від 05.05.2011 р. є нелегітимною.
 
Прийняття Постанови саме в такому порядку свідчить про некомпетентність працівників апарату ОПФКУ «Прем’єр-Ліга», або про свідоме порушення вимог Регламенту та упередженість та зацікавленість певних членів Дирекції у прийнятті саме такої Постанови.
 
Тому ФК «Карпати», на підставі Регламентних норм, не визнає цієї Постанови, та, керуючись Регламентом змагань, вимагатиме винесення нашого протесту на розгляд повноважного органу – Дисциплінарного комітету Прем`єр-ліги та буде подавати відповідну Заяву.
 
Знущальною виглядає навіть форма, за якою Прем`єр-Ліга надіслала свою «постанову». У документі, що на адресу клубу надіслала Дирекція Прем`єр-Ліги, стоїть штамп Дисциплінарного комітету Прем`єр-ліги (скан документу - нижче). До цього органу ФК «Карпати» ще дійде, а от чиновникам Прем`єр-ліги варто було б ретельніше замаскувати свою упередженість, аби своєю нервовою поспішністю не викликати іронічних посмішок футбольної спільноти. 
 
Також звертаємо увагу футбольної громадськості на некоректну поведінку окремих функціонерів Прем’єр-Ліги. Так, виконавчий директор та голова ДК ПЛ п. М.Бондарев, замість того, щоб скликати засідання очолюваного ним органу здійснення футбольного правосуддя для розгляду справи по суті, вдався до упереджених заяв по суті справи ще до її розгляду, та у розтиражованому іншими ЗМІ коментарі сайту championat.ru. ще 03.05.2011 р. заявив: «виходячи з наявних фактів, а також відповідних норм регламенту, порушень з боку «Металіста» немає». Як керівник органу, він не мав права робити такі заяви до розгляду справи по суті, адже це ні що інше, як формування громадської думки та фактичне озвучення заздалегідь прийнятого рішення по суті без розгляду справи.
 
Вочевидь, вірус видавання бажаного за дійсне міцно вкорінився серед певних членів Дисциплінарно комітету Прем`єр-ліги, адже оціночні висловлювання свого колеги підхопив і член цього орну - А.Попов, що у коментарі газеті «Сегодня» 04.05.2011р. заявив наступне: «…у «Карпат» нічого не вийде — закон зворотної сили не має».
 
Якщо керівні посади у стінах Прем`єр-ліги обіймають адвокати котрогось з клубів, футбольна громадськість повинна знати: на такі дії знайдеться адекватна відповідь. Футбольний клуб «Карпати» винесе питання щодо поведінки згаданих вище футбольних функціонерів на розгляд Комітету з етики та чесної гри ФФУ.
 
Інформаційний центр ФК «Карпати»
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Стала известна точная сумма, за которую Перес готов продать Лунина
Футбол | 24 апреля 2024, 07:01 8
Стала известна точная сумма, за которую Перес готов продать Лунина

По последним слухам, Андрей не согласился на продление контракта и может покинуть клуб

Куртуа прокомментировал скандальный эпизод с якобы голом в ворота Лунина
Футбол | 24 апреля 2024, 08:01 1
Куртуа прокомментировал скандальный эпизод с якобы голом в ворота Лунина

