Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 14 марта 2011, 00:18
101841
427

Карпаты - Шахтер - 1:0

Перемогу, на яку чекали понад одинадцять років + ВИДЕО

| Обновлено 14 марта 2011, 00:18
101841
427
Карпаты - Шахтер - 1:0

Ну що ж, сьогоднішній матч безумовно увійде в історію «Карпат», які перервали неприємну безвиграшну серію проти донеччан, яка нараховувала вже 18 ігор. А востаннє «зелено-білі» перемагали «Шахтар» у чемпіонатах ще 24 жовтня 1999 року і також у Львові з рахунком 1:0.

Тоді це було восени, а цього разу весняний теплий день і приїзд до Львова чвертьфіналіста Ліги чемпіонів до майже вщерть заповнили чашу стадіону «Україна». І, подякувавши «зелено-білим» за змістовний футбол, 27 000 глядачів на радощах та емоціях із задоволенням залишали львівську спортивну арену.

У дебюті гри відчувалось, що обидва клуби дорожили м’ячем, намагалися побільше його контролювати. І стан поля у Львові на цю пору року був бездоганним, і дозволяв командам сповна демонструвати свої тактико-технічні задуми.

Боротьба точилася на кожному клаптику поля і часто арбітру Віктору Швецову довелося впродовж усього матчу виймати жовті картки, аби гасити пристрасті. Перший небезпечний момент створили господарі, коли Лукас у боротьбі із захисником пробив поруч із рамкою воріт. А реальна нагоду відкрити рахунок мав Луіс Адріано, який після вивіреної передачі з лівого краю Развана Раца пробивав головою з декількох метрів, і Мартін Богатінов у чудовому кидку врятував команду від неприємностей, перевівши м’яч на кутовий.

Обидві команди швидко переходили середину поля, і небезпечних моментів було вдосталь. Проте з одного боку бракувало влучності нападникам Едуардо і Развану Кочішу, з іншого - впевнено діяли обидва воротарі.

Кінцівку тайму активніше провели «Карпати», і після дальнього удару низом Лукаса Пятов у кидку зумів перевести м’яч на кутовий. Згодом після перерви Мірча Луческу почав вводити свіжі сили, випустивши спочатку Жадсона. І після його навісної передачі знову змарнував момент Луіс Адріану, пробивши головою в руки Богатінову.

І тут вкотре спрацювало старе правило: не забиваєш ти – забивають тобі. Ігор Худоб’як, на лівому краю атаки, по черзі обігравши Даріо Срну і Дмитра Чигринського, майже з лінії воріт видав передачу в центр під удар Кожанову. Денис пробивав сходу і від голови Развана Кочіша м’яч зрикошетив у поперечину і влетів у сітку - 1:0! Що в цю мить творилося на трибунах, важко описати.

Але до кінця матчу було ще достатньо часу, і гравці «Шахтаря» намагалися уникнути другої поразки в чемпіонаті. У свою чергу підопічні Олега Кононова не грали на утримання переможного рахунку і небезпечно атакували. Міг відзначитись зі штрафного Олег Голодюк, але досвідчений Андрій Пятов зіграв надійно.

У гірників же два гольових моменти було у Едуардо, який головою пробив поруч зі штангою, та Дугласа, який «вистрілив» над поперечиною. А після чергового небезпечного удару Дугласа вже у гру вступає Богатінов і ліквідовує загрозу.

Вболівальники без ентузіазму зустріли рішення арбітра компенсувати ще п’ять хвилин, пам'ятаючи про попередню виїзну гру «Шахтаря»  проти «Севастополя». Але в заключні хвилини гірники нічого так і не створили біля воріт «Карпат». А ось удари Сергія Зеньова та  Михайла Кополовця примусили похвилюватись прихильників донецького клубу.

Після цієї перемоги «Карпати» збільшили відрив від «Волині» вже  до 7 (!) пунктів і впритул наблизилися до третьої сходинки у Прем’єр-лізі. Тим цікавішою обіцяє бути подальша боротьба за призові місця ювілейного 20-го чемпіонату.

Юрій НАЗАРКЕВИЧ

«Карпаты» - «Шахтер» - 1:0

«Карпаты»: Мартин Богатинов, Артем Федецкий, Грегор Балажиц, Иван Милошевич, Игорь Ощипко, Андрей Ткачук, Игорь Я. Худобяк, Олег Голодюк, Разван Кочиш (Сергей Зенев, 86), Денис Кожанов (Самсон Годвин, 71), Лукас (Михаил Кополовец, 66)
«Шахтер»: Андрей Пятов, Дмитрий Чигринский, Разван Рац, Ярослав Ракицкий, Алексей Гай (Жадсон, 54), Виллиан (Дуглас Коста, 62), Дарио Срна, Тарас Степаненко (Виталий Виценец, 74), Генрих Мхитарян, Луис Адриано, Эдуардо Да Силва
  Разван Кочиш (58)
  Ощипко (11), Федецкий (18), Игорь Худобяк (68), Андрей Ткачук (76), Мартин Богатинов (92) - Степаненко (40), Ракицкий (65), Разван Рац (88).

