Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Лига чемпионов
| Обновлено 28 марта 2011, 19:29
10795
9

Києву — фінал Ліги чемпіонів!

Столиця України побореться за право бути господарем фіналу Ліги чемпіонів

| Обновлено 28 марта 2011, 19:29
10795
9
Києву — фінал Ліги чемпіонів!

Такі наміри задекларував віце-прем'єр-міністр Борис Колесников. Фінальний поєдинок, на його думку, повинен прийняти НСК «Олімпійський», який нині активно зводять до Євро-2012.

Чи вигідно нам боротися за звання господаря фіналу Ліги чемпіонів? Про це йшлося в розмові з Анатолієм Поповим, заступником гендиректора «Шахтаря», а також Олексієм Сорокіним, координатором організації фіналу Ліги чемпіонів 2008 року. Тоді в Москві, нагадаємо, зустрічалися англійські «Челсі» та «Манчестер Юнайтед».

— Чи потрібен українській столиці фінал Ліги чемпіонів?
А. Попов:

— Звичайно. Україна зводить багато спортивної інфраструктури в рамках Євро-2012. Її треба використовувати для інших заходів. Проблем у підготовці зовсім не буде. Ми ж організуємо європейську першість. За масштабом вона значно більша за фінал Ліги чемпіонів. От у Москві 5,5 тисячі місцевих жителів отримали квиток на фінал. Таке заслужили й українці.
О. Сорокін:
— Я не можу українцям нічого радити. Лише запевнити, що Москві ця гра була вкрай потрібна. Так, лунало чимало нарікань, нібито тільки на один матч витратили забагато грошей. Стривайте, але ж кращого іміджевого проекту годі придумати! Ми хотіли якнайліпше організувати фінал, щоб пізніше нам довірили організацію чемпіонату світу. В Україні все навпаки: спершу ви проводите Євро-2012, а пізніше — фінал єврокубка.

— Скільки часу потрібно готуватися до цієї події і яких труднощів слід очікувати?
О. Сорокін:

— Ми почали підготовку за рік до фіналу. А за шість місяців до події перейшли на режим інтенсивної підготовки. Щодо труднощів, то найважче було домовитися з власниками готелів. УЕФА ставить високу планку вимог. Ми повинні були достойно прийняти вболівальників та почесних гостей. Найбільше нарікань було щодо роботи аеропортів. Їх у Москві аж три. Та все ж ми боялися. Чому? Бо в день матчу є понад сто чартерних рейсів. І в цей час ніхто не скасовував регулярних...

— То правда, що Москва зазнала величезних збитків від фіналу Ліги чемпіонів? На проведення одного матчу російська столиця нібито витратила 227 мільйонів доларів, а це дворічний бюджет на розвиток спорту в місті...
О. Сорокін:

— Ми справді витратили багато грошей. Левова частка пішла на розвиток інфраструктури. Не лише спортивної. Ми поліпшили вигляд столиці. Об'єкти нікуди не зникли — ними і досі користуються жителі та гості міста. Тож не варто зважати на збитки.
А. Попов:
— Усі країни б'ються за право бути господарем цього матчу. Отже, їм це вигідно. Думаю, Україна також зможе добре збагатитися на фіналі. Це доходи від реклами, спонсорів. А скільки грошей залишать 40 чи 50 тисяч чужоземних уболівальників? Та й УЕФА платить солідну компенсацію. (УЕФА виділяє майже 68 мільйонів доларів господарям фіналу. — Авт.)

— Чи важко буде Україні виграти тендер? Мішель Платіні відверто каже: УЕФА трохи пошкодувало, що довірило нам організацію Євро-2012...
А. Попов:

— Він переживає, бо Україна трохи відстає від графіків. Однак бос УЕФА висловив і надію, що ми впораємося. Якщо встигнемо надолужити згаяне, то сповна можемо розраховувати на фінал Ліги чемпіонів. Тим паче, досвід засвідчує: хто приймає чемпіонат Європи, той за кілька років стає господарем фіналу єврокубка.

Олег ЗУБАРУК, Галичина спортивна

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 9
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Djum1979
Боя опять какуюто профанационную 6у6уйню лохторату впихивает...
Ysch
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
anelka10
ех зажывем!))
orehouskiyy
только мы все равно будем смотреть по ТВ ,если цены будут как на финал ЛЧ на Уембли-2011
Tatacat
Про це йшлося в розмові з Анатолієм Поповим, заступником гендиректора «Шахтаря»
----
Объясните мне, пжлста, КАКОЕ ОТНОШЕНИЕ к НСК «Олимпийський» имеет менеджер Шахтера?! Или мы вскоре узнаем, что он принадлежит Ахметову?????!!!!!!
Seruy2909
а нам та пох простым болелам,за билетами следит УЕФА,знач спикулянтов будет меньше,а на финал я бы глянул)
CubiQ
А Колесников оптимист! Надеется, что к времени проведения финала ЛЧ будет у кормушки?
Динамо-Киев
мда.. какая Лига? Статью читали о приключениях англичан преде матчем МанСити - Динамо? Та вот пока в Киеве будут править молодые команды, ничего путевого не будет. еще к евро не подготовились уже на ЛЧ раскатали.
Preobrazhenskiy
Футбольной Столице футбольный Праздник!