Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
|
16507
114

Львівські депутати образили Шахтар

Услід за футболістами «Карпат» болючого удару по самолюбству «Шахтаря» завдала місцева влада

Львівські депутати образили Шахтар
Сергей Палкин

Наші чиновники відмовили донецькому клубові звести у Львові футбольну академію. Цього разу, на відміну від побудови у Львові «динамівської» дитячої «школи Олега Лужного», минулося газ конфліктів. Гірники, як запевнив гендиректор донецького клубу Сергій Палкін, не здійматимуть після тієї відмови зайвого шуму і відмовляються від своїх планів щодо Львова.

«Торішнього березня ми задекларували свій намір створити у Львові дитячо-юнацьку футбольну школу, — каже Сергій Палкін. — Ми були тут, вели перемовини з представниками місцевої влади й побачили розуміння. Адже наша ідея —це передовсім соціальний проект, ми хотіли забрати дітей із вулиці, дати їм пристойні умови і навчити грати у футбол. На цей проект готові були витратити понад 10 мільйонів доларів. А бізнес на такому — це дуже далека перспектива. Адже, аби виростити конкурентоздатного футболіста, треба щонайменше десять років.

Нас запевнили, що все буде гаразд, що почали готувати документацію і навіть знайшли відповідну земельну ділянку для футбольної академії. Потім справа, з незрозумілих причин, завмерла. Ми пробували зрушити її з місця, але влада Львова відмовилась виділяти нам землю. Шкода, адже Західна Україна — це великий футбольний регіон нашої держави. За останні роки лише для «Шахтаря» вони виховали Тимощука, Чигринського, Шуста, Кобіна, Єзерського, Іщенка, Вірта. Я вже не кажу про інші клуби, де успішно грають вихованці галицького футболу».

Та деякі депутати Львівської міської ради виявилися не в курсі справи. «Звідки у вас така інформація?» — недовірливо перепитували вони. Але коли чули у відповідь прізвище Палкін, перепрошували, мовляв, нічого про це не знаємо. Коментар погодився дати лише Володимир Гірняк, член комісії інженерного господарства, транспорту і зв'язку міськради.

«Про цей конфуз варто спитати «Свободу», яка проголосувала «проти». Спочатку ми надавали земельну ділянку комунальному підприємству «Спортресурс», знаючи, що вона буде для футбольної школи «Шахтаря», — пояснює пан Гірняк. — Ще тоді я запитував, чи не хочуть інші клуби, зокрема наші «Карпати» узяти участь у конкурсі. Якщо б «Карпати» відмовилися від спорудження школи, я б проголосував за те, щоб надати її «Шахтареві». Чому тоді це питання лобіювало керівництво міста, а нині курс кардинально змінився, хоча мер той самий, мені невідомо».

В управлінні природних ресурсів і регулювання земельних відносин Львівської міськради повідомили, що підготували всі необхідні документи та проект ухвали сесії, завізували і скерували папери щодо виділення землі під академію у сесійну залу. Тут іронічно посміхаються, мовляв, депутати — нормальні люди. Не проголосували за це питання першого разу, проголосують другого.

Чимало членів депутатського корпусу також зберігають певний оптимізм. Вони вважають за потрібне довести ті 10 гектарів у Рясному до пуття. А опісля запросити до конкурсу «Карпати», київське «Динамо» і «Шахтар». Та на чемпіонів України, видається, розраховувати вже не варто.

«Ми більше не намагатимемось просунути наш проект у Львові, — підсумовує Сергій Палкін. — Цю академію, вочевидь, зведемо в Донецьку. Тут у нас не повинно виникати таких непорозумінь. Наразі «Шахтар» має сім дитячих академій, де навчається близько тисячі дітей, — чотири в Донецьку і по одній у Кривому Розі, Маріуполі та Єнакієвому. Тепер у Донецьку матимемо п'ять дитячих шкіл».

Олег БАБІЙ, Максим КАЧУРІВСЬКИЙ, Галичина спортивна

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Золотая бутса. Кейн значительно оторвался. Какое место занимает Довбик?
Футбол | 24 апреля 2024, 06:25 14
Золотая бутса. Кейн значительно оторвался. Какое место занимает Довбик?

