Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Футзал. Высшая лига
| Обновлено 14 марта 2011, 13:44
6424
4

Ураган - Монолит - 7:2

Знову дев'ять, тільки цього разу переконливіше + ВИДЕО

| Обновлено 14 марта 2011, 13:44
6424
4
Ураган - Монолит - 7:2

Знову, як і в попередній домашній грі проти «ПФС», івано-франківські вболівальники побачили дев'ять забитих м'ячів. Знову «Урагану» довелось відігруватись після першого пропущеного гола. Господарям це вдалось зробити, причому більш переконливіше, аніж у матчі з севастопольцями. Якщо б суперники реалізували хоча б декілька своїх «залізних» моментів, то підсумковий рахунок міг би бути ще «веселішим»...

Розпочали команди «з місця - в кар'єр»: у дебюті матчу Валенко поцілив у стійку воріт, на що у харків'ян двома непоганими ударами відповів Аветісян. На п'ятій хвилині Сержао двічі небезпечно пробивав поруч зі стійкою (спершу «по-футбольному» - головою після навісу), а вже незабаром бразилець втратив найреальнішу нагоду відкрити рахунок, коли після швидкої контратаки з п'яти метрів по центру знову «вистрелив» над перекладиною.

Незважаючи на те, що ініціативою володіли господарі, все ж рахунок відкрив «Моноліт». На дев'ятій хвилині Мінаєв на власній половині обікрав Валенка, на швидкості змістився ближче до воріт і в падінні віддав передачу праворуч на Сколотія - 0:1. Проте за дві хвилини тому ж Валенкові вдалось реабілітуватись - після довгого розіграшу кутового Євген швидше всіх зорієнтувався у штрафному гостей і зрівняв рахунок, забивши свій перший гол у цьому сезоні - 1:1.

Харків'яни намагались пробити Ципуна за допомогою дальніх ударів, або ж перехоплюючи м'яча після вдалого пресингу, однак кіпер івано-франківців все це «читав». Найбільше старався засмутити свою колишню команду екс-«ураганівець» Кулик, який за кілька хвилин двічі опинявся віч-на-віч з воротарем, де переможцем у «ближньому бою» був Ципун. До завершення першого тайму могли відзначитись Сержао, Валенко у господарів та «монолітівці» Юнаков, Мінаєв і Кулик. Найкращий шанс на 16-й хвилині втратив Біро Жаде, що з 10-метрового не зумів покарати гостей за шостий фол, пробивши поруч зі стійкою.

Намагання наставника «Моноліту» грати четвірка проти четвірки (у першому таймі квартети суперників змінювались синхронно, і Сержао, Біро Жаде, Шотурмі і Кіндратіву в основному протистояли Юнаков, Ткаченко, Кулик і Долгов) коуч «Урагану» прочитав, тож на початку другого тайму франківці майже одразу помінялись, і це принесло успіх. Після удару Шотурми Кіндратів поборовся з Юнаковим і, як на блюдечку, віддав передачу самотньому Сержао - 2:1.

Згодом Ципун ліквідував загрозу поблизу власних володінь після небезпечних ударів Ткаченка і Кулика та прострілу від Юнакова, а далі впродовж лише однієї хвилини Павлюк та Аветісян при завершенні стрімких контратак поцілили у стійки обох воріт. Запропонований господарями швидкий темп харків'яни підтримали. Та все ж індивідуальна майстерність бразильців «Урагану» далася взнаки. На 26-й хвилині Біро Жаде перехопив пас Ткаченка, і Сержао з правого флангу, не зближуючись з воротарем, елегантно підсік м'яча над Гурком, котрий вийшов з воріт - 3:1.

Напевне, цей гол став переломним у матчі, адже після нього підопічні Сергія Гупаленка заграли більш розкутіше. Сімка з першою появою на майданчику завдав небезпечного удару, який в падінні кіпер «Моноліту» перевів на кутовий. Розіграш стандарту - і Біро Жаде пробиває над поперечиною. Далі Мінаєв ледь не зрізав м'яч у власні ворота після дальнього пострілу Валенка. На 31-й хвилині Шотурма прострілив з правого флангу, і Біро Жаде з метра переправив м'яча у сітку - 4:1.

Буквально через хвилину Сержао мав можливість оформити хет-трик, однак гарматний удар з десятиметрового прийшовся над поперечиною воріт. Третій в матчі дабл-пенальті пішов виконувати Цвєлих, який минулого сезону чотири рази пробивав Гурка з цієї позначки. Валентин чітко використав свій шанс, а вже за лічені секунди він намагався ще раз вразити ворота гостей з гри, пробиваючи поміж ніг голкіперу - не вистачило кількох сантиметрів. Однак свій красень-гол Цвєлих таки забив після навісу від Валенка - 6:1.

У час, що залишився до фінальної сирени, суперники обмінялися голами. «Моноліт» сповна скористався відомим футбольним правилом, і в швидкій контратаці Кулик відквитав ще один м'яч. Та все ж останнє слово було за івано-франківцями. Цвєлих блискавично змінився з Сержао, отримав пас на фланг і вийшов на побачення з Гурком, але цього разу вирішив асистувати партнеру, і Сімка з кількох метрів встановив остаточний рахунок - 7:2.

«Ураган» на мажорній ноті попрощався зі своїми вболівальниками до квітня, коли відбудеться чвертьфінальна стадія плей-офф. Починаючи з грудня минулого року, підопічні Сергія Гупаленка зіграли  у чемпіонаті на власному майданчику лише по одному матчі на місяць. Без сумніву, повні аншлаги в Івано-Франківську зібрали б поєдинки проти двох найкращих команд минулого сезону - «Тайму» і «Шахтаря», з якими лідер вищої ліги мав би зіграти у другому колі.

Олег ЛАНЯК, спеціально для futsal.sport.ua

«Ураган» - «Монолит» - 7:2


«Ураган»
: Ципун (Ижаковский, 39), Симка, Биро Жаде, Цвелых, Валенко, Павлюк, Шотурма, Киндратив, Ярый, Чепорнюк, Сержао, Пылыпив
«Монолит»: Гурко, А.Иванов, Минаев, Подзолков, Баев, Юнаков, Сколотий, Аветисян, Ткаченко, Кулик
Валенко (11), Сержао (21, 26), Биро Жаде (31), Цвелых (34, 35), Симка (37) - Сколотий (8), Кулик (36)
  Аветисян (25), Долгов (26)

Удары (в створ): 26 (10) - 30 (16)

НАША ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦИЯ МАТЧА


ТУРНИРНАЯ ТАБЛИЦА

РЕЙТИНГ БОМБАРДИРОВ

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 4
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
trancelife
Понравились очередной шедевр от Сержао и комбинация 7 гола Урагана.
FAN-URAGAN
Сподобалась гра
tzuyrak
СПОДОБАВСЯ РЕЗУЛЬТАТ
parazityk
Молодці.
Сподобались Шотурма і Цвєлих.