Удары (в створ): 10 (4) - 9 (5).
Угловые: 5 - 4.
Офсайды: 3 - 2.

Зрителей: 27.000
Оценка поля: 4
Честная игра: 6,750 - 7,500.

НАША ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦИЯ МАТЧА

Протокольные данные сверены с официальными.

1:0 Кочиш

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 427
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
lvros
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
vangog3
Difr — 14.03.2011 20:25
переможці местного разлива)
Difr
Победители - это Шахтер и Динамо, подарили праздник всей Украине и заряд положительных эмоций. А Карпаты, так себе, "переможці"- на большее не тянут.
Gelo
Крассавы! Верим в Карпаты! Рвитесь за бронзой!
conquistador
Молодці!!!
vangog3
Пока все живы
WladWest
Ну и что там, Горе приговорили к смерти?
vangog3
Андрій Кардащук — 14.03.2011 17:47
Пишем, пишем! Вітка Металіст - Дніпро йде у відрив. Ох, як дракона бракує!
не знал,что у нас с вами такое пари...я в принципе издесь тоже пишу,но там конечно больше)
vangog3
Пишется не Переможці или переможЧі а Победители!
Андрій Кардащук
Sport.ua обіцяло трансляцію провести. Гілка з картинкою повисіла 5 хвилин і забрали.
Хроших - да.
Андрій Кардащук
Пишем, пишем! Вітка Металіст - Дніпро йде у відрив. Ох, як дракона бракує!
LembergWestUkraine
У центрі Луцька побилися понад півсотні фанатів «Карпат»
Перед матчем «Волинь» – «Арсенал» луцькі правоохоронці 12 березня затримали понад півсотні молодих людей, які є своєрідними «неофіційними» фанатами зі Львова. Серед затриманих – один неповнолітній. Про це розповів заступник начальника міськвідділу УМВС у Волинській області Валентин Шпак.
За словами Валентина Шпака, міліціонери у Луцьку затримали 51 юнака зі Львова. Вони – футбольні вболівальники, але приїхали розвідати обстановку перед виїзним матчем у Луцьку «Карпат» (зустріч відбудеться через три тижні, – ред.), а не подивитися, як зіграє «Волинь» із київським «Арсеналом», повідомляє VIP.
Львів’яни влаштували масову бійку у центрі міста – на майдані біля пам’ятника Михайлові Грушевському.
В автобусі, яким вони приїхали, міліціонери вилучили великий баннер футбольного клубу «Карпати», капи та бинти.
Стосовно львів’ян волинські правоохоронці склали адмінпротоколи за дрібне хуліганство. Вчора, 13 березня, їх відпустили.
Водночас, Валентин Шпак зазначив, що у ФК «Карпати» пояснили: жодних офіційних делегацій львівських фанатів до Луцька не відправляли.
------------------------------------
КРИСТИНА
Difr Пишется - "Переможці", а не "переможЧі ", знатоки украинской мовы !
___
ну..ти також не такий вже великий ЗНАВЕЦЬ!(знаток!!!!)
vangog3
LembergWestUkraine — 14.03.2011 17:40
ну и зачем это нужно?неужели мужиков арбитров нехватает
LembergWestUkraine
Прем'єр-лігу з футболу в Україні вперше буде судити жінка
Обслуговувати арбітраж матчів Прем'єр-ліги України вперше в історії українського футболу буде жінка. Про це на прес-клубі в Києві 14 березня заявив куратор системи арбітражу в Україні П'єрлуїджі Колліна.
«Для обслуговування арбітражу в матчах Прем'єр-ліги чемпіонату України з футболу вперше буде задіяна жінка», - сказав П. Колліна.
Вже в найближчому турі Прем'єр-ліги на полі, в якості асистента арбітра, вийде Наталія Речинська, яка є міжнародним арбітром ФІФА на 2011 рік, повідомляє «ОстроВ».
Нагадаємо, що УЄФА і ФІФА останнім часом активно проводять політику гендерної рівності на футбольному полі. Зокрема, це виражається в активному залученні для обслуговування матчів не тільки чоловіків, а й жінок.
---------------------------------------------
MetallistShakhtar
было бы отлично
loboda798
Рад что Карпаты выиграли. Если бы Шахтер выигрывал всегда футбол был бы просто не интересен.
В следующем туре Днепр хлопнет ДК и гроссмейстерские 12 очков отрыва вернутся
WladWest
Я на троллей наезжал, а они безполые.
vangog3
КРИСТИНА
КРИСТИНА
WladWest Хвоту в блог и без паранджы!
___
вижу,Влад сегодня в гуморе!!))
а вчера на женщин наезжал!!(((