Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Футзал. Высшая лига
|
1588
2

Геннадій ЛИСЕНЧУК: «Найлегше буде Енергії-Тайму»

Президент АМФУ Геннадій ЛИСЕНЧУК про плей-офф ЧУ з футзалу, що стартує в 14 квітня

Геннадій ЛИСЕНЧУК: «Найлегше буде Енергії-Тайму»
Геннадий Лисенчук

Добіг кінця регулярний чемпіонат України з футзалу, який тривав аж сім місяців. Ім'я його переможця визначилося лише в останньому турі. Обігравши харківський «Локомотив» з рахунком 3:0, львівська «Енергія-Тайм» таки посіла перше місце.

На другій сходинці - івано-франківський «Ураган». Однак переможці та призери регулярної першості не є офіційними тріумфаторами змагання. Чемпіон України визначиться у плей-офф, до розіграшу якого потрапили вісім клубів.

- Ми дуже задоволені перипетіями і рівнем чемпіонату України, - підбиває в інтерв'ю «Експресу» підсумки регулярної першості Геннадій Лисенчук, головний тренер збірної України з футзалу. - Цікаво було дивитися, як перша четвірка билася за місця у турнірній таблиці. Навіть і натяку не було на те, що гравці бережуть сили на плей-офф. Вразили мене й команди, які посіли від п'ятого по сьоме місця, - «Кардинал», «Моноліт» та ТВД. Ось рівненці обіграли «Локомотив», ТВД - «Ураган». Це означає, що вони можуть боротися за призові місця.

- Спрогнозуйте, будь ласка, результати матчів плей-офф...
- Найлегше буде «Енергії-Тайму», яка гратиме із «Севастополем». Цей клуб явно відстає від інших. Зате такі матчі, як «Ураган» - ТВД, «Локомотив» - «Моноліт» та «Єнакієвець» - «Кардинал», триматимуть нас у напрузі.

- Які нові імена для збірної України подарував цьогорічний регулярний чемпіонат?
- Передовсім радію, що розкрився талант молодих виконавців - Сорокіна, Журби, Шотурми, Струка. Вони показали надійну гру. Ми недарма залучали їх до відбірних матчів збірної.

- Під час турнірної дистанції нерідко виникали війни між функціонерами...
- Причина конфліктів у тому, що кожен президент хоче бачити свій клуб якнайвище в турнірній таблиці. Від цього негаразди, унаслідок яких дістається і мені - як тренерові збірної та президентові асоціації футзалу. Ми відповідаємо за все, робимо висновки і постараємось не повторити тих помилок, яких допустив комітет із проведення чемпіонату України.

- Які саме помилки можете визнати?
- Помилки в тому, що під час сезону доводилося змінювати систему змагання. Спершу ми оголосили, що переможець першої та восьмої команд у півфіналі гратиме з четвертим чи п'ятим клубом регулярної першості. Пізніше надіслали папери, де зафіксували, що перша чи восьма команда поміряється силою з переможцем третього або шостого клубу. Непорозуміння виникали й при призначенні господаря майданчика. Ми врахували факт економічних негараздів і вирішили зменшити кількість переїздів команд. Таким чином, у серії до трьох перемог учасники зіграють два домашні спарені поєдинки і два гостьові. Якщо рахунок буде нічийним 2:2, тоді доведеться призначати п'ятий матч. Ці зміни відбувалися в ході сезону. Це неправильно.

- Вам ще дорікають неправильною кадровою політикою на посаді головного тренера збірної України...
- Ні, тут совість чиста. У збірній грають найсильніші. Було б неправильно запросити ветерана футзалу Максима Павленка, щоб він сидів у запасі. Краще хай набувають досвіду молоді. Кожен їхній вихід на майданчик - це плюсик у майбутнє збірної.

Газета «Експрес»

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Невероятный рекорд. Игрок Реала в 7-й раз вышел в финал Лиги чемпионов
Футбол | 10 мая 2024, 04:50 1
Невероятный рекорд. Игрок Реала в 7-й раз вышел в финал Лиги чемпионов

Тони Кроос участвовал в финалах дважды с Баварией и в 5-й раз с Реалом

Украина – лидер. Турнирные таблицы ЧЕ по socca. Зафиксирован счет 18:0
Другие виды | 10 мая 2024, 06:15 0
Украина – лидер. Турнирные таблицы ЧЕ по socca. Зафиксирован счет 18:0

Хорватия отгрузила в ворота Люксембурга 18 безответных мячей

Комментарии 2
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.