В топ-3 также входят Серу Гирасси из «Штутгарта» и лидер «ПСЖ» Килиан Мбаппе

Стала известна точная сумма, за которую Перес готов продать Лунина
Футбол | 24 апреля 2024, 07:01 8
Стала известна точная сумма, за которую Перес готов продать Лунина

По последним слухам, Андрей не согласился на продление контракта и может покинуть клуб

Комментарии 114
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
lvros
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
lvros
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
LEX66
Та вот и я об этом. Заладили Карпаты, Карпаты, а об интересах страны и попа не шевельнулась. Та и Карпатам бы конкуренция не помешала бы. Может тогда не брали бы взятку 200 баксов
за вступление в школу, очко бы играло, а вдруг к Шахтеру уйдет. А так тупо монополисты, что хочу то и ворочу. И вообще есть же поговорка одна голова хорошо, а две лучше. Но только не для Львова, тут пусть одна жопа, но СВОЯ
LEX66
минулося газ конфліктів исправьте плиз
portobello2011
да чего спорить и возмущаться? сказали же будет эта школа в донецке. вся разница в стоимости билета Львов-Донецк. Львовские мальчишки которых пригласят учиться вратли откажутся от этого.А на невыделеном участке депутаты от "Свободы" пусть проводят митинги они только этого и хотят и умеют.Буду только рад если щахтер воспитает пару тройку первокласных пацанов из львова которые будут потом забивать карпатам по паре мячей за матч.Интересно кто тогда будет говорить-Это наши львовские ребята а забивают почемуто карпатам.
valenok2
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
Banderivets10
на обиженных балконы падают
vangog3
marians — 18.03.2011 19:08
Все вместе.И национализм и коррупция.
marians
Та хто б не запропонував, всерівно наші відкат захочуть(( А твердолобим і недалеким скажуть, шо дбають про Карпати і львівський футбол. Доречі Карпатам під тренувальні поля теж землю довго не виділяли.
І це не націолізм, а корупція і твердолобий електорат, так само як в Донецьку, Харкові чи Одесі.
vangog3
LyubkoLviv
и причем тут интересы Шахтера?..все живут в одной стране,эта школа для воспитания детей для сборных!...К тому же Шахтер не резиновый,играют 11 человек в основе,все равно ведь эти воспитанники будут играть и в тех же Карпатах.
vangog3
LyubkoLviv
причем тут совдепия?...это у вас процветает махровый национализм,причем к своим же!....огородились кучкой и варитесь в своем соке отвергая любую помощь....Могу поспорить предложи вам это сделатьть какая либо западная страна,то сразу бы все им дали!....
marians
про школу Лужного не LyubkoLviv писав.
marians
LyubkoLviv
Не мають де тренуватися!!!!
ФК Львів угробив стадіон Сокіл, стадіони Торпедо, Сільмаш це городи!! Кінескоп взагалі зник!! На Юності - регбі і депутати у вихідні.
УФК єдиний синтетичний майданчик, але він не стандартних розмірів. СДЮШОР Карпати тренуються на поганих полях. Зараз збудували штучний майлданчик 55 на 30м, але це не футбольне поле!! І де Ти бачив у Львові академію Лужного?!! Немає такого у Львові!!!
Перестань писати того в чому ти не шариш !!!!
Єдина хороша футбольна база у Винниках. Це школа Маркевича, і зараз працює на Металіст.
Николай(Донбасс)
Бесплатный сыр только в мышеловке!
WladWest
Вони вважають за потрібне довести ті 10 гектарів у Рясному до пуття. А опісля запросити до конкурсу «Карпати», київське «Динамо» і «Шахтар». Та на чемпіонів України, видається, розраховувати вже не варто.
Очень разумное решение - конкурс, но дАнецким надо все и без конкурсов.
pupkinvasya
Ну, не дано вам решать проблемы власти имущих! Не хватает вам сведений о пикантных деталях. В итоге, получается базар ни о чем. Знали бы все подробности, не грызлись бы между собой.
polgunar
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
LyubkoLviv
Читаю і сміюсь, совдепія процвітає. Треба обов"язково лозунги писати і всюди на жалість давити темою дітей. Та мають у Львові діти академію Карпат, СДЮШОР, УФК, Універ фізичної культури. Академія Шахтаря тут нікому не потрібна. Шановний, не треба інтереси Шахтаря прикривати лозунгами про львівських дітей.
alutsk
Да нах вам тот Львов, давайте в Луцке, тут бы Боря быстро порешал бы...
WladWest
Бойтесь дАнецких, дары приносящих!