Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Украина. Вторая лига
| Обновлено 18 марта 2011, 15:42
2647
2

Хмельницьке Динамо – під загрозою

Новини зі станів команд другої ліги

| Обновлено 18 марта 2011, 15:42
2647
2
Хмельницьке Динамо – під загрозою

НИВА. Команду очолив Ігор Біскуп

Новим головним тренером тернопільської «Ниви» став Ігор Біскуп, допомагатиме йому Роман Мацюпа, який обійняв посаду начальника команди, інформує офіційний сайт клубу. Це стало відомо після зустрічі у вузькому колі голови ОДА Валентина Хоптяна з футбольним активом області.

Наразі, щоб дограти сезон-2010/2011, влада пообіцяла віднайти 650 тис. грн. Кураторами від влади за раціональним витрачанням коштів призначено гуманітарного заступника голови ОДА Петра Гоча та відомого бізнесмена, без п'яти хвилин голову Збаразької РДА Автанділа Мдінарадзе. Окрім Біскупа та Мацюпи, у штаті команди передбачено посаду адміністратора, яким буде Іван Білоус, та лікаря. До виконання медичних функцій планується залучити Іллю Семіоніді, який довгі роки працював у «Ниві».

Також оперативно вирішено питання з транспортом — спочатку для виїзних матчів залучатиметься автобус обласної філармонії. Важче питання з навчально-тренувальною базою в селі В. Гаї. Довкола неї останнім часом велися судові тяганини.

Відомо, що Ігор Біскуп формує список футболістів — потенційних гравців «Ниви», а 16 березня мала розпочатися підготовка до другої частини чемпіонату.

СУМИ. І знову - в Нікополі

У вівторок, 15 березня, після нетривалого відпочинку футболісти ПФК «Суми» для продовження підготовки до сезону вирушили на черговий навчально-підготовчий збір, який, як і попередній етап підготовки, проходить у Нікополі. Там команда тренуватиметься до 28 березня. За цей час сумчани планують зіграти три контрольні матчі:

20 березня. ПФК «Суми» — «Колос» (Нікополь).
24 березня. ПФК «Суми» — «Металург-2» (Запоріжжя).
28 березня. ПФК «Суми» — «Гірник» (Кривий Ріг).

Ігор Жабченко взяв із собою на збір наступних футболістів: воротарі — Бабак, Бабкін, Онікієнко; польові гравці — Башлай, Калиненко, Захарченко, Вечтомов, Пукась, Котелюх, Салатін, Войтович, Богачов, Радіонов, Ретушняк, Климов, Морозов, Шимко, Абакаров, Белмохтар, Горкун.

Уже в Нікополі до команди приєднаються чергові новачки.

ОЛІМПІК. Перша перемога в Анталії

У турецькій Анталії відбувся перший товариський матч ФК «Олімпік» у рамках зимової підготовки до другої частини чемпіонату донеччани зустрічалися з командою з Башкирії — «Гірником», який посідає четверте місце у своїй лізі.

Олімпік: Махарадзе (Лукач), Змієвський (Коншин, 61), Драченко (Варивода, 65), Чех (Левицкий, 54), Іванов, Санжар (Богданов, 70), Дорошенко (Поднебенний), Лебедь, Головченко (Тарнов, 56), Гельзін (Артюх), Шаврін.

У першому таймі ініціативою володів «Гірник», який забив уже на 5-й хвилині зустрічі. Під завісу першої половини матчу зумів відзначитися і «Олімпік». На 44-й хвилині м'яч у «роздягальню» з філігранної передачі Вадима Шавріна забив Андрій Головченко.

Після тайм-ауту олімпійці вийшли в іншому настрої й повністю змінили хід поєдинку, залишивши другий тайм повністю за собою. На 70-й хвилині Валерій Лебідь забив цілком закономірний м'яч, який і став переможним у цій зустрічі.

ДЕСНА. Київські спаринги команди Беля

Свої перші спаринги на київському зборі провели футболісти чернігівської «Десни». У понеділок вони помірялися силами зі столичним «Динамо-2», а у вівторок — зі змішаним складом «Оболоні».

Гра з «Десною» стала для динамівців останньою репетицією перед домашнім матчем з вінницькою «Нивою», яким вони стартують у весняній частині першолігівського турніру. Напередодні підопічні Андрія Гусіна повернулися з Кіпру. У цій країні вони провели двотижневий збір, під час якого зустрілися з російськими командами — івановським «Текстильником» (2:1) і володимирським «Торпедо» (0:2) та дублерами кіпрського чемпіона «Анортосиса» (4:0).

Що стосується понеділкової гри на синтетиці у Конча-Заспі, то основні події у ній розгорнулися в другому таймі. Одразу після перерви (йшла лише 47-а секунда) господарі вийшли вперед. А відновити рівновагу деснянцям удалося після того, як найкращий їхній бомбардир Олександр Кожем'яченко не реалізував пенальті, але був точним на добиванні. Остаточна ж розв'язка сталася на 92-й хвилині. Після розіграшу стандарту м'яч удруге побував у чернігівських воротах.

