Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Европы
| Обновлено 06 апреля 2011, 15:06
16992
2

Мир Олимпийскому, война МАФам

Незаконно установленные возле Олимпийского МАФы будут принудительно демонтировать

| Обновлено 06 апреля 2011, 15:06
16992
2
Мир Олимпийскому, война МАФам
Упорядкування встановлення тимчасових споруд у Києві навколо НСК «Олімпійський» та поруч зі школами і виходами з метро – є пріоритетним завданням Головного управління містобудування та архітектури КМДА під час підготовки столиці до проведення Євро-2012.
 
Про це у вівторок під час брифінгу розповів начальник Головного управління контролю за благоустроєм КМДА Сергій Садовий.
 
Наразі триває розробка комплексного порядку встановлення малих архітектурних форм у Києві. «Згідно з цим порядком, буде чітко зрозуміло, де можуть розташовуватися МАФи, і який вони матимуть архітектурний вигляд. У свою чергу Головне управління з питань торгівлі та побутового обслуговування населення визначить, яку саме продукцію ці МАФи можуть продавати. А Головне управління контролю за благоустроєм, як контролюючий орган, інспектуватиме дозвільну документацію, яку вищевказані управління надаватимуть підприємцю».
 
Але поки розробка порядку добігає завершення, дві демонтажні бригади профільного управління продовжують свою роботу. Зокрема, демонтовані будуть насамперед МАФи, встановлені у 1,5-км зоні навколо НСК «Олімпійський», в межах 20-метрової зони біля виходів зі станцій метро, незаконно встановлені споруди на «червоних» лініях (інженерних мережах), а також біля загальноосвітніх навчальних закладів.
 
У столиці, як повідомив пан Садовий, на виконання розпорядження голови КМДА Олександра Попова, працює спеціальна комісія з демонтажу. Згідно зі схемою роботи комісії, за 7 днів власники нелегальних МАФів отримують попередження про необхідність демонтажу і мають змогу здійснити демонтаж самостійно. У разі, якщо це не відбувається, підприємці отримують ще одне попередження за 3 дні до безпосередньої дати демонтажу. Такі ж сповіщення отримують відповідні служби та правоохоронні органи району. 
 
«Демонтаж тимчасових споруд, встановлених з порушеннями чинного законодавства, відбувається згідно з рішеннями комісії або ж приписами прокуратури, чи зверненнями інших правоохоронних органів», - зауважив пан Садовий. – «Разом з тим, наші демонтажні бригади не чекають рішення комісії у разі, якщо МАФ без необхідної документації встановлено вночі. Такі споруди демонтуються оперативно без рішення комісії», – повідомив він.
 
Нагадаємо, серед основних завдань в підготовці столиці до футбольного чемпіонату Європи у 2012 році є облаштування 1,5-кілометрової зони навколо головної спортивної арени столиці.З цією метою створено спеціальну Комісію з питань розробки паспортів вулиць, приведення до ладу фасадів будинків, благоустрою вулиць, єдиної схеми зовнішнього освітлення вулиць. Це питання є компетенцією відповідної робочої групи під головуванням заступника голови Київської міськдержадміністрації Анатолія Голубченка.
 
Під паспортом вулиці розуміється реєстраційний документ, яким фіксується архітектурне та колористичне вирішення, схема розміщення малих архітектурних форм, тимчасових споруд торговельного, побутового, соціально-культурного чи іншого призначення для здійснення підприємницької діяльності, рекламних засобів, освітлення, озеленення та інші складові вуличної інфраструктури.
 
Наразі також триває розробка паспортів фасадів житлових будинків, розташованих у 1,5-кілометровій зоні, згідно з якими буде виконано їх ремонт, декорування та фарбування.
 
www.ukraine2012.gov.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Известно, кто подсказал Лунину остаться на месте перед ударом Бернарду
Футбол | 18 апреля 2024, 12:44 1
Известно, кто подсказал Лунину остаться на месте перед ударом Бернарду

Тренер вратарей «Реала» считал, что не прыгать стоит только в одном случае из трех возможных

10 самых известных футболистов, которых Дарио Друди привез в Украину
Футбол | 18 апреля 2024, 13:38 8
10 самых известных футболистов, которых Дарио Друди привез в Украину

Новый спортдир «Полесья» ранее помог пристойно «затариться» легионерами «Зирке» и «Карпатам»

Комментарии 2
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Жоня(Севаст-FCDK-Днепр)
Малые архитектурные формы
abrosimov90
шо такое МАФ????