Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Футзал. Высшая лига
| Обновлено 22 апреля 2011, 10:19
2069
0

Четвертьфинал. Третий матч. Энергия - ПФС - 5:1

Грають як «Барселона», зате результат протилежний (Счет серии - 2:1)

| Обновлено 22 апреля 2011, 10:19
2069
0
Четвертьфинал. Третий матч. Энергия - ПФС - 5:1

Відразу спочатку матеріалу хотів би відзначити, що рахунок 5:1 аж ніяк не відображає подій, які відбувались на майданчику. Севастопольці знову обрали єдину вдалу тактику проти «Енергії», гру без воротаря і атака у більшості, і слід відзначити, що така тактика знову ледь не принесла результат. Гості перед матчем виграли ввід м’яча і вже з перших секунд вийшли у п’ятьох. Такий хід, напевно, не був несподіванкою для «енергетиків», адже вони вже зіграли два матчі у Севастополі. Але от для львівських уболівальників, яких цього разу зібралось немало (все-таки нарешті господарі зрозуміли, для кого грають і призначили матч у будній день не на 12, а на 16 годину), такий хід був несподіваним. Не звикли львів’яни таке бачити, щоб команда з перших хвилин знімала воротаря. Хоча Станіслав Гончаренко також любитель пограти без воротаря, але не з перших хвилин, а мінімум наприкінці першого тайму.

Одним словом «ПФС» захопив м’яч і планомірно намагався знайти щілини у захисті господарів. Раз по раз «Енергія» вся вискакувала із захисту і намагалась запресингувати «ПФС», але це у неї не виходило, адже гості і з пресингу виходили дуже вміло, в гіршому разі, передача просто могла бути неточною і піти в аут, але обрізок при грі вп’ятьох не було.

Перший момент у матчі виник у господарів. Дмитро Бондар на замасі обіграв захисника, який вже йшов у підкаті блокувати удар, але перекинути Кобеця не зміг. А у гостей перший удар завдав якраз Кобець, він пробив метрів із 15-ти, і таким чином ледь не привіз м’яч у власні ворота. Кардаш швидко вкинув, а Легчанов головою не влучив у порожні ворота.

Гості могли відкрити рахунок на 7-й хвилині, але Свірідов, який відібрав м’яч, пробив у Кардаша. Гості відповіли ударами Олександра Бондаря і Овсяннікова, які відбив Кобець. При атаці гості відразу підключали п’ятого гравця, чим мали перевагу. Цю функцію виконував Радько. На 12-й хвилині Миколі дали м’яч на кут майданчика, він обіграв опонента і по лицевій лінії змістився ближче до центру, але його простріл блокував Кардаш, м’яч відлетів до Легчанова, який точно пробив по порожніх воротах – 1:0. Навіть після матчів у Севастополі, не думав, що й у Львові «енергетикам» будуть так важко даватись гра проти «ПФС». Майже відразу Овсянніков пробивав по порожніх воротах, але він не влучив. А от «ПФС» знову показав зуби. Яблонський зіграв у стінку із Свірідовим і пробив повз Кардаша – 1:1. За такого рахунку і завершився перший тайм, хоча шанси мали Дмитро Бондар, Ліняєв і Кольцун.

Після перерви у складах команд відбулись деякі зміни. У «Енергії» на воротах замість Кардаша вийшов Лисенко, а у гостей роль п’ятого польового почав виконувати Чернієнко. І знову «ПФС» майже з перших хвилин затиснув господарів на їхній частині. Тут прийшла думка, що «ПФС» грає, як «Барселона»: володіє м’ячем майже 70 відсотків ігрового часу.

На 23-й хвилині «ПФС» швидко вийшов із пресингу і вивели Ліняєва сам на сам із Лисенком, форвард перекидував воротаря і Владислав зіграв руками за межами штрафного майданчика. Це було очевидно, але свисток арбітра промовчав.

Відразу після цього моменту львів’яни могли забити другий гол, але кіпер почергово парирував удари Рогачова, добивання Романова і удар впритул Струка. Із цього епізоду Кобець вийшов героєм, але вже через хвилину кіпер грубо помилився, що призвело до другого, на мою думку, переломного голу. «Енергетики» тримали м’яч у центрі майданчика, він чомусь побіг убік і Овсянніков відразу відправив сферу у порожні ворота. Дії кіпера у цьому епізоді зрозумілі хіба йому одному. А ще через дві хвилини «енергетикам» стало ще легше. Кобець ніби вже парирував удар Овсяннікова, але Павленко якось на дальній штанзі все ж заштовхав сферу у ворота.

Ці голи нічого не змінили у тактиці гостей. Вони продовжували гнути свою лінію, і ще більше почали контролювати м’яч і довго розігрувати його на підході до воріт господарів. Лисенко виручив свою команду у кількох епізодах, навіть зумів зреагувати на рикошет від захисника і добивання Радька.

Щоб дещо зупинити натиск гостей Станіслав Гончаренко також зняв воротаря і випустив Овсяннікова. Таким чином «енергетикам» вдалось добити гостей. «ПФС» заробив шостий фол і дабл-пенальті реалізував Легчанов, а згодом Овсянніков перехопив м’яч і віддав Легчанову, який оформив дубль. Отже 5:1 перемога «Енергії». Але серія ще не завершена.

Володимир КРУПЧУК

«Энергия» - «ПФС» - 5:1

«Энергия»: Кардаш (Лысенко, 21) - Д.Бондарь, Рогачев, Романов, Струк - Легчанов, Овсянников, Макаев, Павленко - Задорожный, А.Бондарь
«ПФС»: Кобец - Кольцун, Линяев, Алексеенко, Черниенко - Шамотий, Яблонский, Свиридов, Мельник - Радько
 Легчанов (12, 37, 39), Овсянников (25), Павленко (27) - Яблонский (16)
  Рогачев (39)

Удары (в створ): 22 (15) - 12 (8)

НАША ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦИЯ МАТЧА

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Где смотреть онлайн бой Василий Ломаченко – Джордж Камбосос
Бокс | 10 мая 2024, 08:47 1
Где смотреть онлайн бой Василий Ломаченко – Джордж Камбосос

12 мая в австралийском Перте пройдет поединок за титулы IBF и IBO

Украина – лидер. Турнирные таблицы ЧЕ по socca. Зафиксирован счет 18:0
Другие виды | 10 мая 2024, 06:15 0
Украина – лидер. Турнирные таблицы ЧЕ по socca. Зафиксирован счет 18:0

Хорватия отгрузила в ворота Люксембурга 18 безответных мячей

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.