Стартовий склад «Десни»: Іконников, Панчук, Поляниця, Анеліков, Бугайов, Акчурін, Павелько, Велієв, Таран, Алаєв, Шевчук. На заміну виходили: Кожем'яченко, Сердюк, Олійник, Ільїн, Гетьман, Сілич, Заричнюк.

Зазначимо також, що останній рубіж команди вперше захищав 28-річний Володимир Іконніков. У чемпіонатах України цей голкіпер відіграв уже десять сезонів. І майже весь час — за Івано-Франківськ. Уперше вдягнули деснянські футболки і Євген Заричнюк та Кирило Сілич, які прийшли з «Оболоні».

У другому таймі забивалися м'ячі й у зустрічі з оболонцями, яка відбулася на трав'яному полі бази київського клубу в Бучі. Після розіграшу стандарту Андрій Поляниця головою спрямував м'яч у сітку. А контраргументом суперника став реалізований пенальті.

Стартовий склад «Десни» був таким: Іконніков, Панчук, Поляниця, Анеліков, Бугайов, Акчурін, Павелько, Велієв, Таран, Заричнюк, Кожем'яченко. У грі також узяли участь Гулардава, Бєлкін, Шевчук, Донець, Волков, Сердюк, Олійник, Ільїн, Гетьман, Сілич. Гра тривала два тайми по 35 хвилин.

Головний тренер «Десни» Анатолій Бєляй також повідомив, що, як і планувалося, його підопічні проведуть на цьому зборі ще два спаринги: 19 березня — з аматорською командою з Білої Церкви, а 25-го — з молодіжним складом київського «Арсеналу».

ДИНАМО. Хмельничан можуть дискваліфікувати!

Якщо «Динамо» не сплатить обов'язкового грошового внеску за участь у чемпіонаті України, то команду можуть позбавити статусу професіонального футбольного клубу, інформує неофіційний сайт клубу.

Відбулося чергове засідання Центральної Ради Професіональної футбольної ліги України. Одним із питань, яке розглянули на ньому, була ситуація довкола клубів-боржників, що не сплатили обов'язкових платежів за участь у першості України. Центральна Рада ПФЛ вирішила зобов'язати команди ліквідувати заборгованість не пізніше З0 березня, а в разі невиконання рекомендувати дисциплінарному комітету розглянути питання про застосування санкцій згідно з Дисциплінарними правилами ФФУ аж до виключення зі змагань. Хмельницьке «Динамо», як відомо, має заборгованість перед ПФЛ у 72 тисячі гривень. За несплату цих коштів клуб уже позбавлено трьох турнірних очок. Якщо динамівці не заплатять борг до З0 березня, то не виключено, що Хмельниччина може залишитися без єдиного професіонального футбольного клубу.

МФК МИКОЛАЇВ. До чемпіонату готуються в Криму

МФК «Миколаїв», який перебуває на тренувальному зборі в Криму, провів два спаринги з командами, які виступають у першій лізі. Спочатку миколаївські футболісти програли одному з претендентів на вихід до прем'єр-ліги ПФК «Олександрії» — 1:4 (м'ячі забили Чаус — Гітченко, Сидоренко, Довгий і Грицук). У другій зустрічі МФК «Миколаїв» зіграв з «Титаном» (Армянськ). На 20-й хвилині Субочев не реалізував пенальті у ворота миколаївської команди. Однак за чотири хвилини Шарко все ж відкрив рахунок у матчі. На 55-й хвилині Акопян відновив паритет, а потім Камерцель вивів «корабелів» вперед. У кінці гри Маслов встановив нічийний результат — 2:2.

СТАЛЬ. На черзі – чотири спарринги

14 березня футболісти «Сталі» розпочали черговий етап підготовки до другого кола змагань. За інформацією прес-служби клубу, в рамках збору тренерський штаб дніпродзержинців запланував чотири контрольні гри.

Учора «Сталь» у Чкалово мала зіграти з «Металургом-2» із Запоріжжя, 21 березня — в Кременчуці з місцевим «Кременем», 24-го — в Дніпропетровську з другою командою «Дніпра» і 27-го — у Кривому Розі з дублем «Кривбасу».

Віктор МУХА, Вадим СІРИЙ, газета «Український футбол»

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Усик против Фьюри – поединок 50 на 50. Легендарный бой за абсолюта
Бокс | 18 мая 2024, 03:50 31
Усик против Фьюри – поединок 50 на 50. Легендарный бой за абсолюта

Sport.ua вместе с GGBET анонсирует главный поединок супертяжелой весовой категории в боксе за 25 лет

Динамо – Кривбасс. Видео голов и обзор матча (обновляется)
Футбол | 18 мая 2024, 16:38 0
Динамо – Кривбасс. Видео голов и обзор матча (обновляется)

Смотрите самые интересные моменты матча 29-го тура УПЛ

Комментарии 2
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
уух ( хм )
berezdiv — 18.03.2011 17:27
============================
зате усі цікавляться базаром... у місті повно багатих людей, а менталітет - як був барижний, так і залишився...
berezdiv
Шкода що у Хмельницькій області, в яка дала Україні чимало відомих футболістів ніхто з чиновників не цікавиться футболом...