Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
|
2389
6

Иван ГЕЦКО: «У Металлиста произошел сбой»

Теперь «Днепр» сделает все, чтобы воспользоваться ошибками харьковчан

Иван ГЕЦКО: «У Металлиста произошел сбой»
Иван Гецко
У розмові із журналістом сайту «Футбол 24» відомий у минулому футболіст Іван Гецко проаналізував ситуацію в турнірній таблиці Прем’єр-ліги.
 
- Іван Михайлович, «Металіст» може втратити третє місце?
- А чому б і ні? Від «Дніпра» харків’ян відділяє 1 очко, від «Карпат» - 4. Варто лише в одній грі «Металісту» спіткнутися, як дніпропетровці їх обійдуть.
 
- Але ж в «Металіста» суперники в завершальних трьох іграх не зі складних…
- Справа не в цьому. Ви подивіться на гру в кінці чемпіонаті харків’ян. В них стався збій. «Дніпро» зробить усе для того, щоб скористатися помилками «Металіста».
 
- На вашу думку, в чому криється причина збою «Металіста»?
- Лава запасних не настільки серйозна, щоби замінити травмованих чи тих, хто не в оптимальній формі. Це десь позначилося на грі. Крім того в командні помітний спад, зі сторони важко сказати, чому він стався. Можна лише констатувати – наприкінці чемпіонату «Металіст» не такий, яким би хотіли бачити його уболівальники. На початку чемпіонату була впевненість у тому, що харків’яни дуже хороша команда, яка здатна поборотися за 1-2 місця. Але не все в порядку в команді Мирона Маркевич, як виявилося.
 
- Які результати роботи Хуанде Рамос в «Дніпрі» помітили?
- Безумовно, для того, щоб «Дніпро» показував ту гру, яку хоче бачити Рамос, пройшло не багато часу. Головне, що іспанський фахівець рухається в правильному напрямку, від матчу до матчу покращує якість гри. Помітно, що команда прибавляє, видно малюнок, стиль. Більш технічним став «Дніпро», добре комбінує. Сподіваюся, що в найближчому майбутньому при хорошій селекції, а вона однозначно буде, дніпряни створять «Динамо» та «Шахтарю» конкуренцію.
 
- Доволі цікава ситуація внизу турнірної таблиці. Найменше шансів залишитися в еліті в запорізького «Металурга», який набрав 18 очок. В «Іллічівця» 23 пункти, «Севастополя» - 24, «Кривбасу» - 26, а в «Зорі» - 27. Хто має найбільше шансів виграти битву за виживання в еліті?
- Зрозуміло, що «Металург» на 99,9 % втратить прописку в Прем’єр лізі. Хоча остаточно списувати запоріжців із рахунків не варто. Це ж футбол, усе може статися. Не виключаю, що «Металург» може в трьох турах набрати 9 очок. Інтрига протримається до останнього матчу. В цьому я впевнений. Той же «Іллічівець» не варто ховати раніше часу, в «Кривбасі» не настільки стабільна ситуація, щоб говорити, що вони вирішили питання зі збереження прописки. Останні тури усе покажуть. Боротьби буде достатньо, клуби робитимуть усе для того, щоб залишитися. Усі ж розуміють, скільки потрібно прикласти зусиль для того, щоб повернутися в еліту. Тому використовуватимуться усі методи, правильні і не правильні ходи. Є команди, яким все рівно яке місце посісти – 11, 12 чи 10. Вони можуть внести свою лепту в цю інтригу аутсайдерів.
 
- Тобто, хтось може стимулювати такі команди у матчах зі своїми конкурентами?
- Так, саме це мав на увазі. Деякі ігри для певних команд нічого не вирішуватимуть. Там можлива стимуляція. Нічого в цьому поганого не має, адже не йдеться про змову. Просто скромні команди отримають стимул для боротьби. Таке практикується не лише в Україні, а й в усьому світі. Не говорю про здачу гри, купівлю чи продаж. Говорю про мотивацію певних команд на конкретну гру.
 
- Впродовж футбольної кар’єри вашу команду мотивували на конкретний матч?
- Справа в тому, що в Україні я грав за команди, які нижче 3-4 місця не опускалися. В той час у нас була інша мотивація – якщо 1-2 місця не розігрувалися, то за бронзу ми боролися до останнього. Так було в усіх моїх українських командах.
 
- А коли грали із одним грандом, інший гранд ніколи не намагався стимулювати вашу команду?
- В той час, мені здається, на це особливої уваги ніхто не звертав. Хоча, якісь моменти могли бути. Але, якщо чесно, не можу нічого такого пригадати. Не пам’ятаю, щоб ми комусь робили послугу, не давали вилетіти чи ще щось в такому плані. Ніхто нас не стимулював на конкретну гру, ми виконували своє завдання, яке на той час нам було під силу. Не пригадую таких ігор, хоча вони і могли бути…
 
- А в російській «Аланії» такі ігри були?
- В «Аланії», однозначно, були такі варіанти. Хоча стимулювати особливу цю команду не треба було. Вона стала чемпіоном Росії. Знаєте, як тоді говорили: «Спустилися з гір і стали першими в чемпіонаті». Там, вочевидь, були свої підводні течії, але я з цим не зіштовхувався, бо мені не вдалося дограти в «Аланії» навіть до кінця сезону.
 
- Про стимуляцію домовляються на рівні керівників клубів?
- Так, думаю, рішення приймається на найвищому рівні, а вже потім доноситься футболістам та тренерському складу.
 
- В регламенті не має заборони стимулювання третьою командою когось із учасників конкретної гри. Але лише, якщо не помиляюся, президент «Динамо» Ігор Суркіс кілька років тому зізнався в подібному. Чому ніхто про це вголос не говорить?
- Усі уболівальники, які розбираються у футболі, усе прекрасно розуміють. Не раз бували випадки, коли команді нічого не потрібно, а вона виходить на поле і показує стовідсоткову самовіддачу. Футболісти розуміють, що звичайні преміальні за перемогу – це одне, а вдвічі більша винагорода – інше. Звідси і настрій на гру. А стосовно розголошення… Ніхто не хоче розповідати хто, кого і як стимулює, комерційна таємниця.
 
Андрій Захарчук, www.football24.ua
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 6
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
lvros
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
Veteran80
А также Металлист в том же списке!Ребята заезжали бабла срубить!
Лёвкин папа (Донецк)
Днепр-Днепр-Кривбасс = Днепр-Карпаты-Кривбасс
прошу прощения - пивасик делает своё дело
Лёвкин папа (Донецк)
ага, Мизин-Гецко-Паляница, помню помню
так блин реально ихние Днепр-Днепр-Кривбасс были сильнейшими из 2-го эшелона (после ДК и ШД), куда шла эта троица, та команда и становилась грозой чемпа
эх, молодость, молодость
счас уж таких и нет футболистов
conquistador
Ніхто не хоче розповідати хто, кого і як стимулює, комерційна таємниця.
.........................
Veteran80
Справа в тому, що в Україні я грав за команди, які нижче 3-4 місця не опускалися.
Помним, помним эту "летучую тройку" с Мизиным, которые каждый сезон начинали в командах, проявившими финансовую стабильность!А потом благополучно "сваливавшими" в другую команду, где лучше было с баблом!Вот с кого Белик пример брал!