21 апреля «Реал» Мадрид обыграл «Барселону» со счетом 3:2

Комментарии 397
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
tiop147
Классный ресурс.Все о современном спорте...fixedmatch.com.ua. Очень интересно(Советую)
conquistador
Та ти шо Конституція - основний закон, згідно Конституції - кожен громадянин має право (серед іншого) на участок землі... ану піди отримай (і розкажи, заодно, про верховенство закону)
Geka1971
Сегодня день рождения у Александра Валерьевича Рыкуна!
Gexo-gen
Вчера вечером на официальном сайте ФК Карпат к статье Дедишина выложил своей комент по данной теме нижепреведенного содержания, а сегоня его уже и след простыл...вот вам саммая чесная и демократичная команды....вернее её руководство...жаль не успел скрин сделать...
"
Уважаемые юристы ФК "КАРПАТЫ" или я чего не допонимаю или делаете вы это под давлением но уж точно не для борьбы за честный и справедливый футбол или как понять следующее:
"Частиною 8 статті 17 «Порядок подання та розгляд протесту» Регламенту передбачено: «Протест розглядає Дирекція не пізніше 7 (семи) діб від дати отримання всіх матеріалів по суті справи та перерахування клубом на п/р ПЛ обов’язкового грошового внеску в сумі 5 000 гривень або, за необхідності застосування дисциплінарних санкцій, передає справу до ДК ПЛ»".
Ключевые слова здесь "розглядає Дирекція" та "за необхідності застосування"
Т.е. дисциплинарній комитет ПЛ должен рассматривать этот протест только при условии что Дирекция усмотрела факт нарушения и существует необходимость приминения дисциплинарных санкций" а так как Дирекция ПЛ не усмотрела нарушений регламента то и передавать его на рассмотрения ДК ПЛ не имело ни какого смысла о чем и говорит ч.2, ст.1 Положения о ДК ПЛ а именно "ДК ПЛ розглядає питання та приймає рішення стосовно порушень статутних і регламентних норм та Правил гри, спірних питань, що виникають між клубами,керівниками клубів та футболістами, а також іншими особами, які працюють в системі професіонального футболу та застосовує дисциплінарні санкції до суб’єктів, які знаходяться під юрисдикцією ПЛ, відповідно до вимог
Дисциплінарних правил, Статуту ПЛ та цього положення." обратите внимание на фразу "приймає рішення стосовно порушень"
т.е.для большего воспрития если провести аналогии с уголовным процессом то существует такое понятие в уголовном-процессуальном праве как "отсутствие состава преступления" и "отсутствие события преступления" в первом случае должен разбиратся КД ПЛ а во втором хватило и Дирекции...
"
knmua
є відповідь! я вже писав в інших постах:РЕГЛАМЕНТ - це підзаконний акт, який доповнює закон і ні в якому разі не суперечить йому!!! Якщо виникає клізія, то верховенство має ЗАКОН!
knmua
+100
Недавно было интервью футбольноо агента(не помню фамилию), так он говорит что неш пудболист только научившись по мячу попадать, требует з/п 300 000 дохлых енотов и повышать свой уровень не собирается! а зачем?!!! на поле полюбому выпускать будут(ЛИМИТ!!!)платить будут полюбому(а то, КАК УЙДУ-У!!!) и реально в Европе наши не нужны, им там такую з/п как у нас никто платить не будет!
krylov961
А где Любчик (LyubkoLviv)??? Аль приступ эпилепсии закончилсИ???
krylov961
... и в дальнейшем предлагается не проводить матчи между КЛ и МХ... по техническому поражению и счет 3:3... Или Мирона отстранять от должности гл. тренера на период проведения этих "спарингов"... И вонючего Дыма не будет... достал всех...
solova63
как же это все надоело! с Дыма точно вся Футбольная Европа будет смеяться. Обиженный,блин! Это ж как надо хотеть бронзу,чтобы регулярно ставить себя, и главное-свою команду(очень неплохую,кстати,команду!) в идиотское положение. виноваты все:Металлист,собственные (!) игроки,судьи,теперь вот дирекция УПЛ. один раз уже довыделывался-теперь Карпатам ,как и МХ,грозит -9 очков! Что дальше?
Bavar
Не виривай окремі фрази з постів! Питання було: "Яка користь?!", на нього я й відповідав. Щодо питання надання громадянства іноземцям, то це питання не до ПЛ та не до Металіста. Ми весь час відхиляємось від теми: питання зараз не в тому, треба чи не треба проводити натуралізацію, а в тому чи було порушено ДІЮЧИЙ регламент. Й на це питаня однозначної відповіді немає!
ms_dn
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
mano_kh
Вся эта мыльная опера уже порядком надоела...чтобы Карпаты угомонились, надо бы Металлисту просто заявить, что мы дарим вам техническое 0-3 с вежливым посыланием в пешее эротическое путешествие)))
LEX66
хорошо написал владвест -
В регламенте четко написано, что легионер - это гражданин другого государства или человек без гражданства... И пока не изменят это понятие, пункт 21 можно засунуть в ж..пу. Поскольку он лишь отменяет ограничения в пунктах 10, 11, 20. А все эти пункты основаны на понятии "легионер".
_____________________
добавить нечего
Kruchenyiy
Думал Карпаты нормальная команда ... поболеть за них мог ... а оказывается бендеровцев не исправить, поможет только НАПАЛМ )))
Local78
Бардак в стране, был , есть и будет еще долго...
FCMKH1988
Ти тут був хоч 1раз в житті щоб таку агонію нести??? А то що тобі бабулька і вуйко з твого будинку розказали зітри зі своєї пам'яті! Давай не будемо про Львівський патротизм говорити, був там разів 10-15 у вас в центрі на площі ринок вірогідність зустріти україхномовно людину майже такаж як у Горлівці Донецької області! Так що товариш дивись у свій город а не неси нісенітниці про інших ок?
AC-DC70
карпаты договорняками занимались давно и выход в вышку незаконный...теперь тоже воду мутят как с фашистами на трибунах так и в чемпионате..металист заразили и теперь шантажируют...(отправить в 1л за договорняки) а так команда сильная и вполне жидамо раздавят 2-0 а там и до 3м близко...